Documenten coderen in Dreamweaver

Gebruik documentcodering in Dreamweaver om de codering voor tekens in een document op te geven.

Bij het coderen van documenten wordt de codering voor tekens in een document opgegeven. De codering van documenten wordt opgegeven in een meta-tag in de kop van het document. Met de codering wordt aan de browser en Dreamweaver doorgegeven hoe het document moet worden gedecodeerd en welke lettertypen moeten worden gebruikt voor het weergeven van de gedecodeerde tekst.

Als u bijvoorbeeld Western European (Latin1) opgeeft, wordt de volgende meta-tag ingevoegd:

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">.

Het document wordt in Dreamweaver weergegeven met de lettertypen die u hebt opgegeven in de voorkeuren voor lettertypen voor de codering Western European (Latin1). Het document wordt in een browser weergegeven met de lettertypen die de gebruiker van de browser heeft opgegeven voor de codering Western European (Latin1).

Als u Japanese (Shift JIS) opgeeft, wordt de volgende meta-tag ingevoegd:

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=Shift_JIS">.

Het document wordt in Dreamweaver weergegeven met de lettertypen die u hebt opgegeven voor de codering Japanese. Het document wordt in een browser weergegeven met de lettertypen die de gebruiker van de browser heeft opgegeven voor de Japanse codering.

U kunt de documentcodering voor een pagina wijzigen en de standaardcodering wijzigen die door Dreamweaver wordt gebruikt voor het maken van nieuwe documenten, waaronder de lettertypen die worden gebruikt voor de weergave van elke codering.

Adobe-logo

Aanmelden bij je account