Her kan du læse om, hvordan du kontrollerer udløbsdatoen for serienumre til Creative Cloud, og hvordan du skaffer nye serienumre

Hvis serienummeret til volumenlicensen er udløbet, opstår der fejl relateret til licenser og serienumre hos brugerne. Du kan bruge værktøjet AdobeExpiryCheck til at kontrollere, om serienumrene til volumenlicensen er udløbet eller snart udløber. Hvis numrene er udløbet eller snart udløber, anbefales det, at du licenserer produktet med et nyt serienummer.

AdobeExpiryCheck (v1.0.0.3er et kommandolinjeværktøj til it-administratorer, der bruges til at kontrollere, om Adobe-produkterne på en computer er registreret vha. serienumre, der er udløbet eller udløber snart. It-administratorer kan bruge værktøjet, hvis de ikke er sikre på, om de serienumre, der anvendes i virksomheden, er ved at udløbe, eller hvis de vil identificere computere, hvor serienumrene er ved at udløbe.

AdobeExpiryCheck-værktøjet kan aflæse produktets licens-id (LEID), det krypterede serienummer og udløbsdatoen. Hvis værktøjet køres fra en fjerncomputer, kan outputtet fra konsollen omdirigeres til en fil. Hvis værktøjet ikke finder nogen serienumre, der er udløbet, eller som er ved at udløbe, vises følgende meddelelse:

Der blev ikke fundet nogen serienumre, der er udløbet, eller som er ved at udløbe.

Bemærk:

Hvis du allerede har alle oplysninger om udløbsdatoen for serienumre, der bruges til licensering af Adobe-produkter i din virksomhed, er der ingen grund til at køre AdobeExpiryCheck.

Hent AdobeExpiryCheck

Vilkår og betingelser

Ved at downloade AdobeExpiryCheck-værktøjet accepterer du følgende vilkår og betingelser:

• AdobeExpiryCheck-værktøjet leveres, "som det er og forefindes".
  • Adobe fraskriver sig alle garantier, både udtrykkelige og underforståede, herunder eventuelle underforståede garantier om egnethed til et bestemt formål og salgbarhed samt enhver garanti for, ingen rettigheder krænkes (i det videst mulige omfang, som loven tillader).

Download

Du kan downloade AdobeExpiryCheck-værktøjet til Windows eller Mac ved at klikke på nedenstående link.

Kørsel af AdobeExpiryCheck-værktøjet

Brug af AdobeExpiryCheck på en lokal Windows-computer

1. Åbn kommandolinjen, og kør AdobeExpiryCheck -værktøjet.

2. Værktøjet viser produktets licens-id, det krypterede serienummer og udløbsdatoen.

AdobeExpiryCheck-værktøjet

Brug af AdobeExpiryCheck via SCCM

1. Opret en ny pakke med AdobeExpiryCheck-værktøjet.

2. Opret et nyt program til at kopiere AdobeExpiryCheck-værktøjet til en lokal mappe på klientcomputerne.

3. Opret et nyt program, der skal åbne kommandolinjen og køre AdobeExpiryCheck-værktøjet. Tilføj en omdirigeringskommando til programmet, så outputtet fra konsollen gemmes i en fil. For at skelne output fra forskellige computere kan du navngive outputfilen baseret på computerens værtsnavn eller IP-adresse.

Eksempel: cmd.exe /c "<sti til AdobeExpiryCheck-værktøjet>\AdobeExpiryCheck.exe" > C:\%COMPUTERNAVN%.txt"

4. Saml outputfilerne fra klientcomputerne, og kontrollér udløbsdatoen.

Du kan læse mere under Implementering af Adobe-pakker vha. SCCM.

Brug af AdobeExpiryCheck på en lokal Mac-computer

1. Åbn Terminal, og kør AdobeExpiryCheck-værktøjet.

2. Værktøjet viser produktets licens-id, det krypterede serienummer og udløbsdatoen.

AdobeExpiryCheck-værktøjet

Brug af AdobeExpiryCheck vha. fjernbetjening via ARD

1. Kopiér AdobeExpiryCheck-værktøjet til en lokal mappe på klientcomputerne.

2. Kør "Send UNIX Command" for at køre AdobeExpiryCheck-værktøjet på klientcomputerne og omdirigere outputtet fra konsollen til en fil. For at skelne output fra forskellige computere kan du navngive outputfilen baseret på computerens værtsnavn eller IP-adresse.

Eksempel: /Bruger/<username>/Desktop/AdobeExpiryCheck > /Volumes/$HOSTNAME.txt

Bemærk:

Du kan også se outputtet i ARD-konsollen.

3. Saml outputfilerne fra klientcomputerne, og kontrollér udløbsdatoen.

Du kan læse mere under Implementering af Adobe-pakker vha. ARD.

Brug af AdobeExpiryCheck vha. fjernbetjening via ssh

1. Skriv kommandoen ssh for at logge på klientcomputeren.

2. Aktivér AdobeExpiryCheck-værktøjet på klientcomputeren.

3. Kør AdobeExpiryCheck-værktøjet, og omdiriger outputtet fra konsollen til en fil.

4. Saml outputfilerne fra klientcomputerne, og kontrollér udløbsdatoen.

Identificering af computere, hvor serienumrene er udløbet eller er ved at udløbe

Når du har samlet outputfilerne fra alle klientcomputere, kan du gemme dem i en mappe og køre scripts på dem for at finde frem til de computere, hvor serienumrene er udløbet eller er ved at udløbe. F.eks:

Windows

• for /f "tokens=1 delims=." %F in ('findstr 20181130 * ^| findstr Acrobat') do @echo %~F
  • for /f "tokens=1 delims=." %F in ('findstr 20181130 * ^| findstr CreativeCloud') do @echo %~F

Mac

• grep 20181130 * | grep Acrobat | cut -d" " -f1 | cut -d"." -f1
  • grep 20181130 * | grep CreativeCloud | cut -d" " -f1 | cut -d"." -f1

Du kan også analysere outputfilerne og eksportere resultatet til en fil. Du kan f.eks. bruge følgende kommando til at analysere outputfilerne og finde serienumre, der udløber den 30. november, og eksportere resultatet til en .csv-fil:

Select-String -path <sti til outputplacering>\*.txt -pattern 20181130 | Export-Csv <filnavn.csv>(export data)

Licensering af Adobe-produkter med et nyt serienummer

Når du har identificeret de serienumre, der er udløbet eller er ved at udløbe, kan du oprette en licenspakke til en ny licensering af Adobe-produkterne i virksomheden. Du kan læse mere under Oprettelse af licenspakker.

Du kan også skifte til licensering med navngivne brugere vha. administratorkonsollen. Du kan læse mere i Overgang til licensering af Adobe-produkter med navngivne brugere.

Kontakt Adobe Support til virksomheder

Hvis du har flere spørgsmål eller behov for yderligere hjælp, kan du kontakte Adobe Support til virksomheder ved at skrive til ecs@adobe.com.