Je Creative Cloud-lidmaatschap annuleren

Een Creative Cloud Fotografielidmaatschap in China annuleren

Neem contact op met Baozun (tel: 400-6806-121) als je wilt annuleren.

Een lidmaatschap van Creative Cloud voor teams of Creative Cloud voor ondernemingen annuleren

Als je een lidmaatschap van Creative Cloud voor teams of Creative Cloud voor ondernemingen wilt annuleren, neem je contact op met de leverancier waar je het lidmaatschap hebt gekocht.

Kom ik in aanmerking voor een restitutie?

Jaarlidmaatschap (volledig vooruitbetaald)
Als je annuleert binnen veertien dagen na je bestelling, ontvang je een volledige terugbetaling. Als je na veertien dagen annuleert, wordt je betaling niet gerestitueerd en loopt de service door tot het einde van de contractperiode.

Opmerking:

De terugbetaling geldt alleen voor de veertien dagen na de oorspronkelijke aanschaf, niet voor de volgende verlengingen. 
Raadpleeg de voorwaarden van Creative Cloud-lidmaatschappen voor meer informatie over terugbetalingen.

Als je binnen veertien dagen je order annuleert, ontvang je een volledige terugbetaling.

Als je na veertien dagen annuleert, loopt de service door tot het einde van de betalingsperiode van die maand en wordt 50% van de resterende contractverplichting in rekening gebracht voor de vroegtijdige beëindiging. Als er bijvoorbeeld nog 5 maanden van je contract over zijn wanneer je annuleert en je 20 euro/maand betaalt, betaal je 50% van het resterende saldo van 100 euro = 50 euro voor de vroegtijdige beëindiging.

Als je binnen veertien dagen je order annuleert, ontvang je een volledige terugbetaling. Als je na veertien dagen annuleert, wordt je betaling niet gerestitueerd en loopt de service door tot het einde van de contractperiode.

Als je binnen veertien dagen je order annuleert, ontvang je een volledige terugbetaling. Als je na veertien dagen annuleert, wordt je betaling niet gerestitueerd en loopt de service door tot het einde van de factureringsperiode voor de betreffende maand.

Wat gebeurt er als ik annuleer?

Als je je werk op je computer hebt opgeslagen, heb je nog steeds toegang tot die bestanden op je eigen apparaat. Je hebt geen toegang meer tot de Creative Cloud desktop-applicaties en de meeste services die onderdeel zijn van een Creative Cloud-lidmaatschap.

Je blijft toegang houden tot al je Lightroom Classic-foto's op de lokale vaste schijf via Lightroom (desktop). Je kunt nog steeds foto's importeren en organiseren en bewerkte foto's uitvoeren door ze te exporteren, te publiceren, af te drukken, op te nemen in een presentatie of op het web te plaatsen. Als je lidmaatschap is afgelopen, heb je geen toegang meer tot de modules Ontwikkelen en Kaart en tot de Lightroom-app.

 Adobe

Krijg sneller en gemakkelijker hulp

Nieuwe gebruiker?