Wanneer er meerdere versies van Photoshop, Illustrator of een andere Creative Cloud-toepassing op Windows zijn geïnstalleerd, worden de bestandskoppelingen voor de eerdere versies verbroken als u de nieuwste versie verwijdert. Windows retourneert de foutmelding Windows kan dit bestand niet openen..., opent het dialoogvenster Openen met of opent het bestand met een andere toepassing.

Oplossingen

Oplossing 1: gebruik het dialoogvenster Openen met om de bestandskoppeling tot stand te brengen

In deze oplossing wordt Photoshop als voorbeeld gebruikt. Voor andere producten vervangt u de bestandsnaamextensie en de uitvoerbare naam van dat product met het product en bestandstype dat u probeert te herstellen.

1. Kies in het dialoogvenster voor de verbroken bestandskoppeling de optie Een programma in een lijst met geïnstalleerde programma's selecteren. Klik vervolgens op OK.

2. Klik op Bladeren.

3. Navigeer naar het uitvoerbare bestand van Illustrator voor uw versie van de toepassing. Zo navigeert u voor Photoshop CC 2017 naar %Program Files%\Adobe\Adobe Photoshop CC 2017\Photoshop.exe.

4. Selecteer Photoshop.exe en klik op Openen.

5. Zorg dat de optie Dit type bestand altijd met dit programma openen in het volgende dialoogvenster is geselecteerd.

6. Klik op OK.

Oplossing 2: gebruik het Configuratiescherm van Windows om de bestandskoppeling tot stand te brengen

In deze oplossing wordt Illustrator als voorbeeld gebruikt. Voor andere producten vervangt u de bestandsnaamextensie en de uitvoerbare naam van dat product met het product en bestandstype dat u probeert te herstellen.

1. Kies Start > Configuratiescherm.

2. Dubbelklik op Standaardprogramma's.

3. Klik op Een bestandstype koppelen.

4. Selecteer ai in de lijst.

5. Klik op Ander programma.

6. Als uw gewenste versie van Illustrator wordt weergegeven, kiest u die. Klik anders op Bladeren om het bestand te vinden en klik op Openen.

7. Zorg dat de optie Altijd het geselecteerde programma gebruiken... is geselecteerd. Klik op OK om het dialoogvenster Openen met te sluiten.

8. Dubbelklik op het .bestand ai om te zorgen dat het wordt geopend met uw voorkeursversie van Illustrator.

Oplossing 3: stel een standaardpad in het register in

In deze oplossing wordt Illustrator als voorbeeld gebruikt.

1. Kies Start > Uitvoeren, typ regedit in het tekstveld Openen van het dialoogvenster Uitvoeren en klik op OK om de Registereditor te openen.

2. Navigeer naar de ingang HKEY_CLASSES_ROOT\Adobe Illustrator Artwork 21.0\shell\open\command

3. Zorg dat de (standaard)waarde is ingesteld op het pad waar Illustrator is geïnstalleerd.

Als het pad onjuist is, dubbelklikt u op (Default) en typt u de volgende tekst met de aanhalingstekens en "%1" erin:
    "C:\Program Files\Adobe\Adobe Illustrator CC 2017\Support Files\Contents\Windows\Illustrator.exe" "%1"

4. Navigeer naar HKEY_CLASSES_ROOT\Adobe Illustrator Artwork 21.0\shell\edit\command

5. Zorg dat de (standaard)waarde is ingesteld op het pad waar Illustrator is geïnstalleerd.

Als het pad onjuist is, dubbelklikt u op (Default) en typt u de volgende tekst met de aanhalingstekens en"%1in:

"C:\Program Files\Adobe\Adobe Illustrator CC 2017\Support Files\Contents\Windows\Illustrator.exe" /e "%1"

6. Klik met de rechtermuisknop op het bestand dat de indeling heeft dat u aan Illustrator wilt koppelen en kies Openen met > Standaardprogramma kiezen.