Hvis der er installeret flere versioner af Photoshop, Illustrator eller et andet Creative Cloud-program i Windows, vil afinstallation af den nyeste version fjerne filtilknytninger til de tidligere versioner. Windows viser fejlmeddelelsen Windows kan ikke åbne denne fil ..., åbner dialogboksen "Åbn med" eller bruger et andet program til at åbne filen.

Løsninger

Løsning 1: Brug dialogboksen Åbn med til at etablere en filtilknytning

I denne løsning bruges Photoshop som eksempel. I forbindelse med andre produkter skal du erstatte produktets filtype- og programnavn med det produkt og den filtype, som du vil gendanne.

1. I dialogboksen med den mislykkede filtilknytning skal du vælge Vælg et program på en liste over installerede programmer. Klik derefter på OK.

2. Klik på Gennemse.

3. Find den eksekverbare Illustrator-fil for din version af Illustrator. Med Photoshop CC 2017 skal du f.eks. finde følgende placering: %Programmer%\Adobe\Adobe Photoshop CC 2017\Photoshop.exe.

4. Markér Photoshop.exe, og klik på Åbn.

5. Sørg for at vælge indstillingen Brug altid det valgte program til at åbne denne type fil i den næste dialogboks, der vises.

6. Klik på OK.

Løsning 2: Brug Windows Kontrolpanel til at etablere en filtilknytning

I denne løsning bruges Illustrator som eksempel. I forbindelse med andre produkter skal du erstatte produktets filtype- og programnavn med det produkt og den filtype, som du vil gendanne.

1. Vælg Start > Kontrolpanel.

2. Dobbeltklik på Tilføj/fjern programmer.

3. Klik på Tilknyt en filtype.

4. Vælg .ai på listen.

5. Klik på Skift program.

6. Hvis den ønskede version af Illustrator står på listen, skal du vælge den. Ellers skal du klikke på Gennemse for at finde den og derefter på Åbn.

7. Kontrollér, at indstillingen Brug altid det valgte program ... er valgt. Klik på OK for at lukke dialogboksen Åbn med.

8. Dobbeltklik på .ai-filen for at sikre, at den åbner med din foretrukne version af Illustrator.

Løsning 3: Angiv en standardsti i registreringsdatabasen

I dette eksempel bruges Illustrator som udgangspunkt.

1. Vælg Start > Kør, skriv regedit i feltet Åbn i dialogboksen Kør, og klik derefter på OK for at åbne Registreringseditor.

2. Find posten HKEY_CLASSES_ROOT\Adobe Illustrator Artwork 21.0\shell\open\command

3. Sørg for at værdien for (Standard) er den sti, hvor Illustrator er installeret.

Hvis stien er forkert, skal du dobbeltklikke på (Standard) og skrive følgende tekst inkl. anførselstegn og "%1":
    "C:\Programmer\Adobe\Adobe Illustrator CC 2017\Support Files\Indhold\Windows\Illustrator.exe" "%1"

4. Gå til HKEY_CLASSES_ROOT\Adobe Illustrator Artwork 21.0\shell\edit\command

5. Sørg for at værdien for (Standard) er den sti, hvor Illustrator er installeret.

Hvis stien er forkert, skal du dobbeltklikke på (Standard) og skrive følgende tekst inkl. anførselstegn og"%1":

"C:\Programmer\Adobe\Adobe Illustrator CC 2017\Support Files\Contents\Windows\Illustrator.exe" /e "%1"

6. Højreklik på en fil i det format, du vil knytte til Illustrator, og vælg Åbn med > Vælg standardprogram.