Lightroom Classic-plug-ins

Lightroom Classic kan enorm worden uitgebreid. Onafhankelijke ontwikkelaars kunnen dankzij de plug-in-architectuur een breed scala aan plug-ins creëren. Zo kunt u de reeds uitgebreide Lightroom Classic-toolset aanvullen met nieuwe functies en mogelijkheden.

 

Adobe DNG-plug-ins

DNG Flat Field-plug-in

Een tool die wordt gebruikt om een optisch fenomeen genaamd arcering, ook wel zwemen genoemd, te corrigeren. Deze plug-in is nu rechtstreeks in Lightroom Classic ingebouwd.

Zie Flat-field-correctie.

DNG Recover Edge-plug-in

Een tool die wordt gebruikt om beeldgegevens te herstellen die vaak verloren gaan bij gebruik van de uitsnijdmodus op de camera.

Zie DNG Recover Edge-plug-in.

Voorinstellingen voor ontwikkeling

Met voorinstellingen voor ontwikkeling past u snel een specifieke uitvoering of bewerkingsstijl toe op uw afbeeldingen, en deelt u ze makkelijk. Kies uit duizenden verschillende looks, gemaakt door ontwikkelaars en andere Lightroom Classic-fotografen. Bekijk nog meer voorinstellingen voor ontwikkeling.

Lightroom Classic-voorinstellingen van OnOne Software

Uw workflow stroomlijnen en makkelijk creatieve effecten toevoegen? Gebruik de meer dan 140 gratis Lightroom Classic-voorinstellingen ontwikkeld door Photoshop-expert Jack Davis.

Plug-ins voor exporteren

Met deze plug-ins kunt u de Lightroom Classic-exportinterface gebruiken om afbeeldingen te verzenden naar bepaalde sites waar u online foto's kunt delen, naar socialenetwerksites of zelfs naar andere toepassingen. U kunt bijvoorbeeld een foto direct per e-mail versturen via uw Gmail-account. Ontdek de plug-ins voor export.

Exportlijst [macOS, Win]

Maak makkelijk een volledige inventaris van al uw geüploade foto's wanneer u exporteert of publiceert vanuit Lightroom Classic. De exportlijst ondersteunt meerdere uitvoerindelingen, zoals platte tekst, HTML en CSV. HTML-uitvoer is makkelijk naar wens te groeperen, per trefwoord of metagegevensveld.

LR2/Gmail

Gebruik de plug-in voor het exporteren om uw afbeeldingen per e-mail te sturen via uw Gmail-account, als afzonderlijke bijlagen of in één zip-bestand.

Metagegevensfilter

Deze add-on voor elke export- of publicatieservice kan specifieke metagegevens van de foto in geëxporteerde kopieën behouden of ze eruit verwijderen. Dit is handig om de privacy te beschermen (verwijderen van locaties en seriegegevens van de camera), de bewerkingsgeschiedenis van foto's te verbergen en bandbreedtevereisten te beperken.

LR/Enfuse

LR/Enfuse biedt een handige interface voor de opensource Enfuse-toepassing. De toepassing voegt meerdere opnamen van dezelfde scène uitstekend samen in één definitieve foto. Selecteer eenvoudig de afbeeldingen die u wilt samenvoegen en kies Samenvoegen van belichtingen met LR/Enfuse in het menu Bestand.

Costco Photo Center [macOS, Win]

Stroomlijn het uploaden van foto's vanuit Lightroom Classic naar uw Costco Photo Center-account. Beheer eenvoudig uw albums in Lightroom Classic.

Uitsnijden voor iPad

Met deze plug-in optimaliseert u uw afbeeldingen voor weergave op een iPad of andere apparaten met een vaste schermgrootte.

Momentopname bij export

U kunt deze add-on bij elke export gebruiken om een momentopname te maken van de ontwikkelinstellingen van elke afbeelding, zodat u later dezelfde instellingen opnieuw kunt gebruiken. Het is net als een back-up van de ontwikkelinstellingen.

LR/Mogrify 2

LR/Mogrify 2 is een naverwerkingsplug-in die uw afbeeldingen bij de export verfraait. Voeg randen, watermerken en aantekeningen toe. U kunt JPEG-afbeeldingen genereren en comprimeren tot de gewenste bestandsgrootte.

Plug-ins voor publicatie

Met de plug-ins voor publicatie kunt u rechtstreeks vanuit de Lightroom Classic-bibliotheek afbeeldingen uploaden naar sites voor het online delen van foto's. Blijf steeds op de hoogte van nieuwe plug-ins voor publicatie.

NextGEN Gallery [macOS, Win]

Publiceer en exporteer foto's vanuit Lightroom Classic naar uw blog met de NextGEN Gallery voor WordPress. Beheer albums en plaats eenvoudig posts op blogs of maak blogpagina's voor nieuwe galerieën – allemaal vanuit Lightroom Classic.

LR/Blog

LR/Blog is een plug-in waarmee u uw afbeeldingen rechtstreeks naar uw blog kunt exporteren. Versie 1.70 is getest met WordPress (3.2), NextGEN (1.9.0) en Blogger (alleen gehoste blogs). LR/Blog biedt een geavanceerd sjabloonsysteem waarmee u ook nieuwe posts kunt maken voor uw afbeeldingen.

Export-to-Zenfolio

Export-to-Zenfolio van Jeffrey Friedl is een plug-in voor Lightroom waarmee u Zenfolio kunt integreren in uw digitale workflow. Met de plug-in kunt u met behulp van krachtige configuratie-opties direct uploaden naar Zenfolio.

