Antwoorden op veelgestelde vragen over Dreamweaver

Basisprincipes

Wat is Dreamweaver en voor wie is het bestemd?

Adobe Dreamweaver is 's werelds meest complete tool voor webontwerpers en front-end-ontwikkelaars. In dit programma worden een krachtig ontwerpcanvas en een eersteklas code-editor gecombineerd met robuuste sitebeheergereedschappen zodat u eenvoudig websites kunt ontwerpen, coderen en beheren.

Dreamweaver 2017 is opnieuw ontworpen met een moderne interface en een snelle, flexibele coderingsengine, waardoor webontwerpers en front-end-ontwikkelaars nu nóg eenvoudiger websites kunnen maken, coderen en beheren die er op elk schermformaat fantastisch uitzien. Deze versie van Adobe Dreamweaver 2017 bevat een gloednieuw code-engine, volledig vernieuwde gebruikersinterface met verkiesbare donkere en lichte thema's, ondersteuning voor moderne webworkflows zoals CSS-preprocessors, en nog veel meer.

Dankzij de optimale integratie met Bootstrap kunt u responsieve websites ontwikkelen die zich aanpassen en schalen aan elke browser, ongeacht de afmeting, schermresolutie en stand. De vergaande integratie met Adobe CreativeSync maakt eenvoudig werken met ontwerpmiddelen mogelijk via programma's als Photoshop en Illustrator. Daarnaast kunt u stockfoto's van Adobe Stock zoeken en gebruiken.

En omdat Dreamweaver onderdeel is van Creative Cloud van Adobe, krijgt u toegang tot de nieuwste updates zodra deze beschikbaar zijn. Meer informatie over Creative Cloud.

Wat onderscheidt Dreamweaver van andere webprogramma's?

Dreamweaver is een uniek webontwikkelingsprogramma waarmee u uw site tijdens het coderen in realtime kunt visualiseren.

• Codeer sneller en met meer flexibiliteit met de nieuwe coderingsengine van Dreamweaver. Met coderingstips kunnen nieuwe gebruikers HTML, CSS en andere webstandaarden leren, terwijl visuele hulpmiddelen zoals automatische inspringing, codekleuren en aanpasbare lettertypen fouten helpen reduceren en u code eenvoudiger maken om te lezen.
  • Dreamweaver ondersteunt gangbare CSS-preprocessors zoals SASS, Less en SCSS, dankzij volledige codekleuring en compilatie, zodat u tijd kunt besparen en nettere code kunt produceren.
  • Schrijf meerdere regels code per keer om snel dingen te doen, zoals een lijst met opsommingstekens maken, meerdere tekenreeksen bijwerken of meerdere wijzigingen tegelijk aanbrengen.
  • De nieuwe functie voor snelle bewerkingen biedt een inline editor voor de relevante CSS binnen een HTML-bestand, zodat u snel wijzigingen kunt aanbrengen.
  • Met Snelle documenten bespaart u tijd door relevante referentie-informatie over webplatformdocumenten voor CSS-eigenschappen rechtstreeks weer te geven binnen codeweergave.
  • Laad en open bestanden snel en voltooi projecten sneller, dankzij een nieuwe prestatiegerichte en overzichtelijke werkruimte voor ontwikkelaars.
  • Geef realtime voorvertoningen weer van u bewerkingen op de pagina, zonder dat u handmatig uw browserpagina hoeft te vernieuwen.
  • Gebruik de FTP-functies van Dreamweaver om uw bestanden op een webserver te plaatsen.

Waar kan ik meer informatie vinden over de nieuwe functies?

Raadpleeg de pagina Nieuwe functies voor meer informatie.

Wat is het verschil tussen Dreamweaver en eerdere versies van het programma?

Kan Dreamweaver worden geïntegreerd met andere creatieve toepassingen van Adobe?

Dreamweaver kan worden gebruikt in combinatie met andere Creative Cloud-toepassingen, zoals Adobe Photoshop, Illustrator, Animate en meer toepassingen om prachtige, moderne websites te ontwikkelen. En dankzij de integratie van Creative Cloud Libraries kunt u ook middelen delen en samenwerken met anderen.

Technische vragen

Wat zijn de minimale systeemvereisten voor Dreamweaver?

