Zoek bekende problemen en beperkingen in de nieuwste release van Photoshop.

Compatibiliteit met macOS 10.15 Catalina

Probleem Tussenoplossing
Alleen Photoshop 2019 (v20.x) en Photoshop v21.x kunnen worden geïnstalleerd op macOS 10.15 Catalina.De huidige versie van Photoshop heeft de volgende bekende compatibiliteitsproblemen met macOS 10.15: Zie het artikel Photoshop en macOS Catalina (10.15) voor meer informatie over bekende problemen en tussenoplossingen. Het is misschien een goed idee uw huidige versie van macOS te blijven gebruiken totdat deze problemen zijn opgelost.

Camera Raw

Probleem Tussenoplossing

Fout: Kan uw verzoek niet uitvoeren omdat het bestand niet werd gevonden, na het bijwerken naar Camera Raw 12.x op macOS 10.12 of eerder.

Systeemvereisten voor Camera Raw 12.x zijn:

• macOS 10.13-10.15
  • Microsoft® Windows® 7 met Service Pack 1
  • Windows 10 (versie 1703 of hoger)
Camera Raw 11.4.1 installeren vanuit de volgende pagina: Installatieprogramma voor Camera Raw-plug-in

Clouddocumenten

Probleem Tussenoplossing

Wanneer u met clouddocumenten werkt in de Photoshop-desktoptoepassing, ondervindt u mogelijk de volgende problemen of fouten:

• Kan geen clouddocumenten maken of opslaan.
  • Het startscherm toont een lege lijst met recentedocumenten, of er verschijnt een melding met de tekst: Er is iets fout gegaan.
  • Er verschijnt een dialoogvenster met 'Clouddocument is niet beschikbaar' of 'Uw versie van CoreSync is niet compatibel met deze versie van Photoshop'.
Creative Cloud-synchronisatie vereist een update of wordt niet correct uitgevoerd. Voor volledige instructies om problemen op te lossen, lees het artikel Kan geen clouddocumenten maken of opslaan.
Wanneer u een Photoshop-bestand opslaat als clouddocument, wordt het dialoogvenster voor compatibiliteit maximaliseren niet weergegeven.  Dit is te verwachten. Het dialoogvenster voor compatibiliteit maximaliseren wordt alleen weergegeven tijdens het opslaan van een document op uw lokale station.
U kunt geen clouddocumenten als PSD exporteren wanneer het document groter is dan 2 GB. Sla een kopie op als een TIFF- of als een PSB-bestand .
Er doet zich een fout voor wanneer u met clouddocumenten werkt. Lees het artikel Fouten met clouddocumenten oplossen om de oplossing voor de foutcode in uw clouddocument te vinden

Stock-zoekopdracht geeft dialoogvenster Nieuw document niet weer

Probleem Tussenoplossing
Het Stock-zoekveld wordt niet weergegeven onder aan het dialoogvenster Nieuw document.

Tussenoplossing: Zoek naar stock op de stockwebsite: https://stock.adobe.com/

Het zoekveld komt terug in een toekomstige update.

Transformeren

Probleem Tussenoplossing
Wanneer je met Transformeren en Verdraaien (Bewerken > Transformeren > Verdraaien) in de modus Klassiek werkt, zijn de geselecteerde ankerpunten niet zichtbaar.

Oplossing: Voer een update uit naar Photoshop 21.0

Tussenoplossing: Gebruik een recentere kleurfunctie in plaats van het klassieke bedieningselement Kleur.  Kies Bewerken (Win) / Photoshop (Mac) > Voorkeuren > Hulplijnen, rasters en formaten > Bedieningselementen. Kies een andere kleurfunctie.

Bij het transformeren van een laag terwijl de optie Beeldverhouding behouden uitgeschakeld is in de tooloptiebalk, wordt het verslepen van een van de hoekgrepen proportioneel getransformeerd.

Oplossing: Voer een update uit naar Photoshop 21.x. Het pictogram Beeldverhouding behouden gedraagt zich zoals verwacht.

Oplossing voor Photoshop 2019: Voorkeuren > Algemeen... en vink 'Oude versie van Vrije transformatie gebruiken' aan of voer een update uit naar Photoshop 21.x

Tussenoplossing: Als u niet-proportioneel wilt transformeren, houdt u de Shift-toets ingedrukt terwijl u de hoekgrepen versleept.

