Waarom kan ik een PDF niet openen of bewerken?

U wilt geavanceerde bewerkingsopties beschikbaar maken in Adobe Acrobat DC

In het gratis programma Adobe Acrobat Reader DC kunt u PDF's weergeven, maar voor geavanceerd bewerken is Adobe Acrobat DC vereist. U kunt onder meer de volgende opties kiezen:

• Tekst bewerken

• PDF's combineren

• Scannen naar PDF

• Nieuwe formulieren maken (Reader DC kan bestaande formulieren invullen)

Voor meer informatie raadpleegt u deze gedetailleerde vergelijking van Acrobat- en Reader-functies.

De PDF is beveiligd met een wachtwoord en heeft bewerkingsbeperkingen

Een PDF die met een wachtwoord is beveiligd, opent u met het daarvoor bedoelde wachtwoord. Voor sommige beveiligde documenten gelden beperkingen om te voorkomen dat u inhoud afdrukt, bewerkt of kopieert. Als voor een document beperkingen zijn ingesteld, worden de gereedschappen en menuopties die daarmee samenhangen, grijs weergegeven in Reader DC.

Neem contact op met de auteur als u er niet in slaagt een PDF te openen of als u bepaalde functies in het document niet kunt gebruiken.

U ontvangt de fout: 'Een of meer Adobe PDF-uitbreidingen zijn uitgeschakeld'.

Om het probleem op te lossen gaat u als volgt te werk:

1. Open Internetopties in het Configuratiescherm en klik op het tabblad Geavanceerd.

2. Selecteer de optie Browseruitbreidingen van derden inschakelen.

3. Klik op OK en start de computer opnieuw op.

Meer tips voor het oplossen van problemen

PDF's combineren

Met het gratis programma Adobe Reader DC is het niet mogelijk om meerdere PDF-bestanden te combineren. Met Adobe Acrobat DC kan dit echter wel. Voor meer informatie gaat u naar Bestanden combineren of samenvoegen in één enkel PDF-bestand in Acrobat Help.

PDF's verwijderen

PDF-bestanden worden opgeslagen in verschillende mappen op uw computer, afhankelijk van de vraag of u het PDF-bestand per e-mail, via het web of via een andere bron hebt ontvangen.

Als u snel een PDF wilt vinden, zoekt u naar de bestandsnaam in Windows of Mac OS. Navigeer vervolgens naar de gevonden map, klik op het PDF-bestand met de rechtermuisknop en kies Verwijderen (Windows) of Verplaatsen naar de prullenmand (Mac OS).