Geen toegang tot toepassingen na te zijn toegevoegd aan het domein

Probleem: sommige gebruikers hebben geen toegang tot Adobe Creative Cloud-toepassingen nadat ze aan een geclaimd domein zijn toegevoegd.

Nadat u een domein hebt geclaimd en de Adobe ID's hebt ingevoerd van gebruikers die u aan uw Creative Cloud voor ondernemingen-account wilt toevoegen, hebben sommige van die gebruikers geen toegang tot de applicaties die ze mogen installeren.

Oplossingen: los Adobe ID-conflicten op en voltooi het gebruikersprofiel

Dit probleem kan optreden wanneer een gebruiker al een Adobe ID heeft die in strijd is met het e-mailadres dat het domein gebruikt, of als het Adobe ID-profiel van de gebruiker onvolledig is.

Oplossing 1: los het Adobe ID-conflict op

Als een gebruiker al een Adobe ID heeft toegewezen aan hetzelfde e-mailadres dat de IT-beheerder heeft toegewezen aan zijn Enterprise ID, moet hij zijn Adobe ID wijzigen in een ander adres.

Voorbeeld: Jeff werkt voor Generic Corp. Hij had al een Adobe ID toegewezen aan jeff@genericcorp.com die was gekoppeld aan een individueel Creative Cloud-account. Nu Generic Corp is geüpgraded naar een Enterprise-account, wijst de IT-beheerder een Enterprise ID toe aan jeff@genericcorp.com op de Enterprise Admin Portal. Wanneer Jeff inlogt, ziet hij echter nog steeds zijn oude account en heeft hij geen toegang tot het Enterprise-account. Om dit op te lossen, moet Jeff deze Adobe ID toewijzen aan een ander e-mailadres. Hij wijzigt het e-mailadres van deze Adobe ID in jeff@personalmail.com en logt dan uit. Wanneer hij weer inlogt bij Adobe Creative Cloud, gebruikt hij zijn zakelijke e-mailaccount (jeff@genericcorp.com) en heeft hij nu toegang tot het Creative Cloud voor ondernemingen-account.

In sommige gevallen moet de beheerder de uitnodigingsmail voor Creative Cloud voor ondernemingen mogelijk opnieuw verzenden. Zie Gebruikersgroepen beheren voor instructies over het verzenden van die e-mail.

Oplossing 2: voltooi uw profiel

Het volgende probleem kan zich voordoen als een gebruiker geen landinformatie heeft opgegeven in zijn of haar profiel. De gebruiker krijgt een foutmelding wanneer hij of zij toegang probeert te krijgen tot een Creative Cloud-toepassing:

Fout: Er is een fout opgetreden bij deze actie Probeer het later opnieuw.

Wanneer een gebruiker een Enterprise ID krijgt toegewezen, ontvangt hij of zij een e-mailbevestiging met een link om zijn profiel te voltooien. Als de gebruiker de e-mail niet heeft ontvangen of deze niet kan vinden, moet de IT-beheerder zijn Enterprise ID verwijderen en deze opnieuw toevoegen. Door deze stap wordt een nieuwe bevestigingsmail geactiveerd.

Als u bovenstaande oplossingen hebt geprobeerd en uw gebruikers nog steeds geen toegang hebben tot Creative Cloud-toepassingen, neemt u dan contact op met Adobe Enterprise Support.