Artikelen afdrukken

De drukproef- of artikelweergave afdrukken

Wanneer u de drukproef- of artikelweergave afdrukt, wordt niet-opgemaakte tekst in een doorlopende kolom (of kolommen) zonder layout- en opmaakfuncties afgedrukt. Afdrukken die u maakt in de drukproef- of artikelweergave, lijken op de drukproeven die bij drukkers worden gemaakt. Bij een dergelijke afdruk ligt de nadruk op de tekst van het artikel, zodat u makkelijker uw wijzigingen en die van anderen ziet.

 1. Kies Bestand > Afdrukken.
 2. Kies Drukproef en artikel onder Weergave in het dialoogvenster Afdrukken.
 3. Geef in het dialoogvenster Afdrukken de volgende opties op:
  • Voer het aantal exemplaren in dat u wilt afdrukken.

  • Selecteer het papierformaat in de lijst.

  • Kies de afdrukstand.

  • Geef op of u alle artikelen, het geselecteerde artikel of alle uitgevouwen artikelen wilt afdrukken.

  Opmerking:

  De optie Alles uitgevouwen is alleen actief als u met gekoppelde InCopy-bestanden werkt.

 4. Selecteer in de sectie Opties de optie Huidige drukproefinstellingen gebruiken of Huidige drukproefinstellingen overschrijven. Als u Huidige drukproefinstellingen overschrijven kiest, selecteert u welke informatie u wilt afdrukken.
 5. Als u de documentnaam, het aantal pagina's en de afdruktijd op de afgedrukte pagina wilt opnemen, selecteert u Pagina-informatie afdrukken.
 6. Selecteer Artikelinformatie afdrukken voor een overzicht van de artikelinformatie. Hiermee drukt u de informatie uit het dialoogvenster Bestandsgegevens voor inhoud af.
 7. Klik op Afdrukken.
Opmerking:

Als het document niet goed wordt afgedrukt, moet u controleren of het juiste printerstuurprogramma is geïnstalleerd.

De layoutweergave afdrukken

Wanneer u de layoutweergave afdrukt, wordt het document afgedrukt zoals het op het scherm wordt weergegeven, met kaders en alle andere pagina-elementen.

Opmerking:

Omdat u met InCopy geen afdrukken van productiekwaliteit kunt maken, kunt u op de afdruk niet de functies voor het overvullen, de drukkersmarkeringen, kleurscheidingen en bepaalde afdrukfuncties voor afbeeldingen controleren. InCopy kan alleen samengesteld afdrukken.

 1. Kies Bestand > Afdrukken.
 2. Selecteer Layout onder Weergave in het dialoogvenster Afdrukken.
 3. Geef de volgende opties op:
  • Voer het aantal exemplaren in dat u wilt afdrukken.

  • Selecteer het papierformaat in de lijst.

  • Kies de afdrukstand.

  • Geef op of u alle artikelen wilt afdrukken of geef het paginabereik op van het huidige artikel dat u wilt afdrukken.

 4. Geef op of u het document al dan niet wilt schalen.
 5. Als u de afbeeldingen in het document wilt afdrukken, selecteert u Afbeeldingen afdrukken.
 6. Als u pagina's naast elkaar op hetzelfde vel wilt afdrukken, selecteert u Spreads afdrukken.
 7. Als u de documentnaam, het aantal pagina's en de afdruktijd op de afgedrukte pagina wilt opnemen, selecteert u Pagina-informatie afdrukken.
 8. Klik op Afdrukken.
Opmerking:

Als het document niet goed wordt afgedrukt, moet u controleren of het juiste printerstuurprogramma is geïnstalleerd.

Een standaard PostScript-bestand maken

Als alternatief voor het afdrukken van documenten op een printer kunt u een Adobe PostScript®-taalbeschrijving van het document als bestand opslaan en dat bestand op een externe printer afdrukken. Een standaard PostScript-bestand (.ps) bevat een beschrijving van alles uit het document, zoals informatie over gekoppelde bestanden en instructies voor het geselecteerde uitvoerapparaat.

Een PostScript-bestand is doorgaans groter dan het originele InCopy-document. Nadat u het PostScript-bestand hebt gemaakt, kunt u dit kopiëren naar een schijf of een ander verwisselbaar opslagmedium, of het bestand verzenden naar een andere computer voor afdrukken.

Opmerking:

Sla het PostScript-bestand op de vaste schijf op voordat u het op een netwerkstation of een verwisselbaar opslagmedium opslaat. De trage toegangstijd tussen de vaste schijf en andere stations kan leiden tot beschadiging van het bestand of gegevensverlies.

 1. Kies Bestand > Afdrukken.
 2. Klik op Instelling.
 3. Voer afhankelijk van uw besturingssysteem een van de volgende handelingen uit:
  • (Windows) Selecteer Afdrukken naar bestand. Klik op Afdrukken.

  • (Mac OS) Kies PDF opslaan als PostScript in het menu PDF. Voer een naam en locatie voor het bestand in wanneer u daarom wordt gevraagd, en klik op Opslaan.

 4. Wijzig eventueel de instellingen in het dialoogvenster Afdrukken van InCopy. InCopy gebruikt bij het maken van het PostScript-bestand het huidige paginabereik.
 5. Klik op Afdrukken.
 6. (Windows) Voer een naam en locatie voor het bestand in en klik op Opslaan.

De standaardafdrukinstelling wijzigen

U kunt de afdrukinstellingen opslaan bij de toepassing, zodat deze instellingen bij elk nieuw InCopy-document worden gebruikt. In Mac OS worden deze afdrukinstellingen de standaardinstellingen voor de printer. U kunt de afzonderlijke afdrukinstellingen overschrijven.

 1. Kies Bestand > Afdrukken en pas de standaardafdrukinstellingen waar nodig aan.
 2. Klik op Instellingen opslaan.

  Alle volgende overschrijvingen van deze opgeslagen instellingen worden verwijderd nadat de afdruktaak is uitgevoerd.

Documenten schalen

Wanneer u vanuit de layoutweergave afdrukt, kunt u opgeven hoe de documentpagina's aan het gekozen papierformaat met schalen worden aangepast. Het maximum afdrukbare paginaformaat in Windows is 129 x 129 inch (327,66 x 327,66 cm). U kunt een te groot document aan een kleiner vel papier aanpassen door de hoogte en breedte van het document symmetrisch of asymmetrisch te schalen. U kunt de pagina's ook automatisch laten schalen, zodat deze aan het afbeeldbare gebied van het huidige papierformaat worden aangepast. De optie Schalen wijzigt de grootte van de pagina's in het document niet.

Een document handmatig schalen

 1. Kies in de layoutweergave Bestand > Afdrukken.
 2. Selecteer Verhoudingen behouden als u de huidige verhouding tussen de breedte en hoogte van het document wilt behouden. Als u het document asymmetrisch wilt schalen, moet u deze optie selecteren.
 3. Typ een percentage van 1 t/m 1000 in de vakken Breedte en Hoogte. Als u Verhoudingen behouden hebt geselecteerd, hoeft u slechts één waarde op te geven. De andere waarde wordt automatisch aangepast.
 4. Klik op Afdrukken.

Een document automatisch schalen

 1. Kies in de layoutweergave Bestand > Afdrukken.
 2. Selecteer Aanpassen aan pagina. Het schalingspercentage (bepaald door het afbeeldingsgebied dat wordt gedefinieerd door de geselecteerde PPD) staat naast de optie Aanpassen aan pagina.
 3. Klik op Afdrukken.
Adobe-logo

Aanmelden bij je account