U kunt documenten laten ondertekenen door anderen met behulp van de tool Verzenden ter ondertekening. Deze tool is afhankelijk van de cloudservices van Adobe Sign. Ondertekenaars kunnen snel en overal overeenkomsten ondertekenen via een webbrowser of een mobiel apparaat. De ondertekenaars hoeven geen Adobe-producten aan te schaffen of zich aan te melden om de overeenkomsten te ondertekenen.

Overeenkomsten online door anderen laten ondertekenen

Ondersteunde bestandstypen voor ondertekening

Naast PDF-bestanden kunt u ook de volgende typen bestanden verzenden ter ondertekening: Microsoft Office-bestanden, verschillende afbeeldingsbestanden, HTML-bestanden en tekstbestanden. De volgende bestandstypen worden ondersteund: DOC, DOCX, RTF, XLS, XLSX, PPT, PPTX, TXT, CSV, HTML, HTM, TIFF, TIF, BMP, GIF, JPG, JPEG en PNG.

Opmerking:

Voltooi uw bewerkingen voordat u ondertekent. De ondertekende overeenkomst wordt gecertificeerd door Adobe Sign. Als een ondertekende overeenkomst wordt bewerkt, verliest de certificering zijn geldigheid.

Stappen om documenten ter ondertekening te verzenden:

1. Meld u aan in het startscherm van Adobe Document Cloud op https://documentcloud.adobe.com met uw Adobe ID en wachtwoord of via uw sociale account (op Facebook of Google).

2. Klik in de sectie Aan de slag op Verzenden ter ondertekening.

choose-send-for-signature
  3. Ga als volgt te werk op de startpagina van Verzenden ter ondertekening:

1. Typ de e-mailadressen van ontvangers in het veld Aan. Standaard wordt de instelling Voltooien in volgorde ingeschakeld. Typ de e-mailadressen in de volgorde waarin het document moet worden ondertekend. De nummers naast de e-mailadressen verwijzen naar de volgorde. Als u de overeenkomst niet in een bepaalde volgorde wilt laten tekenen, stelt u de schakeloptie in op Voltooien in willekeurige volgorde.
      (Optioneel) Klik op Mij toevoegen als u als ondertekenaar voor het document wilt worden opgenomen.
    2. Wijzig de standaardtekst in het gebied Bericht in de gewenste tekst.
      (Optioneel) Als u meer mensen wilt toevoegen ter informatie, klikt u op de knop Cc tonen om hun e-mailadressen toe te voegen aan de Cc-lijst.
    3. (Optioneel) Selecteer Wachtwoordbeveiliging instellen als u wilt dat ontvangers een wachtwoord moeten invoeren om het ondertekende PDF-bestand te openen en te bekijken.
    4. (Optioneel) Selecteer Herinnering instellen om de frequentie in te stellen voor de herinneringen die moeten worden verzonden totdat de overeenkomst is voltooid.
    5. Klik op Bestanden toevoegen en blader en selecteer vervolgens het document.
    Opties voor Verzenden ter ondertekening
    A. E-mailadres van ontvanger B. Bericht C. Wachtwoordbeveiliging instellen D. Herinnering instellen E. Bestanden toevoegen

Opmerking:

Klik op het pictogram Meer info voor een gedetailleerde beschrijving van deze opties.

4. Klik op Volgende.

5. U kunt nu de velden aan het document toevoegen die de ondertekenaars moeten invullen of ondertekenen. Formuliervelden worden automatisch gedetecteerd in de PDF. Klik op het pictogram om de gedetecteerde formuliervelden in het PDF-document te plaatsen. U kunt ook velden vanuit de tabbladen in het rechtervenster naar de gewenste locatie in het document slepen.

Opmerking: als u meerdere documenten hebt toegevoegd, worden de documenten geconverteerd naar PDF en gecombineerd in één bestand. Het gecombineerde bestand wordt geopend, zodat u de juiste velden kunt toevoegen.

Formuliervelden toevoegen

Voor meer informatie over het toevoegen van formuliervelden raadpleegt u

6. Wanneer u alle gewenste velden in het document hebt geplaatst, klikt u op Verzenden. De overeenkomst wordt ter ondertekening aan de ontvangers verzonden en er wordt een bevestiging weergegeven.

Bevestiging dat document is verzonden

Een kopie van de verzonden overeenkomst wordt ook opgeslagen in uw Adobe Document Cloud-account. In de sectie Recent onder aan het startscherm ziet u een lijst met alle overeenkomsten die u onlangs ter ondertekening hebt verzonden. Als u liever een lijst met al uw overeenkomsten wilt weergeven, klikt u op Ter ondertekening in de zijbalk van het startscherm van Adobe Document Cloud.

Overeenkomsten bijhouden die zijn verzonden voor ondertekening

U kunt niet alleen de bestaande Adobe Sign Beheren-interface gebruiken, maar ook de nieuwe functie Verzenden ter ondertekening om uw overeenkomsten en sjablonen bij te houden en te beheren.

Stappen voor het bijhouden van overeenkomsten met de nieuwe functie Verzenden ter ondertekening

1. Klik in het zijpaneel van het startscherm van Document Cloud op Ter ondertekening.

Verzonden overeenkomsten bijhouden
    A. Alle Sign-overeenkomsten B. Filteren op overeenkomsten of sjablonen C. Overeenkomsten filteren op status

A. Voor handtekening: alle overeenkomsten die ter ondertekening worden verzonden, worden met de volgende informatie weergegeven:

• Naam: naam van de overeenkomst die ter ondertekening is verzonden.
    • Gewijzigd: het tijdstempel van de laatste activiteit die is uitgevoerd voor de overeenkomst.
    • Status: aantal personen dat de overeenkomst heeft voltooid.

B. Filteren op overeenkomsten of sjablonen: Sign-overeenkomsten zijn standaard opgegeven. Om Sign-sjablonen te zien klikt u op het filter en kiest u Sign-sjablonen.

Filteren op Sign-overeenkomsten of sjablonen

C. Overeenkomsten filteren op status: Sign-overeenkomsten worden opgegeven op datum laatste wijziging. Om overeenkomsten op status te filteren klikt u op het filterpictogram en kiest u een gepaste status.

Sign-overeenkomsten filteren op status
  2. Selecteer de overeenkomst om meer details weer te geven. Er verschijnt dan een miniatuur van de overeenkomst in het rechtervenster. U kunt elk van de volgende handelingen uitvoeren:

• De activiteit weergeven door te klikken op de pijltoets () om de lijst uit te vouwen.
    • Herinnering instellen voor de ontvangers of voor uzelf.
    • Overeenkomst Annuleren.
    • Een persoonlijke Opmerking toevoegen.
    • Auditrapport downloaden.
    Details over de PDF weergeven

Stappen voor het bijhouden van overeenkomsten met het Adobe Sign Beheren-dashboard