Kan bestandssynchronisatie niet inschakelen | Creative Cloud-desktopapp

Creative Cloud-desktopapp synchroniseert bestanden niet

Wanneer u bestandssynchronisatie inschakelt in de Creative Cloud-desktopapp, wordt kort een draaiend voortgangswiel weergegeven. Vervolgens wordt de knop Synchronisatie starten opnieuw weergegeven. Bestanden worden niet gesynchroniseerd. Hetzelfde probleem treedt op als u het proces probeert te herhalen.

Oplossing: options.tix-bestand verwijderen

Opmerking:

Als u sommige bestanden wel en andere niet kunt synchroniseren, lees dan Fout: 'Kan bestanden niet synchroniseren'.

Dit probleem treedt op als het pad naar de lokale map (localURL) ontbreekt in het instellingenbestand voor cloudsynchronisatie (options.tix) in de CoreSync-gegevensdirectory. Verwijder het options.tix-bestand om het probleem op te lossen. Voer de volgende stappen uit voor uw besturingssysteem.

Windows

1. Voer een van de volgende handelingen uit, afhankelijk van de versie van de Creative Cloud-desktopapp:

Selecteer het pictogram met de drie verticale punten  in de rechterbovenhoek van de Creative Cloud-desktopapp en selecteer vervolgens Afsluiten.

Sluit de Creative Cloud-desktopapp

Selecteer Creative Cloud afsluiten in het menu Bestand.  Of druk op Ctrl+W.

De Creative Cloud-desktopapp afsluiten

2. Selecteer het menu Start, typ cmd in het zoekvakje en druk op Enter. De opdrachtprompt wordt geopend.

3. Voer de volgende opdracht uit in Opdrachtprompt:

del %APPDATA%\Adobe\CoreSync\options.tix
  4. Open de Creative Cloud-desktopapp en start de synchronisatie.

5. Selecteer rechtsboven het pictogram Account en selecteer vervolgens Voorkeuren.

Rechtsboven het pictogram Account selecteren en vervolgens Voorkeuren selecteren

6. Voer een van de volgende handelingen uit, afhankelijk van de versie van de Creative Cloud-desktopapp:

• Selecteer in het linkerdeelvenster Synchronisatie en selecteer vervolgens Synchronisatie hervatten.
    • Selecteer Bestandssynchronisatie hervatten.

macOS

1. Voer een van de volgende handelingen uit, afhankelijk van de versie van de Creative Cloud-desktopapp:

Selecteer het pictogram met de drie verticale punten  in de rechterbovenhoek van de Creative Cloud-desktopapp en selecteer vervolgens Afsluiten.

Sluit de Creative Cloud-desktopapp

Selecteer in het menu Creative Cloud Stop Creative Cloud. Of druk op command + Q.

De Creative Cloud-desktopapp afsluiten

2. Navigeer naar Mac HD/Applications/Utilities of gebruik de Spotlight-zoekactie om de Terminal te openen.

3. Voer de volgende opdracht uit in Terminal:

rm ~/Library/Application\ Support/Adobe/CoreSync/options.tix
  4. Open de Creative Cloud-desktopapp.

5. Selecteer rechtsboven het pictogram Account en selecteer vervolgens Voorkeuren.

Rechtsboven het pictogram Account selecteren en vervolgens Voorkeuren selecteren

6. Voer een van de volgende handelingen uit, afhankelijk van de versie van de Creative Cloud-desktopapp:

• Selecteer in het linkerdeelvenster Synchronisatie en selecteer vervolgens Synchronisatie hervatten.
    • Selecteer Bestandssynchronisatie hervatten.