Dit artikel is alleen relevant voor Illustrator CC-versies van voor april 2017.

Vanaf de versie uit april 2017 kunt u op een nieuwe manier kleurthema's maken in Illustrator CC. Met het nieuwe deelvenster Adobe Color-thema's kunt u duizenden thema's maken of bewerken, en deze vervolgens in uw projecten gebruiken. Zie De uitbreiding Adobe Color-thema’s gebruiken voor meer informatie.

Adobe® Color® is een internettoepassing waarin u met kleurthema's in uw project kunt experimenteren en kleurthema's kunt maken en delen. Illustrator CC heeft een deelvenster Kleurthema's waarin u kleurthema's die u hebt gemaakt of als favoriet hebt gemarkeerd in de toepassing Adobe Color, kunt bekijken en gebruiken.

Belangrijk: Het deelvenster Kleurthema's is niet beschikbaar in de Franse versie van Illustrator.

Deelvenster Kleurthema's

In Illustrator CC wordt het volgende weergegeven in het deelvenster Kleurthema's (Venster > Kleurthema's):

• Thema's die u hebt gemaakt en die worden gesynchroniseerd met uw account op de Adobe Color-website (color.adobe.com/nl).
  • Openbare thema's die u hebt gemarkeerd als favoriete thema's op de Adobe Color-website.

De Adobe ID die wordt gebruikt in Illustrator CC, wordt automatisch gebruikt om u aan te melden bij de Adobe Color-website, en het deelvenster Kleurthema's wordt vernieuwd .

Opmerking:

Als de aanmeldingsgegevens die u gebruikt voor Illustrator CC, geen gekoppelde Adobe ID bevatten, wordt er automatisch een ID gemaakt met uw aanmeldingsgegevens voor Illustrator CC. Vervolgens kunt u de kleurthemawebsite bezoeken met uw Adobe ID en wachtwoord.

Thema's maken op uw iOS-apparaat

iWatch, iPhone, iPad? Het kan allemaal!

Een eenvoudige en leuke manier om overal inspirerende kleurencombinaties vast te leggen die u tegenkomt. Richt de camera gewoon op iets kleurrijks en Adobe Color CC extraheert onmiddellijk een reeks kleuren uit het beeldmateriaal.

Meer informatie over de Adobe Color CC-app vindt u hier.

Download de geweldige Adobe Color CC-app uit de iTunes App Store (beschikbaar voor uw iPhone, iPad en iWatch!).

Het deelvenster Kleurthema's gebruiken

Opmerking:

Als u in het deelvenster Kleurthema's wilt werken, is een internetverbinding van essentieel belang wanneer u Illustrator start. U kunt het deelvenster Kleurthema's namelijk alleen gebruiken als u verbinding hebt met internet wanneer u Illustrator start.

De stalen en thema's die beschikbaar zijn in het deelvenster Kleurthema's, zijn tegen schrijven beveiligd. U kunt een staal of thema rechtstreeks vanuit het deelvenster Kleurthema's in uw illustraties gebruiken. Als u een staal of thema wilt wijzigen of voor een ander doel wilt gebruiken, moet u de staal of het thema eerst toevoegen aan het deelvenster Stalen.

1. Klik op Venster > Kleurthema's om het deelvenster te openen.

Alle thema's die beschikbaar waren in uw Adobe Color-account toen u Illustrator startte, worden in het deelvenster Kleurthema's weergegeven.

2. Als u een thema aan Kleurthema's hebt toegevoegd nadat u Illustrator hebt gestart, klikt u op Vernieuwen in het deelvenster Kleurthema's om ook dit nieuwste thema in het deelvenster op te nemen.

Kleurthema's
    A. Thema zoeken op naam B. Pictogram themamap C. Pictogram favoriete thema D. Vernieuwen E. De Adobe Color-website starten F. Het pictogram wijzigen dat aangeeft dat de thema's niet kunnen worden bewerkt G. Naam van het kleurthema

Opmerking:

In het deelvenster Kleurthema's worden de thema's weergegeven die u hebt gemaakt, gewijzigd of gemarkeerd als favoriet (weergegeven op de Adobe Color-website onder Mijn thema's)

3. U kunt een staal of het hele thema toevoegen aan uw deelvenster Stalen (Venster > Stalen).

Een staal toevoegen:

• Selecteer in het deelvenster Kleurthema's een staal en klik vervolgens in het vervolgmenu op Toevoegen aan stalen.

Meerdere stalen toevoegen:

• Houd in het deelvenster Kleurthema's de toets Ctrl/Cmd ingedrukt, selecteer meerdere stalen en klik vervolgens in het vervolgmenu op Toevoegen aan stalen. U kunt ook de Shift-toets gebruiken om meerdere stalen te selecteren.

Een thema toevoegen:

• Selecteer in het deelvenster Kleurthema's het hele thema door op het mappictogram van het thema te klikken. Het hele thema wordt toegevoegd aan het deelvenster Stalen.

Meerdere thema's toevoegen:

• Houd in het deelvenster Kleurthema's de toets Ctrl/Cmd ingedrukt, klik op meerdere mappictogrammen van thema's en klik vervolgens in het vervolgmenu op Toevoegen aan stalen. U kunt ook de Shift-toets gebruiken om meerdere thema's te selecteren.
  4. Als u een uitgebreide lijst met thema's hebt, kunt u een thema zoeken met het vak Zoeken (keuzemenu > Zoekveld tonen). Zoekopdrachten worden uitgevoerd op de namen van de thema's.

5. Als u de details wilt weergeven van het Adobe Color-account dat op dit moment wordt gebruikt en als u wilt weten op welke datum en tijd het deelvenster Kleurthema's is vernieuwd, klikt u op het vervolgmenu.