Een overeenkomst alleen naar uzelf verzenden

Overzicht

Een poging om een overeenkomst te maken met uzelf (de verzender) als enige ontvanger resulteert in een foutmelding dat u een document niet alleen naar uzelf kunt verzenden om in te vullen.

Over het algemeen kunnen gebruikers deze beperking omzeilen en het verzend- en ondertekenproces ervaren door tweemaal op de koppeling Mij toevoegen te klikken en zichzelf te definiëren als twee opeenvolgende ondertekenaars:

Uzelf twee keer aan het document toevoegen

Bij het verzenden van de overeenkomst zal de afzender worden gevraagd de overeenkomst (de eerste keer) binnen de applicatie te ondertekenen.

Nadat de eerste handtekening is gezet, krijgt de afzender een e-mail waarin om de tweede handtekening wordt gevraagd.

Opmerking:

De tweede handtekening kan alleen via de e-mailkoppeling worden uitgevoerd.

De overeenkomst kan niet via de pagina Beheer voor de tweede handtekening geopend worden.

Plaatsingsveld voor beide deelnemers

Velden kunnen voor beide deelnemers worden geplaatst, zodat de volledige ervaring van het vooraf invullen van velden (als de verzender) en het invullen van velden (als de tweede deelnemer) mogelijk is.

Merk op dat de eerste ontvanger wordt vermeld met de naam van de afzender gevolgd door 'ik'.

De tweede ontvanger wordt gedefinieerd door het e-mailadres gevolgd door 'Ondertekenaar'.

Het toewijzen van velden gaat op dezelfde manier als het maken van een formulier voor elke andere transactie met meerdere ontvangers. Selecteer elke ontvanger afzonderlijk en plaats de velden zoals nodig.

Auteur van de overeenkomst

Zodra de velden zijn ingevuld, klikt u op Ondertekenen en dan op Verzenden om het ondertekenen te starten.