Synchronisatieproblemen oplossen in Dreamweaver (Mac OS en Windows)

Vind oplossingen voor problemen met synchroniseren of het uploaden van bestanden naar een server.

Problemen doen zich voor wanneer u bestanden synchroniseert of uploadt naar een server

Wanneer u in Dreamweaver de synchronisatiefunctie gebruikt of bestanden naar een server uploadt, kunnen de volgende problemen optreden:

 • Wanneer u bestanden plaatst, waarschuwt Dreamweaver u dat het externe bestand is gewijzigd op de server: "my_file.htm is gewijzigd op de externe server sinds uw laatste ophaal- of plaatshandeling. Het plaatsen kan wijzigingen op het bestand overschrijven. Wilt u het bestand toch plaatsen?" Echter, u bent zeker dat de externe bestanden niet gewijzigd zijn.
 • Het voorvertoningsvenster Synchroniseren vermeldt de bestanden die gesynchroniseerd moeten worden niet correct.
 • Het voorvertoningsvenster Synchroniseren zegt dat synchronisatie niet nodig is, maar u weet dat enkele bestanden gewijzigd zijn.

Opmerking: Deze problemen gelden alleen voor Dreamweaver 8 en later. De synchronisatiefunctie is opnieuw ontworpen in Dreamweaver 8, zodat de bovenstaande probleemoplossingsstappen niet van toepassing zijn op Dreamweaver MX 2004 en eerder.

Wat is de oorzaak van de problemen?

Wanneer een gebruiker een bestand ophaalt of plaatst in Dreamweaver 8 en later, slaat Dreamweaver de externe en lokale datum-/tijdstempels lokaal op in bestanden genaamd dwsync.xml, die zich bevinden in verborgen _notitiemappen in dezelfde map als de bestanden die overgezet worden. Af en toe kunnen de dwsync.xml-bestanden beschadigd raken.

Opmerking:

Probeer Oplossing 1 als slechts enkele bestanden synchronisatieproblemen ondervinden. Probeer Oplossing 2 als meerdere of alle bestanden synchronisatieproblemen hebben.

Oplossing 1: verwijder het specifieke dwsync.xml-bestand

Als u synchronisatieproblemen met slechts enkele bestanden ondervindt, kunt u de specifieke dwsync.xml-bestanden verwijderen (in plaats van alle synchronisatiegegevens voor uw site opnieuw te maken):

 1. Sluit Dreamweaver af.

 2. Navigeer in Windows Verkenner of Mac Finder naar de lokale hoofdmap van uw site en zoek de map die de bestanden met synchronisatieproblemen bevat. Zoek voor elke map met synchronisatieproblemen de _notitiemap en wis het dwsync.xml-bestand dat zich hierin bevindt.

  De dwsync.xml-bestanden staan alleen lokaal. Dreamweaver zal de dwsync.xml-bestanden nooit uploaden naar de server en er is geen reden om ze te uploaden naar de server.

 3. Open Dreamweaver opnieuw om te zien of het probleem is opgelost.

Oplossing 2: schakel de instelling Synchronisatie-informatie onderhouden uit

Als u uitgebreide synchronisatieproblemen ondervindt, kunt u de instelling Synchronisatie-informatie onderhouden tijdelijk uitschakelen, zodat Dreamweaver alle synchronisatiegegevens voor uw site opnieuw maakt:

 1. Klik in het dialoogvenster Sitedefinitie op het tabblad Geavanceerd en selecteer Externe gegevens in de lijst Categorie. Hef de selectie van de instelling Synchronisatie-informatie op en klik op OK.

  Met deze handeling worden alle bestaande dwsync.xml-bestanden verwijderd.

 2. Sluit Dreamweaver af.

 3. Verifieer dat alle dwsync.xml-bestanden zijn verwijderd uit uw lokale basismap en alle submappen daarvan.

  De dwsync.xml-bestanden bevinden zich in de _notitiesmappen, die standaard in Dreamweaver worden verborgen. De dwsync.xml-bestanden staan alleen lokaal. Dreamweaver zal de dwsync.xml-bestanden nooit uploaden naar de server en er is geen reden om ze te uploaden naar de server.

 4. Open Dreamweaver opnieuw. Selecteer de optie Synchronisatie-informatie onderhouden in het dialoogvenster Sitedefinitie en klik op OK. Dreamweaver maakt de dwsync.xml-bestanden opnieuw aan terwijl u bestanden overzet naar en van de server. Controleer of het probleem is opgelost.

Verwante informatie

 Adobe

Krijg sneller en gemakkelijker hulp

Nieuwe gebruiker?