Ontbrekende foto's zoeken

1. Handboek voor Lightroom Classic
  2. Inleiding tot Lightroom Klassiek
    1. Nieuwe functies in Lightroom Classic
    2. Systeemvereisten Lightroom Classic
    3. Lightroom Classic | Algemene vragen
    4. Belangrijke concepten in Lightroom Classic
    5. Lightroom Classic-zelfstudies
    6. Functieoverzicht | Lightroom CC 2015.x/Lightroom 6.x-versies
  3. Lightroom en Adobe-services
    1. Creative Cloud-bibliotheken
    2. Adobe Stock gebruiken in Creative Cloud apps
  4. Lightroom voor mobiele apparaten, tv en op het web
    1. Adobe Photoshop Lightroom voor mobiele apparaten en Apple TV | Veelgestelde vragen
    2. Synchroniseren van Lightroom Classic met Lightroom-ecosysteem
    3. Mobiele apps voor Photoshop
  5. Foto's importeren
    1. Foto's importeren van een camera of kaartlezer
    2. Foto's importeren van een map op een vaste schijf
    3. Foto's automatisch importeren
    4. Foto's importeren uit Photoshop Elements
    5. Foto's importeren van een aangesloten camera
    6. Importopties opgeven
    7. Voorkeuren voor importeren instellen
    8. De Bestandsnaamsjablooneditor en de Tekstsjablooneditor
  6. Workflows
    1. Maskeren toepassen in foto's
    2. Uw foto's exporteren en als JPEG-bestanden opslaan
    3. Uw foto's exporteren en van een watermerk voorzien
    4. Uw foto's importeren
    5. Aanpassingspenseel: de basisprincipes
    6. Aanpassingen met de kleurtintcurve
    7. Geavanceerde videopresentaties
    8. De witbalans aanpassen
    9. Een contactblad maken
    10. Verbeter uw workflow met Lightroom Classic
  7. Werkruimte
    1. Basisbegrippen voor werkruimten
    2. Voorkeuren instellen voor werken in Lightroom Classic
    3. De bibliotheek op een tweede beeldscherm weergeven
    4. Naamplaatjes en moduleknoppen aanpassen
    5. Voeg een watermerk toe aan uw foto's in Lightroom Classic
    6. Kleurbeheer
  8. Foto's tonen
    1. Toon foto's
    2. Door foto's bladeren en ze vergelijken
    3. Weergaveopties Bibliotheek instellen
    4. Foto's delen voor opmerkingen en feedback
    5. Slimme voorvertoningen
  9. Catalogi en bestanden beheren
    1. Veelgestelde vragen over Lightroom Classic-catalogus
    2. De manier waarop een Lightroom Classic-catalogus werkt
    3. Catalogi maken en beheren
    4. Back-up van een catalogus maken
    5. Ontbrekende foto's zoeken
    6. Mappen maken en beheren
    7. Foto's in mappen beheren
  10. Kaarten
    1. Werken met de module Kaart
  11. Foto's ordenen in Lightroom Classic
    1. Gezichtsherkenning
    2. Werken met fotoverzamelingen
    3. Foto's groeperen in stapels
    4. Foto's voorzien van vlaggen, labels en classificaties
    5. Trefwoorden gebruiken
    6. Metagegevens: Basisprincipes en handelingen
    7. Foto's zoeken in de catalogus
    8. Met video's werken in Lightroom Classic
    9. Geavanceerde handelingen voor metagegevens
    10. Het deelvenster Snel ontwikkelen gebruiken
  12. Foto's verwerken en ontwikkelen
    1. Basisbeginselen van de module Ontwikkelen
    2. Panorama's en HDR-panorama's maken
    3. Flat-field-correctie
    4. Vervormd perspectief in foto's corrigeren met Upright
    5. Afbeeldingskwaliteit verbeteren met Verbeteren
    6. Werken met tinten en kleuren van foto's
    7. Maskeren
    8. Lokale aanpassingen toepassen
    9. Foto's samenvoegen tot een HDR-afbeelding
    10. Opties in de module Ontwikkelen
    11. Foto's retoucheren
    12. Rode ogen en dierenogen corrigeren
    13. De tool Radiaalfilter gebruiken
    14. De verbeterde tool Vlekken verwijderen gebruiken
  13. Foto's exporteren
    1. Foto's exporteren naar vaste schijf of cd
    2. Foto's exporteren uit Lightroom Classic
    3. Foto's online publiceren
    4. Exporteren naar vaste schijf met behulp van Services voor publiceren
    5. Voorinstellingen voor exporteren en andere instellingen
  14. Werken met externe editors
    1. Voorkeuren voor extern bewerken
    2. Foto's van Lightroom Classic openen en bewerken in Photoshop of Photoshop Elements
  15. Presentaties
    1. Presentaties maken
    2. Deelvensters en tools in de module Presentatie
    3. De dialay-out instellen
    4. Bedekkingen toevoegen aan dia's
    5. Presentaties afspelen en exporteren
  16. Foto's afdrukken
    1. De module Afdrukken: Basiskennis
    2. Lay-outs en sjablonen van de module Afdrukken
    3. Werken met opties en instellingen voor afdruktaken
  17. Fotoboeken
    1. Fotoboeken maken
  18. Webgalerieën
    1. Webgalerieën maken
    2. De deelvensters en tools in de module Web gebruiken
    3. Lay-outs voor webgalerieën
    4. Werken met webgaleriesjablonen en instellingen
    5. Webfotogalerieën voorvertonen, exporteren en uploaden
  19. Sneltoetsen
    1. Sneltoetsen

