Så här hämtar och använder du Adobe Authenticator för 2-stegs verifiering.

Om Adobe Authenticator

För att stärka säkerheten för ditt Adobe-konto kan du ställa in tvåstegsverifiering så som det förklaras i Använd tvåstegsverifiering för att förstärka kontots säkerhet. Med tvåstegsverifiering krävs en extra bekräftelsekod under inloggningen som tillägg till ditt Adobe ID-kontolösenord.

Du kan använda Adobe Authenticator för den här extra verifieringen. Adobe Authenticatortillåterpush-meddelanden för autentisering.

Fördelen med att använda Adobe Authenticator

Medan andra autentiseringsappar som Google Authenticator genererar en verifieringskod som du behöver ange, stöder Adobe Authenticator också autentisering med en knapptryckning.

Med Adobe Authenticator kan du helt enkelt klicka på din iOS- eller Android-enhet eller din anslutna smartwatch för att logga in på ditt konto. Du behöver inte skriva in verifieringskoden manuellt varje gång du loggar in. (Du kan dock välja att ange verifieringskoden om du vill.)

Logga in-behörighet
Logga in-behörighet

Hämta Adobe Authenticator

Du kan hämta Adobe Authenticator från följande platser:

• Android (Google Play Store)
  • iOS (Apple App Store)

Ställ in och använd Adobe Authenticator

För att konfigurera Adobe Authenticator följer du anvisningarna enligt förklaringen i Konfigurera TOTP-baserad autentisering.

Använd Adobe Authenticator för att logga in på ditt Adobe-konto

När du väl har konfigurerat Adobe Authenticator, aktiveras nästa gång du loggar in på ditt konto, 2-stegs verifieringsprocessen och Adobe Authenticator skickar ett push-meddelande till din enhet.

Godkänn inloggning
Godkänn inloggning

När du klickar på Godkänn, är du inloggad på ditt konto utan att behöva skriva in koden manuellt.

Alternativt kan du också manuellt ange verifieringskoden som genererats av appen.