De opdracht Bewerken in Photoshop ontbreekt

In het menu Foto > Bewerken in wordt de opdracht Bewerken in Adobe Photoshop grijs weergegeven.

Bovendien ontbreekt de opdracht Bewerken in Adobe Photoshop in het contextmenu wanneer u op een afbeelding klikt. Op het tabblad Externe editor van Voorkeuren is het bovenste vak gelabeld als 'Bewerken in Photoshop (niet gevonden).' Als Adobe Photoshop Elements is geïnstalleerd op uw computer, wordt de opdracht Bewerken in Adobe Photoshop weergegeven als Bewerken in Adobe Photoshop Elements.

Oplossing: installeer de nieuwste versie van Lightroom

Gebruik de opdracht Controleren op updates in het menu Help om de nieuwste versie van Lightroom te downloaden en installeren.

Windows

Oplossing 1: verwijder Photoshop en installeer het opnieuw.

Hiermee maakt u bestanden of mappen die zijn beschadigd nadat Photoshop of Photoshop Elements is geïnstalleerd opnieuw.

Oplossing 2: maak de registersleutel van het pad van de Photoshop.exe-toepassing opnieuw.

Let op: bij deze procedure moet u het register van Windows bewerken. Adobe biedt geen ondersteuning voor het bewerken van het register, dat belangrijke informatie over systeem en toepassingen bevat. Maak een back-up van het register voordat u het bewerkt. Zie de Windows-documentatie voor meer informatie over het register of neem contact op met Microsoft.

 1. Sluit Photoshop en Lightroom af.
 2. Selecteer Start > Uitvoeren. Zie Wat is er gebeurd met de opdracht Uitvoeren? als Uitvoeren niet wordt weergegeven.

 3. Typ regedit in het tekstvak Openen en klik vervolgens op OK om de Register-editor van Windows te openen.

 4. Ga naar de volgende registersleutel: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\App Paths\.
 5. Klik met de rechtermuisknop op de map Toepassingspaden en kies Nieuw > Sleutel.
 6. Typ Photoshop.exe als de naam van de nieuwe sleutel en druk vervolgens op Enter.

 7. Klik met de rechtermuisknop op de map Photoshop.exe en kies Nieuw > Tekenreekswaarde.
 8. Typ Pad als de naam van de nieuwe waarde en druk vervolgens op Enter.

 9. Klik in het rechterdeelvenster van het register met de rechtermuisknop op de (standaard)waarde en kies Aanpassen.
 10. Voer in het veld Waardegegevens de locatie van het bestand Photoshop.exe op uw computer in. Voeg Photoshop.exe toe aan het einde van het pad. Als u bijvoorbeeld Photoshop CS5 hebt geïnstalleerd op de standaardlocatie, voert u C:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop CS5\Photoshop.exe in.Als u een andere versie van Photoshop hebt of Photoshop in een andere map hebt opgeslagen, verandert u het pad zoals toepasselijk.

 11. Klik op OK.
 12. Klik in het rechterdeelvenster van het register met de rechtermuisknop op de padwaarde en kies Aanpassen.
 13. Voer in het veld Waardegegevens het bestandspad van het bestand Photoshop.exe op uw computer in. (Dit is hetzelfde pad dat u hebt ingevoerd in stap 10. U moet alleen Photoshop.exe weglaten aan het einde van het pad.) Als u bijvoorbeeld Adobe Photoshop CS5 hebt geïnstalleerd op de standaardlocatie, voert u C:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop CS5\ in.Als u een andere versie van Photoshop hebt of Photoshop in een andere map hebt opgeslagen, verandert u het pad zoals toepasselijk.

 14. Klik op OK.

 15. Sluit het register af. 

Mac OS

Oplossing 1: maak het Photoshop.plist-bestand opnieuw.

 1. Sluit Photoshop Lightroom.
 2. Ga naar de map //Users/[gebruikersnaam]/LIbrary/Preferences/.

 3. Sleep het bestand com.adobe.Photoshop.plist naar de prullenmand.
 4. Start Photoshop. Photoshop maakt het plist-bestand opnieuw.

Belangrijk: Apple heeft de gebruikersbibliotheekmap standaard verborgen gemaakt met de release van Mac OS X 10.7 en later. Als u toegang tot bestanden in de verborgen Bibliotheekmap nodig hebt om Adobe-problemen op te lossen, leest u Bestanden in de verborgen gebruikersbibliotheek oproepen.

Oplossing 2: verwijder Photoshop en installeer het opnieuw.

Gebruik de verwijdertoepassing in de map //Applications/Utilities/Adobe Installers/ om Photoshop te verwijderen. Installeer vervolgens uw originele media opnieuw en installeer alle productupdates.

Aanvullende informatie

Wanneer Photoshop Lightroom start, gaat de toepassing na of Photoshop is geïnstalleerd. Als het Photoshop niet kan vinden, gaat de toepassing na of Photoshop Elements is geïnstalleerd. Als het ook Photoshop Elements niet kan vinden, schakelt Photoshop Lightroom de opdracht Bewerken in Photoshop uit. Dit heeft geen invloed op de opdracht Extra externe editor. 

Als u een oudere versie van Photoshop verwijdert nadat u een nieuwere versie hebt geïnstalleerd, hebt mogelijk bepaalde gegevens die zijn vereist voor Bewerken in Photoshop verwijderd. U lost dit probleem op door de nieuwste versie opnieuw te installeren.

Op Windows zoekt Photoshop Lightroom naar de sleutel Photoshop.exe of PhotoshopElementsEditor.exe in de map HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\App Paths\ van het register. Deze sleutels bevatten het bestandspad naar de toepassingen.

Op Mac OS zoekt Photoshop Lightroom naar het bestand com.adobe.Photoshop.plist of com.adobe.Photoshop.Elements.plist in de voorkeurenmap van de gebruiker. Deze bestanden bevatten niet alleen het bestandspad naar de toepassingen, maar ook andere besturingssysteemgegevens over de toepassingen. De plist-bestanden op Mac OS worden gemaakt wanneer u de toepassingen voor het eerst start. De bestanden worden ook gemaakt op het moment dat de toepassing wordt gestart en de bestanden niet aanwezig zijn.

 Adobe

Krijg sneller en gemakkelijker hulp

Nieuwe gebruiker?