Raadpleeg de systeemvereisten voor meer informatie.

Is Dreamweaver compatibel met Windows 10?

Is Dreamweaver compatibel met macOS v10.12 of OS X v10.11?

Welke soorten documenten kan ik met Dreamweaver openen?

Je kunt in Dreamweaver 2017 meerdere soorten documenten openen en bewerken. Enkele documentbestandtypes die u met Dreamweaver kunt openen en bewerken zijn:

• HTML-documenten
  • Include-codes op de server
  • JavaScript-documenten
  • PHP-bestanden
  • XML-bestanden
  • SQL-bestanden
  • SVG-bestanden
  • Json-bestanden
  • Bibliotheekbestanden (*.lbi)
  • Sjabloonbestanden (*.dwt)
  • Stijlpagina's (*.css, *.less, *.sass, *.scss)
  • Active Server Pages en Actieve Server Plus Pages
  • ColdFusion-sjablonen
  • Manifest (*.appcache)
  • Mapconfiguratiebestanden (*.htaccess)
  • Tekstbestanden (*.txt)

Wat voor code produceert Dreamweaver?

Alle functies in Dreamweaver produceren HTML5-code die voldoet aan de nieuwste standaarden voor webontwikkeling. Met de code-editor kunt u code schrijven en bewerken op de manier die past bij uw eigen ontwikkelbehoeften.

Kan ik responsieve inhoud voor web en mobiel maken in Dreamweaver?

Ja. Dreamweaver ondersteunt het Bootstrap-framework voor responsieve websites die zijn gericht op mobiele apparaten. Dreamweaver bevat ook responsieve functies, zoals visuele mediaquery's en dynamische rasterlay-outs.

Kan ik eerdere versies van Dreamweaver blijven gebruiken?

Ja. Als u al een eerdere installatie van Dreamweaver CS6 hebt, kunt u deze gewoon blijven gebruiken. Met een Creative Cloud-lidmaatschap kunt u op elk moment eerdere Dreamweaver-versies downloaden en deze naast uw huidige installatie van Dreamweaver gebruiken.

Gratis proefperiode

Waar kan ik een proefversie van Dreamweaver krijgen?

Met een gratis Creative Cloud membership kunt u een proefversie van 7 dagen voor Dreamweaver en andere toepassingen in Creative Cloud downloaden. Wanneer u een upgrade uitvoert naar een lidmaatschap van Alle apps, kunt u de volledige versie van elke Creative Cloud-toepassing downloaden.

Kan ik mijn proefversie omzetten in een betaald lidmaatschap?

Ja. U kunt uw proefversie omzetten in een lidmaatschap van Creative Cloud. Alle apps of een lidmaatschap voor een losse app door een lidmaatschap aan te schaffen op de Creative Cloud-website. Nadat u een lidmaatschap hebt aangeschaft, wordt de proefversie van uw desktopproduct automatisch omgezet in een gelicentieerde versie als u het product weer opstart.

Aanschafopties

Hoe kan ik Dreamweaver aanschaffen?

Op de pagina met Creative Cloud-lidmaatschappen vindt u meer informatie over de verschillende aanschafopties.

Dreamweaver gebruiken

Hoe ga ik aan de slag met Dreamweaver?

Op de pagina Leren en ondersteuning voor Dreamweaver vindt u alles wat u nodig hebt om aan de slag te gaan, zoals videolessen, stapsgewijze zelfstudies en de uitgebreide productondersteuning van Adobe en onze deskundige gebruikersgemeenschap.

Waar kan ik de handleiding vinden?

De web- en PDF-versie van de handleiding van Dreamweaver vindt u op de pagina Dreamweaver Help.

Hoe kan ik opmerkingen of feedback over Dreamweaver doorgeven?

Bezoek de Dreamweaver-forums om feedback te geven of antwoord te krijgen op ondersteuningsvragen.

Waar kan ik een fout melden of een functieaanvraag indienen?

Je kunt dit formulier gebruiken om nieuwe functies aan te vragen of wijzigingen voor bestaande functies voor te stellen. U kunt dit formulier ook weergeven vanuit het menu Help in Dreamweaver (Help > Fout/functieaanvraag verzenden).