Het downloaden van apps die je al hebt gekocht, verschilt iets van het downloaden van gratis proefversies van apps. In beide gevallen wordt echter bij de eerste download de Adobe Creative Cloud desktop-app, waarmee je toekomstige downloads gaat beheren, tegelijkertijd geïnstalleerd.

Je eerste gekochte app downloaden

1. Meld je aan bij je Adobe-account met je Adobe ID en wachtwoord.

2. Klik in de catalogus met Creative Cloud-apps op de knop 'Downloaden' voor de app die je wilt downloaden. De app wordt gedownload.

3. Op de desktop dubbelklik je op het gedownloade bestand om het installatieprogramma te starten.

Op een Mac:
    De naam van het gedownloade bestand is _Installer.dmg.

Op een Windows-pc:
    De naam van het gedownloade bestand is _Set-Up.exe.

4. Wanneer het installatieprogramma wordt geopend, meld je je aan bij je Adobe-account met je Adobe ID en wachtwoord als je nog niet bent aangemeld.

5. Vul de korte vragenlijst in die op het scherm wordt weergegeven en klik op Doorgaan.

6. Klik op Installatie starten om de app te installeren.

Nadat de app is geïnstalleerd, wordt deze automatisch gestart.

Opmerking:

Als je mobiele apps wilt downloaden, ga je naar de catalogus met mobiele apps.

Je eerste proefversie van een app downloaden

1. Klik in de catalogus met Creative Cloud-apps op de knop 'Proefversie downloaden' voor de app die je wilt downloaden.

2. Vul de korte vragenlijst in die op het scherm wordt weergegeven en klik op Aanmelden.

Als je geen Adobe ID hebt, klik je op Registreren voor een Adobe ID en volg je de aanwijzingen om een Adobe ID te maken.

3. Zodra je bent aangemeld, wordt je proefversie gedownload.

4. Nadat de proefversie van de app is gedownload, wordt deze geïnstalleerd en automatisch gestart. Je gratis proefperiode gaat nu in.

Als je problemen hebt met downloaden, raadpleeg je Problemen met downloaden en installeren van Creative Cloud oplossen.

Opmerking:

Zie Een proefversie omzetten in een betaald Creative Cloud-lidmaatschap als je een proefversie wilt omzetten in een volledig lidmaatschap.

Meer apps downloaden met de Creative Cloud-app

1. Als je de Creative Cloud desktop-app wilt openen, klik je op het Creative Cloud-pictogram op de taakbalk (Windows) of de Apple-menubalk (Mac OS).

2. Klik op de tab Apps, bovenaan in het venster, als deze nog niet is geselecteerd.

De geïnstalleerde app wordt weergegeven, samen met een lijst met andere apps die je kunt bekijken en installeren.

3. Blader in de sectie Alle apps om de app te zoeken die je wilt installeren.

4. Klik op Installeren, waarna de app wordt gedownload.

Controleren op updates

In de Creative Cloud desktop-app wordt vermeld wanneer er updates beschikbaar zijn voor je geïnstalleerde apps. Je kunt handmatig controleren op updates door deze stappen uit te voeren:

1. Open de Creative Cloud desktop-app en klik op het tandwielpictogram in de rechterbovenhoek.

2. Kies Controleren op app-updates in het pop-upmenu. Je kunt ook op Ctrl+Alt+R (Windows) of Command+Option+R (Mac OS) drukken om de Creative Cloud desktop-app te vernieuwen en te controleren op updates.

3. Het deelvenster Apps wordt bijgewerkt en alle beschikbare updates worden weergegeven.