Geen toegang tot applicaties na te zijn toegevoegd aan het domein

Probleem: Sommige gebruikers hebben geen toegang tot Adobe Creative Cloud-applicaties nadat ze aan een geclaimd domein zijn toegevoegd

Nadat u een domein hebt geclaimd en de Adobe ID's hebt ingevoerd van gebruikers die u wilt toevoegen aan uw account van Creative Cloud voor ondernemingen, hebben sommige van die gebruikers geen toegang tot de applicaties die ze mogen installeren. 

Oplossingen: Conflicten met de Adobe ID oplossen en het gebruikersprofiel voltooien

Dit probleem kan optreden wanneer een gebruiker al een Adobe ID heeft die conflicteert met het e-mailadres dat het domein gebruikt of als het Adobe ID-profiel van de gebruiker onvolledig is. 

Oplossing 1: Adobe ID-conflict oplossen

Als een gebruiker al een Adobe ID heeft die is toegewezen aan hetzelfde e-mailadres dat de IT-beheerder heeft toegewezen aan diens Enterprise ID, moet de gebruiker zijn Adobe ID wijzigen in een ander adres. 

Voorbeeld: John werkt voor Generic Corp. Hij heeft eerder een Adobe ID toegewezen gekregen aan john@genericcorp.com die is gekoppeld aan een individueel Creative Cloud-account. Nu Generic Corp is geüpgraded naar een Enterprise-account, wijst de IT-beheerder een Enterprise ID toe aan john@genericcorp.com in de Enterprise Admin Portal. Wanneer John zich echter aanmeldt, ziet hij nog steeds zijn oude account en heeft hij geen toegang tot het ondernemingsaccount. Om dit op te lossen, moet John deze Adobe ID wijzigen in een ander e-mailadres. Hij verandert het e-mailadres van zijn Adobe ID john@persoonlijkemail.com en meldt zich af. Wanneer hij zich weer aanmeldt bij Adobe Creative Cloud, gebruikt hij zijn zakelijke e-mailaccount (john@genericcorp.com) en heeft hij nu toegang tot het account van Creative Cloud voor ondernemingen.

In sommige gevallen moet de beheerder de uitnodigingsmail voor Creative Cloud voor ondernemingen opnieuw verzenden. Zie Gebruikersgroepen beheren voor instructies voor het verzenden van die e-mail.

Oplossing 2: Je profiel voltooien

Het volgende probleem kan zich voordoen als een gebruiker geen landgegevens heeft opgegeven in zijn/haar profiel. De gebruiker krijgt een foutmelding wanneer hij/zij probeert toegang te krijgen tot een Creative Cloud-applicatie:

Fout: Er is een fout opgetreden bij deze actie. Probeer het later opnieuw.

Wanneer een gebruiker een Enterprise ID krijgt toegewezen, ontvangt deze een e-mailbevestiging met een koppeling om diens profiel aan te vullen. Als de gebruiker de e-mail niet heeft ontvangen of niet kan vinden, moet de IT-beheerder de Enterprise ID van de gebruiker verwijderen en de gebruiker vervolgens opnieuw toevoegen. Met deze stap wordt een nieuwe bevestigingsmail verstuurd.

Als u de bovenstaande oplossingen hebt geprobeerd en uw gebruikers nog steeds geen toegang hebben tot Creative Cloud-applicaties, neemt u contact op met de Adobe-ondersteuning voor ondernemingen.

Adobe-logo

Aanmelden bij je account