Så här använder du Adobe Authenticator, autentiseringsprogrammet från Adobe, för tvåstegsverifiering.

Hämta och använd Adobe Authenticator

Fördelar med Adobe Authenticator

Adobe Authenticator är ett autentiseringsprogram från Adobe och tack vare det loggar du in bekvämt och säkert via tvåstegsverifiering. Adobe Authenticator är tillgänglig för iOS- och Android-enheter. Du kan också använda Adobe Authenticator på din anslutna smartwatch.

Förutom att skapa en verifieringskod som du kan skriva manuellt skickar Adobe Authenticator också ett meddelande till din enhet. Tryck helt enkelt på Godkänn för att logga in.

Inloggningsauktorisering
Inloggningsauktorisering

Hämta Adobe Authenticator

Adobe Authenticator är tillgänglig för iOS och Android. Här är hämtningsslänkarna:

Ställ in Adobe Authenticator

Följ instruktionerna för att konfigurera Adobe Authenticator:

1. Hämta och installera Adobe Authenticator på din enhet. Hämtningsslänkarna finns i föregående avsnitt, Hämta Adobe Authenticator.

2. Aktivera den om du inte redan har aktiverat tvåstegsverifieringen.

3. Logga in på ditt Adobe ID-konto med ditt Adobe och lösenord, eller med ditt sociala (Facebook eller Google) konto.

4. Klicka på Säkerhet och integritet längst upp på sidan för Hantera Kontot.

5. I avsnittet för tvåstegsverifiering klicka på Hantera.

Hantera tvåstegsverifiering
    Hantera tvåstegsverifiering

Obs!

Om du inte ser knappenHantera börja med att först aktivera tvåstegsverifieringen enligt beskrivningen i Aktivera tvåstegsverifiering

6. Klicka på Konfigurera ett kodgenerator-program.

Konfigurera kodgenerator-program
  7. Öppna Adobe Authenticator och klicka sedan på Skanna kod för att skanna QR-koden som visas på skärmen. Alternativt kan du ange nyckeln som visas på skärmen.

Skanna QR-koden
    Skanna QR-koden

Programmet skapar en kod för parkoppling till ditt Adobe-konto

Parkopplingskod för program
  8. Ange parkopplingskoden från programmet och klicka på Verifiera på den följande skärmen.

Kod från autentiseringsprogrammet

När koden verifierats visas en bekräftelse.

Bekräftelsemeddelande

Logga in på ditt konto med Adobe Authenticator

Du får ett meddelande på din enhet från Adobe Authenticator där du blir ombedd att godkänna inloggningen när du skriver ditt Adobe ID och lösenord på inloggningsskärmen.

Godkänn inloggning

Öppna meddelandet och du kan se alternativen för att antingen godkänna eller avvisa inloggningsförfrågan.

Tryck på Godkänn för att logga in.

Inloggningsauktorisering

Alternativt kan du manuellt ange verifieringskoden som genererats av Adobe Authenticator.

Ange en inloggningskod manuellt

Vanliga frågor

Kan jag använda andra autentiseringsappar tillsammans med Adobe Authenticator?

Du kan endast använda ett autentiseringsprogram i taget. För att använda ett annat autentiseringsprogram tar du först bort Adobe Authenticator.

Behöver jag ha Adobe Authenticator öppen för att få pushmeddelandena?

Nej, du behöver inte ha programmet konstant öppet för att få pushmeddelandena.

Behöver jag en aktiv internetanslutning för att använda Adobe Authenticator?

Du behöver inte en aktiv internetanslutning för att starta programmet. Du behöver dock en aktiv internetanslutning för att registrera programmet och använda meddelandena för att logga in.

Alternativt kan du logga in genom att skriva koden som skapas av programmet och för detta behöver telefonen inte vara ansluten till internet.