Wat is de beste manier om een tablet te gebruiken met Photoshop of later op Windows 8 of later?

Op Windows 8 of later gebruikt Photoshop CC 2014 Windows Ink (een stylus-API voor Windows-systemen) om de interactie tussen Photoshop en een stylus te beheren. Met behulp van Windows Ink verkrijgt u betere streekresultaten en kunt u uw tablet-pc of converteerbare apparaat gebruiken zonder een stuurprogramma te moeten installeren.

Voor Wacom-tablets:

Schakel Windows Ink in het configuratiescherm van Wacom in. Als u de indrukfunctionaliteit wilt wijzigen, gebruikt u het configuratiescherm Pen and Touch (Pen en aanraken).

Raadpleeg de Wacom-ondersteuningssite voor meer informatie.

Voor andere tablets:

Als de tablet een WinTab-stuurprogramma gebruikt dat geen optie heeft voor het gebruik van Windows Ink of als u andere problemen aantreft (zie hieronder voor mogelijke problemen), kunt u Photoshop dwingen om WinTab te gebruiken door de volgende stappen uit te voeren.

1. Maak een tekstbestand in een teksteditor, zoals Kladblok.

2. Typ de volgende regels:

UseSystemStylus 0

3. Sla het bestand op als bestand met tekst zonder opmaak, met de naam PSUserConfig.txt in de Photoshop-instellingenmap: [Installatiestation]:\Users\[Gebruikersnaam]\AppData\Roaming\Adobe\Adobe Photoshop CC 2015\Adobe Photoshop CC 2015 Settings\

Als u het terugkeren naar WinTab in Photoshop wilt uitschakelen, gaat u als volgt te werk:

• Verwijder het bestand PSUSerConfig.txt.
  • Wijzig de regels als volgt:

UseSystemStylus 1

Video: Wacom-pen en drukinstellingen aanpassen in Photoshop-studieles

Video: Wacom-pen en drukinstellingen aanpassen in Photoshop-studieles
Kom te weten hoe u de feel van uw Wacom-pen aanpast en de verschillende drukinstellingen in Photoshop bepaalt.
Photoshop Cafe

Overzicht van mogelijke problemen

Problemen op Wacom-tablets kunnen betekenen dat u de bovenstaande stappen moet uitvoeren om de WinTab-implementatie uit te voeren, waaronder:

• Als u snelmenu's wilt weergeven als u de stylus niet wilt verplaatsen wanneer u op de rechtermuisknop drukt.
  • Als u styluswielondersteuning vereist wanneer u de Airbrush-stylus gebruikt.