Piwigo [macOS, Win]

Publiceer makkelijk en rechtstreeks foto's vanuit Lightroom Classic naar uw Piwigo-hostaccount, beheer uw albums in Lightroom Classic en download opmerkingen over en beoordelingen van uw foto's

Snapfish

Publiceer foto's en exporteer ze rechtstreeks vanuit Lightroom Classic naar uw Snapfish-account. Ondersteunt alle internationale Snapfish-accounts in Europa, Noord-Amerika en Azië-Pacific

SmugMug

Met de SmugMug Publish plug-in kunt u uw fotobibliotheek synchroniseren met uw SmugMug-pagina voor het delen van foto's en u kunt afbeeldingen weer publiceren op uw online galeries.

Webgalerieën

De vele verbluffende sjablonen en stijlen zijn beschikbaar als plug-ins en breiden het aantal en de variatie uit van HTML-compatibele webgalerieën die u in de Lightroom Classic Web-module kunt creëren.

Gallery 3

Upload foto's en video's rechtstreeks vanuit Lightroom Classic naar uw Gallery 3-hostservice. Gebruik de geavanceerde importfuncties om uw bestaande albums en foto's makkelijk te beheren.

LRB Exhibition

LRB Exhibition is een plug-in voor websiteontwerp, speciaal voor fotografen. Er zijn tot wel zeven galerieën met diapresentaties, een infopagina en pagina met contactgegevens, aangepaste pagina's, capaciteit voor grote afbeeldingen tot wel 1.200 px, en meer.

LRB Portfolio

LRB Portfolio is een plug-in voor websiteontwerp, speciaal voor fotografen. Er zijn tot wel zeven doorbladerbare galerieën, een infopagina, een pagina met contactgegevens, aangepaste pagina's en meer.

The Turning Gate (TTG)

TTG biedt een reeks plug-ins voor de Lightroom Classic Web-module, waardoor gebruikers autonome galerieën of volledige websites kunnen maken met behulp van de grootste, krachtigste en meest flexibele reeks plug-ins voor webcreatie die momenteel beschikbaar is voor Lightroom Classic. Maak galerieën, pagina's en zelfs een blog met HTML5 en mogelijkheden voor mobiel gebruik, zoals e-commerce, proefdrukken voor klanten, galerieën die met een wachtwoord zijn beschermd, indices voor galerieën en een volledig aanpasbaar ontwerp. Een speciaal ondersteuningsforum is beschikbaar.

Impact WSPP

Gebruik Impact WSPP om een volledige website te ontwerpen en daarop uw werk te presenteren. Maak niet één galerie, maar meteen een volledige website met een gestructureerde hiërarchie van galerieën.

Plug-ins voor workflows

Werk uw fotografietaken eenvoudiger en sneller af met plug-ins voor gespecialiseerd werk en specifieke stappen in uw workflow.

TPG LR Backup

De TPG LR Backup-plug-in geeft u gemoedsrust door de back-up van uw Lightroom Classic-omgeving te vereenvoudigen. U kunt vanuit Lightroom zelf automatisch een back-up maken van de configuratiebestanden van Lightroom Classic en back-ups van catalogi beheren.

Geoencoding Plug-in

Tag afbeeldingen in uw Lightroom Classic-bibliotheek met locatiegegevens via deze plug-in. De plug-in ondersteunt verschillende methoden om geocoderinggegevens aan foto's toe te voegen, zoals gps-tracering, lengte- en breedtegraad en link naar Yahoo/Google-kaart.

Bulk Develop

Met Bulk Develop past u uw ontwikkelinstellingen massaal toe, aangepast aan elke foto, op basis van de ISO-gevoeligheid waarmee de foto is gemaakt. Dit is handig voor workflows waarbij foto's met hoge ISO-waarde worden geïmporteerd.

ProShow

Met deze plug-in maakt u snel en eenvoudig professionele diapresentaties in Lightroom Classic. Exporteer ze meteen daarna naar ProShow Gold of Producer voor verdere verbeteringen en uitvoer.

Photosafe

Photosafe biedt u de mogelijkheid om handmatig of op basis van regels foto's op te geven die niet uit Lightroom Classic mogen worden verwijderd. Zo kunnen ze niet per ongeluk worden verwijderd.

Externe plug-ins voor bewerking

Naast de uitgebreide en krachtige beeldbewerkingsfuncties van Lightroom Classic kunt u ook externe plug-ins voor bewerking gebruiken. Die geven u toegang tot extra tools en technieken en u kunt ze gebruiken om zeer gespecialiseerde bewerkingstaken uit te voeren.

Photomatix Pro

Gebruik Photomatix Pro, de Lightroom Classic-plug-in voor exports, om van foto's in uw Lightroom Classic-bibliotheek eenvoudig samengevoegde HDR-afbeeldingen en afbeeldingen met kleurtoontoewijzing te maken.

Alien Skin Software

Alien Skin Software produceert tal van tools die compatibel zijn met Lightroom Classic, waaronder Exposure voor filmweergaven, Blow Up om te vergroten/verkleinen, Snap Art voor natuurlijke media en Bokeh voor creatieve effecten.

Topaz Labs Software

Neem creatief de controle over uw digitale afbeeldingen en leg mooie herinneringen voor altijd vast. De plug-ins van Topaz voor Lightroom Classic zijn voorzien van eenvoudig te gebruiken tools voor kleur en belichting, HDR-effecten, detailaanpassingen, ruisreductie, digitale kunst, maskeren en extraheren, vloeiend maken en textuurregeling, verscherpen, bokeh en nog veel meer.

Adobe-logo

Aanmelden bij je account