Als u afbeeldingsbestanden toevoegt, verwijdert, verplaatst, afbeeldingsbestanden hernoemt of mappen hernoemd die de afbeeldingsbestanden in Finder (Mac OS) of Verkenner (Windows), wordt de koppeling tussen de bestanden en de Lightroom Classic-catalogus verbroken. Wanneer een catalogus een foto niet kan vinden, wordt in Lightroom Classic het pictogram Foto ontbreekt () weergegeven in afbeeldingscellen in de rasterweergave en de filmstrip.

Foto ontbreekt
Het pictogram Foto ontbreekt in een beeldcel

In de module Ontwikkelen wordt in Lightroom Classic aangegeven dat de foto niet kan worden gevonden, offline is of ontbreekt.

Kan bestand niet vinden
Het bericht Het bestand is niet gevonden in de module Ontwikkelen wanneer de koppeling van de catalogus naar de foto is verbroken

Oplossing

Volg de onderstaande stappen om uw ontbrekende foto's te zoeken en koppelingen naar de catalogus te herstellen.

Opmerking:

Koppelingen tussen een catalogus en de foto's kunnen ook worden verbroken als foto's worden opgeslagen op een externe schijf die offline is. Als de schijf offline is, schakelt u deze in. Als de stationaanduiding is gewijzigd, verandert u deze weer in de aanduiding die door Lightroom Classic wordt verwacht.

1. (Optioneel) Kies in de module Bibliotheek de optie Bibliotheek > Alle ontbrekende foto's zoeken om ontbrekende bestanden in de rasterweergave weer te geven.

2. Klik in een miniatuurcel in de rasterweergave op het pictogram Foto ontbreekt ( of ).

Opmerking:

Het pictogram Foto ontbreekt wordt ook onder aan het deelvenster Histogram weergegeven. Daar kunt u er ook op klikken.

Er wordt een dialoogvenster geopend waarin de laatste bekende locatie van de ontbrekende foto wordt weergegeven.

Zoeken
    Lightroom Classic vraagt of u naar de ontbrekende foto wilt zoeken en geeft aan waar het origineel zich bevond.

3. Klik op de knop Zoeken, navigeer naar de huidige locatie van de foto en klik vervolgens op Selecteren.

4. (Optioneel) Selecteer in het dialoogvenster Zoeken de optie Zoeken naar foto's binnen bereik om Lightroom Classic te laten zoeken naar andere ontbrekende foto's in de map en deze ook opnieuw te koppelen.

Zoeken naar foto's binnen bereik
    Zoeken naar foto's binnen bereik

Opmerking:

Als een gehele map met foto's ontbreekt (de map wordt gedimd weergegeven in het deelvenster Mappen en is voorzien van een vraagteken ()), kunt u alle foto's tegelijk opnieuw koppelen door met de rechtermuisknop te klikken (Windows) of Ctrl ingedrukt te houden en te klikken (Mac OS) op de map, en Ontbrekende map zoeken in het snelmenu te kiezen. Zie Ontbrekende mappen zoeken