Integratie van Dreamweaver met Business Catalyst

Verbind en bewerk sites die u maakt met Adobe Business Catalyst vanuit Adobe Dreamweaver. U kunt uw Business Catalyst-sites centraal beheren zonder u druk te hoeven maken over FTP-details of serversynchronisatie.

Deze functie wordt niet ondersteund in sommige versies van Adobe Dreamweaver.

Business Catalyst is een gehoste toepassing voor het maken en beheren van onlinebedrijven. Met dit uniforme platform kunt u alles zonder back-endcode maken, van websites tot geavanceerde onlinewinkels.

Dankzij de integratie van Dreamweaver met Business Catalyst kunt u in Dreamweaver een Business Catalyst-site maken en bijwerken. Nadat u een Business Catalyst-site hebt gemaakt, kunt u verbinding maken met de Business Catalyst-server. De server bevat bestanden en sjablonen waarmee u uw site kunt maken.

De Business Catalyst-add-on installeren

Ga naar Venster > Bladeren in Add-ons om de Add-on te installeren. De pagina Adobe Creative Cloud Add-Ons wordt weergegeven. Ga naar de Business Catalyst-add-on en volg de instructies op het scherm om de add-on te installeren.

Belangrijk: Voordat u add-ons installeert, moet u controleren of u bestandssynchronisatie voor uw Adobe Creative Cloud-account hebt ingeschakeld. Zie Bestandssynchronisatie met Adobe Creative Cloud inschakelen voor meer informatie.

Een tijdelijke Business Catalyst-site maken

 1. Selecteer Site > Sites beheren.

 2. Klik op Nieuwe Business Catalyst-site.

 3. Meld u aan met uw Adobe ID.

 4. Voer uw geboortedatum in en klik op Bijwerken.

 5. Geef in het dialoogvenster Create Temporary Site (Tijdelijke site maken) de gegevens voor uw site op en klik op Create Free Temporary Site (Gratis tijdelijke site maken).

  Opmerking:

  E-mailberichten met de details van uw Business Catalyst-account worden naar u verzonden nadat u uw site hebt gemaakt. Deze e-mailberichten bevatten gegevens van uw site, zoals informatie over het aan de slag gaan met uw site, de URL van de site die u hebt gemaakt en de URL van de beheersite.

 6. Selecteer een map op uw computer voor de lokale site.

  Opmerking:

  Als u op Annuleren klikt, wordt de site gemaakt in Business Catalyst maar wordt deze niet in Dreamweaver weergegeven. Hetzelfde scenario geldt als er netwerkproblemen optreden wanneer u een Business Catalyst-site maakt.

 7. Voer het wachtwoord in dat is gekoppeld aan uw Adobe ID.

 8. Klik op Gereed wanneer de bestandsactiviteiten zijn voltooid.

 9. Selecteer Venster > Bestand. De lokale weergave van de site die u hebt gemaakt, wordt weergegeven.

 10. Selecteer Externe server in het menu.

 11. Voer de Adobe ID in die is gekoppeld aan uw wachtwoord.

  De bestandsstructuur op de externe server wordt weergegeven.

Een Business Catalyst-site importeren

Zie Business Catalyst-sites migreren naar Dreamweaver CS6 voor meer informatie over het migreren van sites die u eerder hebt gemaakt met de Business Catalyst-extensie.

 1. Selecteer Site > Sites beheren.

 2. Klik op Business Catalyst-site importeren. De lijst met Business Catalyst-sites die u hebt gemaakt met de Adobe ID wordt weergegeven.

 3. Selecteer de site en klik op Site importeren.

 4. Geef een locatie op uw computer op voor de site die u wilt importeren.

 5. Voer het wachtwoord voor uw Adobe ID in.

 6. Klik op Gereed wanneer de bestandsactiviteiten zijn voltooid.

Bestanden beheren

Omdat Business Catalyst ook een service voor webhosting is, kunt u Dreamweaver gebruiken om bestanden van lokale en externe sites te beheren. Raadpleeg de volgende onderwerpen voor meer informatie:

Modules, gegevens of fragmenten invoegen

 1. Selecteer Venster > Business Catalyst om het deelvenster Business Catalyst te openen.

 2. Voer een van de volgende handelingen uit:

  • Selecteer het tabblad Modules als u een Business Catalyst-module wilt invoegen.
  • Selecteer het tabblad Gegevens als u tags wilt invoegen. De tags worden weergegeven als u bestanden bewerkt die tags ondersteunen, zoals de pagina affiliate.html in de map Layouts/Affiliate/.
 3. Vouw de module uit en klik op de module die u aan het bestand wilt toevoegen.

 4. Geef de vereiste informatie op en klik op Invoegen.

 5. Als uw huidige site de nieuwe rendering-engine gebruikt, wordt het tabblad Fragmenten weergegeven. Met de opties op het tabblad Fragmenten kunt u codefragmenten toevoegen, zoals herhalende en voorwaardelijke gebieden, secties met opmerkingen en include-bestanden (werkt ongeveer als include-bestanden op de server).

 6. Klik op Live om een voorvertoning van de pagina te bekijken zoals deze in een webbrowser wordt weergegeven.

Eigenschappen van Business Catalyst-objecten bewerken

Net zoals voor het bewerken van andere objecten op een webpagina kunt u de eigenschappencontrole gebruiken om eigenschappen van objecten in Business Catalyst-modules te bewerken.

Als de opties voor het bewerken van eigenschappen niet worden weergegeven, controleert u of u rechten hebt om het bestand te bewerken. Bij sommige modules kunt u de pagina alleen bewerken op de onlinebeheerwebsite.

Adobe-logo

Aanmelden bij je account