(Alleen voor Mac) Als u overschakelt naar een andere app tijdens de vrije transformatiemodus en teruggaat naar Photoshop door op een deel van het canvas te klikken, wordt de transformatiemodus beëindigd. De meeste menu-items worden grijs weergegeven. U kunt het document niet bewerken. Klik nogmaals op een andere app en ga terug naar Photoshop.

Extra's

Probleem Tussenoplossing

De tool Snelle selectie is niet zichtbaar in de werkbalk.

De nieuwe tool Object selecteren is de standaardtool in dezelfde toolsectie als Snelle selectie en Toverstaf.

Klik op vasthouden in de tool Object selecteren om de andere tools in deze sectie weer te geven en selecteren.

Nadat u een nieuwe versie van Photoshop hebt geïnstalleerd, staan nieuwere tools zoals de tool Kaders of de tool Object selecteren niet op de werkbalk.

Herstel de werkbalk naar de standaardstatus of voeg de ontbrekende tools aan de werkbalk toe. Bekijk het artikel Tools ontbreken op de werkbalk.

Grafische processor (GPU)-voorkeuren

Probleem Tussenoplossing

Onder Voorkeuren > Prestaties > Geavanceerde instellingen... ziet u dat de optie 'Bijgewerkt GPU-canvas gebruiken' grijs gemaakt is.

Deze optie is niet ingeschakeld op deze versie van Photoshop.

Handelingen

Probleem Tussenoplossing
De opdracht Andere sluiten werkt niet wanneer het als actie wordt vastgelegd.   Dit is een bekende beperking. De opdracht Andere sluiten vastleggen als actie wordt nog niet ondersteund.

Exporteren

Probleem Tussenoplossing
Wanneer u exporteert (Bestand > Exporteren > Exporteren als) in de SVG-indeling, wordt de Achtergrondlaag niet weergegeven in de uitvoerafbeelding. Ontgrendel of dupliceer de Achtergrondlaag en exporteer het vervolgens als SVG.

Sneltoetsen

Probleem Tussenoplossing

Na het upgraden van een eerdere versie naar Photoshop CC 2019 (versie 20.0) en later, wordt de toewijzing F1 en Cmd+Z gedupliceerd door de sneltoetsmigratie.

Dit probleem treedt op als u eerder de standaardtoewijzing van F1 of Cmd + Z hebt gewijzigd. De sleutel voert een van de handelingen uit, afhankelijk van de context van de toepassing.

Wis de extra toewijzing met de sneltoets-editor. Zie Een set sneltoetsen verwijderen.

Andere bekende problemen

Probleem Tussenoplossing
(Alleen Windows) Wanneer Photoshop wordt uitgevoerd op Microsoft Surface Book met NVIDIA GPU ingeschakeld, verschijnen zwarte vakken rond zwevende elementen van de gebruikersinterface in Photoshop, inclusief het dialoogvenster Zoeken, coachmarks en geschiedenisscrubber. Zie Er verschijnen zwarte gebieden rond elementen van de gebruikersinterface | Microsoft Surface Book.
Wanneer u Photoshop start, loopt het programma vast op het welkomstscherm met de melding 'Halide-knelpunten laden...' of loopt het vast/crasht het tijdens het opstarten. Zie Photoshop loopt vast bij starten.

Wanneer u Bestand > Bestandsinfo opent voor bepaalde bestanden in Photoshop, neemt u een of meer van de volgende probleemverschijnselen waar:

• Het dialoogvenster Bestandsinfo opent traag of loopt vast.
  • Photoshop geeft de waarschuwing 'Kan geen onbewerkte metagegevens weergeven, inhoud te groot'.
  • Onbewerkte gegevens bevatten een overtollig aantal meldingen 'photoshop:DocumentAncestors'.

Oplossing: Dit probleem is opgelost in de januari 2019-release van Photoshop (versie 20.0.2).

Zie Het dialoogvenster Bestandsinfo opent traag, loopt vast of kan geen onbewerkte metagegevens weergeven voor meer informatie.