Fejl: Forkert parameter ved sletning af sider i en PDF-fil

Når du prøver at slette en side i en PDF-fil, vises fejlmeddelelsen "Forkert parameter". Samme fejlmeddelelse kan også blive vist, når du prøver at indsætte eller tilføje en side i PDF-filen.

Fejlen "Forkert parameter" opstår, når Acrobat opdager et problem med den underliggende struktur i de tags, der er i PDF-filen. Prøv følgende løsninger.

Løsning 1: Kombiner PDF-filen med en anden PDF

1. Start Acrobat, og vælg derefter Filer > Opret > Kombiner filer til en enkelt PDF-fil

2. Klik på menuen Tilføj filer, og vælg Tilføj filer.

3. Gennemse og vælg den PDF-fil, der viser fejlen "Forkert parameter", og klik derefter på Åbn.

4. Klik på menuen Tilføj filer, og vælg Tilføj filer.

5. Gennemse og vælg en anden PDF-fil, helst en tom PDF-fil på én side, og klik derefter på Åbn.

6. Klik på Kombiner eller Kombiner filer. De valgte filer kombineres til en enkelt PDF-fil, og filen (Binder1.pdf) åbnes i Acrobat.

7. Gem filen. Markér alle de sider, du føjede til PDF-filen med funktionen Kombiner filer (siderne fra en anden PDF-fil, som du valgte, da du kombinerede filerne). Sletning af de markerede sider:

• I Acrobat DC/2017 skal du vælge Vis > Værktøjer > Organiser sider > Åbn. Markér de sider, du vil slette, og klik derefter på ikonet Slet, eller tryk på Slet.
    • I Acrobat XI skal du vælge Vis > Værktøjer > Sider.Markér de sider, du vil slette, og klik derefter på ikonet Slet i højre rude, eller tryk på Slet.
  8. Gem filen igen. Hvis du vil tjekke, om fejlen stadig opstår, kan du prøve at slette en side i PDF-filen.

Løsning 2: Eksporter PDF-filen som en PostScript-fil, og konverter den til en PDF-fil ved hjælp af Distiller

Denne løsning fungerer fint for PDF-filer uden interaktive elementer, som f.eks. multimedia eller formularfelter.

Brug ikke denne løsning, hvis PDF-filen har interaktive elementer, da disse elementer måske ikke vil virke korrekt efter eksport af PDF-filen til PostScript og efterfølgende tilbagekonvertering til PDF.

1. Åbn PDF-filen i Acrobat.

2. Vælg FilerEksportér til > PostScript.

3. I dialogboksen Gem som PDF skal du skrive et andet navn til filen og derefter klikke på Gem.

4. I mappen, hvor du gemte PostScript-filen, skal du højreklikke på filen og vælge Åbn med Adobe Acrobat Distiller.

Acrobat Distiller konverterer PostScript-filen til en PDF-fil. PDF-filen gemmes i den samme mappe.

5. Hvis du vil tjekke, om fejlen stadig opstår, kan du åbne PDF-filen i Acrobat og prøve at slette, indsætte eller tilføje en side.