Creative_Cloud_mnemonic_RGB_128px

Update naar Dreamweaver CC beschikbaar

Zie het overzicht van nieuwe functies voor meer informatie.

In Dreamweaver 13.2 zijn problemen opgelost met betrekking tot de prestaties en de stabiliteit van de codeweergave. Daarnaast zijn de functie Code afdrukken en de gekleurde pictogrammen in het deelvenster Bestand opnieuw geïntroduceerd.

Prestatieverbeteringen voor codeweergave

De volgende problemen zijn opgelost voor verbetering van de Dreamweaver-prestaties in de codeweergave:

• Typen wordt steeds langzamer als het aantal regels code toeneemt.
  • De cursor (IP, invoegpunt) verdwijnt tijdens het typen en navigeren in de codeweergave.
  • Dreamweaver loopt vast als u in de codeweergave </ invoert om een tag af te sluiten.
  • De standaard toetsenbordsneltoets wordt voor CTRL+LEFT gewijzigd in ALT+LEFT en voor CTRL+RIGHT in ALT+RIGHT en omgekeerd.
  • In Mac OS 10.9 loopt Dreamweaver vast als u een bestand selecteert in het dialoogvenster Bestand voor Afbeelding invoegen.
  • Dreamweaver een syntaxisfout weer, zelfs als de PHP-code geldig is.

Code afdrukken

Via de optie voor het aanvragen van functies en de forums zijn verschillende verzoeken binnengekomen voor de terugkeer van Code afdrukken. Deze functie is opnieuw geïntroduceerd in Dreamweaver.

De optie Code afdrukken is beschikbaar op de standaardwerkbalk via Bestand > Code afdrukken en met de toetsenbordsneltoets Ctrl+P.

De optie Code afdrukken op de standaardwerkbalk
De optie Code afdrukken op de standaardwerkbalk

Gekleurde mappen in het deelvenster Bestanden

In eerdere versies van Dreamweaver werden in het deelvenster Bestanden verschillende kleuren gebruikt voor mappen in de lokale weergave en de weergaven voor de externe server, de testserver en de opslagplaats. In Dreamweaver 13.1 is het kleurenschema gewijzigd in grijswaarden en is de kleur van de mappen grijs.

Omdat de kleuren belangrijk zijn voor het onderscheid tussen de verschillende weergaven (Lokaal/Extern/Testen) in het deelvenster Bestanden, zijn de gekleurde mappen opnieuw geïntroduceerd in Dreamweaver.

Lokale weergave

Lokale bestanden in Windows
Windows

Lokale bestanden in Mac
Mac

Weergave voor externe server

Externe server in Windows
Windows

Externe server in Mac
Mac

Weergave voor testserver

Weergave voor testserver in Windows
Windows

Weergave voor testserver in Mac
Mac

Weergave voor opslagplaats

Weergave voor opslagplaats in Windows
Windows

Weergave voor opslagplaats in Mac
Mac

Andere opgeloste problemen

• Probleem dat zich voordat als een <p>-tag werd ingevoegd vanuit het deelvenster Invoegen
  • Japans: Windows: in Dreamweaver moeten cursieve Japanse tekens worden vermeden.