Procesversie is de technologie die Camera Raw gebruikt om foto's aan te passen en weer te geven. Afhankelijk van de gebruikte versie zijn er verschillende opties en instellingen beschikbaar op het tabblad Standaard en wanneer u lokale aanpassingen aanbrengt.

Procesversie 5

Voor nieuwe afbeeldingen die zijn bewerkt in Camera Raw 11, is procesversie 5 gebruikt. PV 5 heeft een verbeterde rendering voor hoge ISO die helpt paarse kleurzwemen te verwijderen die soms zichtbaar zijn in schaduwen van afbeeldingen met weinig licht. PV5 beschikt ook over een verbeterde schuifregelaar Nevel verwijderen. Hiermee kunt u eenvoudig uit creatief oogpunt nevel toevoegen wanneer u de schuifregelaar Nevel verwijderen naar links verplaatst.

Procesversie 4

Voor afbeeldingen die voor de eerste keer worden bewerkt in Camera Raw 10, wordt procesversie 4 gebruikt. PV4 voegt ondersteuning toe voor de functie Bereikmasker en een verbeterd Automatisch masker die beter kan omgaan met afbeeldingsruis. PV3-afbeeldingen (2012) worden automatisch bijgewerkt naar PV4 als er geen aanpassingen met Automatisch masker zijn toegepast.

Procesversie 3 (2012)

Voor afbeeldingen die voor de eerste keer worden bewerkt in Camera Raw 7, wordt procesversie 3 gebruikt. Procesversie 3 (PV2012) biedt nieuwe besturingselementen voor kleurtinten en nieuwe algoritmen voor tinttoewijzing voor afbeeldingen met veel contrast. Met PV3 kunt u de instellingen aanpassen voor Hooglichten, Schaduwen, Witte tinten, Zwarte tinten, Belichting en Contrast in het deelvenster Standaard. U kunt ook lokale correcties toepassen voor witbalans (Temperatuur en Tint), Hooglichten, Schaduwen, Ruis, en Moiréreductie.

 

Procesversie 2 (2010)

Voor afbeeldingen die zijn bewerkt in Camera Raw 6, is standaard procesversie 2 (PV2010) gebruikt. PV2 biedt verbeterde verscherping en ruisreductie vergeleken met de vorige procesversie (PV1).

Procesversie 1 (2003)

De oorspronkelijke verwerkingsengine die wordt gebruikt door versie 5.x en lager van Camera Raw.

Als u wilt profiteren van de verbeterde verwerking, kunt eerder bewerkte foto's bijwerken naar de huidige procesversie.

Als u een foto wilt bijwerken naar het Camera Raw 10-proces (PV4), gaat u op een van de volgende manieren te werk:

  • Klik op de knop Bijwerken naar huidig proces (het pictogram met het uitroepteken) in de rechterbenedenhoek van de voorvertoning van de afbeelding.
  • Selecteer op het tabblad Camerakalibratie de optie Proces > Versie 4 (huidig).

Als u een oudere procesversie wilt toepassen op een foto, gaat u naar het tabblad Camerakalibratie en kiest u Proces
> Versie 3 (2012), Proces > Versie 2 (2010) of Proces > versie 1 (2003).