Bent u op zoek naar informatie die betrekking heeft op de meest recente versie van Photoshop CC? Zie Tabletondersteuning voor Photoshop | Windows.

Probleem

Drukgevoeligheid of andere stylusfuncties werken niet op sommige tabletapparaten in Photoshop CC (v14.2.x) op Windows 8 of later.

Oplossing

Maak een bestand met instructies voor gebruik van de RealTimeStylus-functionaliteit. De RealTimeStylus-functionaliteit inschakelen:

1. Maak een tekstbestand in een teksteditor zoals Kladblok.
  2. Voer de volgende regels in:
    # AllowRTS
    uRTS 1
  3. Sla het bestand op als bestand met tekst zonder opmaak, met de naam PSUserConfig.txt in de Photoshop-instellingenmap: [Installatiestation]:\Users\[Gebruikersnaam]\AppData\Roaming\Adobe\Adobe Photoshop CC\Adobe Photoshop CC Settings\

Als u de RealTimeStylus-functionaliteit wilt uitschakelen, verwijdert u het bestand PSUSerConfig.txt. U kunt het ook naar een andere map verplaatsen als het bestand geen andere opdrachten bevat, of de regels als volgt wijzigen:
# AllowRTS
uRTS 0

Overwegingen met betrekking tot specifieke besturingssystemen

Aanvullende informatie

De Wintab-technologie van Microsoft is standaard ingeschakeld in Photoshop CC (v14.2.x). Als u echter problemen op uw tablet met deze technologie ondervindt, krijgt u mogelijk betere stylusprestaties wanneer u naar de RealTimeStylus-technologie overschakelt.