Handboek Annuleren

Creative Cloud-bestandssynchronisatie | Bekende problemen

 1. Creative Cloud-handboek
 2. Inleiding tot Creative Cloud
  1. Veelgestelde vragen | Creative Cloud
  2. Systeemvereisten voor Creative Cloud
  3. Creative Cloud-bestandssynchronisatie | Bekende problemen
 3. Downloaden, installeren, configureren en bijwerken
  1. Creative Cloud-apps downloaden
  2. Creative Cloud-apps openen
  3. De werkruimte Start
  4. Creative Cloud-apps bijwerken
  5. De taal van je Creative Cloud-apps wijzigen
  6. De Creative Cloud desktop-app verwijderen
  7. Creative Cloud-apps verwijderen
 4. Je account beheren
  1. Een proefversie van Creative Cloud omzetten in een betaald lidmaatschap
  2. Je Adobe-wachtwoord opnieuw instellen
  3. Je Adobe-lidmaatschap wijzigen
  4. Creditcard en factuuradres bijwerken
  5. Je Adobe-factuur weergeven, downloaden of mailen
  6. Een mislukte of gemiste betaling herstellen
  7. Een Adobe-proefversie of -lidmaatschap annuleren
 5. Creative Cloud-services
  1. Adobe Stock gebruiken in Creative Cloud-apps
  2. Adobe Fonts gebruiken in Creative Cloud-apps
  3. Creative Cloud Market is niet meer beschikbaar
 6. Samenwerkings- en opslagservices
  1. Wat zijn clouddocumenten?
  2. Clouddocumenten | Veelgestelde vragen
  3. Clouddocumenten maken of bestanden omzetten in clouddocumenten
  4. Clouddocumenten instellen voor offline gebruik
  5. Teruggaan naar een eerdere versie van een clouddocument
  6. Je werk delen om opmerkingen te ontvangen
  7. Waarom kan ik mijn clouddocumenten niet offline zien?
  8. Creative Cloud Libraries
  9. Samenwerken aan Creative Cloud Libraries en mappen
  10. Veelgestelde vragen over samenwerking
  11. Je bestanden synchroniseren met cloudopslag
  12. Achterhalen hoeveel cloudopslag je hebt
  13. Synchronisatieopties instellen
  14. Beëindiging van gesynchroniseerde Creative Cloud-bestanden
  15. Gesynchroniseerde bestanden downloaden
 7. Mobiele Creative Cloud-apps
  1. Veelgestelde vragen | Mobiele apps
  2. Adobe Creative Cloud voor mobiele apparaten
 8. Ondernemingen en teams
  1. Leren en ondersteuning voor ondernemingen
  2. Leren en ondersteuning voor teams
  3. Snelstartgids voor teamleden
Opmerking:

Vanaf 11 december 2023 hebben nieuwe gebruikers en organisaties geen recht op gesynchroniseerde Creative Cloud-bestanden. Vanaf 1 februari 2024 worden gesynchroniseerde Creative Cloud-bestanden beëindigd voor persoonlijke accounts die al aanwezig waren vóór 11 december 2023 (meer informatie vind je hier). Vanaf 1 oktober 2024 worden gesynchroniseerde Creative Cloud-bestanden beëindigd voor zakelijke accounts die zijn gekoppeld aan organisaties die al aanwezig waren vóór 11 december 2023 (meer informatie vind je hier).

Adobe hoopt dat het gebruik van de Creative Cloud-functie voor bestandssynchronisatie probleemloos verloopt, maar er zijn enkele bekende problemen die sommige gebruikers hebben ondervonden bij het gebruik van de app. Als je een van deze problemen ondervindt en niet kunt oplossen, vraag het dan aan een expert op het forum voor bestandshosting, synchronisatie en samenwerking of neem contact op met de ondersteuning.

Synchroniseren in batches

De Creative Cloud-functie voor bestandssynchronisatie gebruikt een synchronisatiemodus met opeenvolgende batches, waardoor soms niet direct actuele meldingen of correcte waarden worden weergegeven. Dit probleem is slechts tijdelijk en is opgelost zodra alle wachtrijen zijn gesynchroniseerd.

Als je bijvoorbeeld honderden bestanden naar de map op je desktop sleept, worden deze in batches verwerkt. Nadat een batch is voltooid, wordt steeds de volgende batch gesynchroniseerd.

Als je wijzigingen aanbrengt in de webbrowser of op een ander apparaat, worden eerst die bewerkingen verwerkt en voltooid vóór eropvolgende verzoeken in de wachtrij. Daarom worden niet alle verzoeken die je hebt gestart, direct bijgewerkt in elke context (je iPhone, laptop of andere gesynchroniseerde apparaten).

Als je in een bepaalde context onverwachte resultaten tegenkomt, wacht dan totdat de lopende synchronisatiebewerkingen zijn voltooid. Elk verzoek wordt bijgewerkt en weerspiegelt je verzoek wanneer eerdere batches zijn voltooid. Er wordt gewerkt aan verbeteringen hierin, dus dit zal binnenkort beter verlopen.

Grote bestanden synchroniseren

Als je een groot bestand kopieert naar de map Creative Cloud Files, wordt het bestand pas gesynchroniseerd nadat het volledig naar de map is gekopieerd. Terwijl het bestand wordt gekopieerd, wordt het gemarkeerd en wordt de fout 'Kan bestanden niet synchroniseren' weergegeven in de Creative Cloud-app. Nadat de kopieerbewerking is voltooid, wordt het bestand met Creative Cloud gesynchroniseerd.

Schattingen van de synchronisatieduur

Als er een groot aantal bestanden wordt gesynchroniseerd, kun je soms onevenredig veel resterende tijd zien. Terwijl de synchronisatie-engine de bestanden verwerkt, wordt de schatting van de resterende tijd steeds nauwkeuriger. Als je een onverwacht hoge waarde voor de resterende tijd ziet, wacht dan even. Terwijl de synchronisatie-engine de resterende tijd bijwerkt, zie je accuratere schattingen.

Bestanden definitief verwijderen om quota vrij te maken

Het quotagebruik wordt berekend inclusief verwijderde bestanden. Als je opslagruimte wilt vrijmaken, verwijder je bestanden definitief van de pagina Creative Cloud Bestanden. Als je een groot aantal bestanden definitief uit de prullenbak van de Creative Cloud-website verwijdert, kan dit enige tijd duren.

Bestanden definitief verwijderen in Windows

Als je bestanden definitief uit de webclient hebt verwijderd en vervolgens gaat synchroniseren, wordt het quotagebruik niet altijd correct bijgewerkt in Windows. Schakel synchronisatie uit en weer in om nauwkeurige informatie te zien.

Meer synchroniseren dan je quota

Tijdens de laatste synchronisatiebewerking kun je je quota via één bestand met maximaal 1 GB overschrijden voordat bij de synchronisatie een fout over je quota wordt weergegeven. Het volgende kan bijvoorbeeld worden weergegeven: 150% gebruikt (3 GB van 2 GB).

Eerste keer starten in Windows

Als je de synchronisatie voor het eerst start, wordt Windows Verkenner opnieuw gestart. Hierdoor worden pictogrammen voor de synchronisatiestatus ingeschakeld. Daarnaast duurt het na de eerste keer starten of na afmelden of aanmelden 30-45 seconden voordat het aanmeldingsdialoogvenster verschijnt.

 Adobe

Krijg sneller en gemakkelijker hulp

Nieuwe gebruiker?