Gebieden uitsmeren in uw afbeeldingen met Photoshop op de iPad

Gebruik de tool Natte vinger om kleuren in specifieke delen van uw afbeelding te laten overvloeien met Photoshop op de iPad

De tool Natte vinger, uw favoriete overvloeitool, is nu beschikbaar in Photoshop op de iPad. Gebruik deze tool om lijnen of kleuren uit te smeren met de Apple Pencil of uw vinger.  

Pas de grootte, sterkte en hardheid van het penseel aan en stel de modus, ronding en hoek in met behulp van de beschikbare draaiknoppen.  

U kunt de minder bekende functie Vingerverf ook gebruiken om de voorgrondkleur van uw afbeelding te kopiëren en die in de uitgesmeerde lijn gebruiken die u aan het maken bent.

Gebruik de tool Natte vinger om kleuren in afbeeldingen te laten overvloeien tijdens het werken met Photoshop op de iPad.

Als u wilt werken met de tool Natte vinger, gaat u als volgt te werk:

  1. Tik op het pictogram Aanpassingstools op de werkbalk om de toolopties weer te geven en selecteer de tool Natte vinger.

  2. Kies nu uw penseelinstellingen (Grootte, Sterkte en Hardheid) voor de gewenste overvloeimodus.

  3. Tik vervolgens op het pictogram met de drie puntjes om naar de instellingen van Natte vinger te gaan en keuzes te maken voor Modus (Normaal, Donkerder, Lichter, Kleurtoon, Verzadiging, Kleur, Lichtsterkte), Ronding en Hoek.

  4. Als u Monster nemen van alle lagen selecteert, worden de kleuren in alle zichtbare lagen door de tool Natte vinger vervaagd. Als u deze optie uitschakelt, worden alleen de kleuren van de actieve laag door de tool Natte vinger vervaagd.

  5. Veeg over het gedeelte van de afbeelding waar u de kleuren wilt vervagen of mengen.

Tip van een professional: We raden aan kleinere penseelgroottes te gebruiken om te voorkomen dat uw apparaat mogelijk langzamer gaat werken. Bovendien kan uw apparaat ook langzamer gaan werken als u op Monster nemen van alle lagen tikt en die samen met een groter penseel gebruikt.

Adobe-logo

Aanmelden bij je account