Tekstin puuttuminen Acrobatin ja Readerin eri valintaikkunoissa, kuten Asetukset-, Tulosta- ja Työkalut-ikkunoissa.

Katso esimerkiksi seuraava foorumijulkaisu: http://forums.adobe.com/thread/932203

Ratkaisu

Vioittuneet tai puuttuvat Windows-järjestelmän kirjasimet voivat aiheuttaa tämän ongelman. Acrobat käyttää näitä kirjasimia eri valintaikkunoiden teksteissä.

Kokeile seuraavia ratkaisuja:

• Tarkista, onko Segoe-kirjasinperhe asennettu. Jos ei, niin asenna se (erityisesti Segoe-käyttäjäliittymäkirjasin).
  • Palauta Windowsin kirjasinasetusten oletusarvot.
  • Jos käytössäsi on toinen tietokone, jossa Acrobat-valintaikkunat näkyvät oikein, asenna toimivan koneen kirjasimet ongelmalliselle koneelle.

Segoe-kirjasinten vianmääritys

1. Avaa Kirjasimet-hallintapaneelisovellus.
  2. Etsi luettelosta ”Segoe UI”. Avaa se.
  3. Laske kuinka monta kirjasinta Segoe UI -luokassa on. Windows 7:ssä niitä tulisi olla vähintään kuusi ja Windows 8.1:ssä vähintään 12.
  4. Jos kirjasimia on tätä vähemmän, kirjasinasennuksessa on jokin virhe. Mahdollisuuksia on kaksi:
    1. Kirjasin on olemassa, mutta sitä ei ole rekisteröity.
    2. Kirjasinta ei ole olemassa.
  5. Määritä kumpi ongelma on kyseessä käynnistämällä komentokehote ja syöttämällä seuraavat komennot:
    1. C:
    2. CD C:\Windows\Fonts
    3. DIR SEG*UI*
  6. Tuloksissa saattaa olla tiedostot seguisym.ttf ja seguiemj.ttf. Älä huomioi niitä. Loppujen tiedostojen yhteenlasketun lukumäärän tulisi vastata kohdassa 3 annettuja lukuja. Jos näin ei ole, kirjasimia ei ole olemassa. Jos luvut vastaavat toisiaan, kirjasin on olemassa, mutta sitä ei ole rekisteröity.
  7. Jos kirjasin ei ole olemassa, voit joutua kopioimaan ne toiselta tietokoneelta. Kopio ne paikalliselle levyasemalle, avaa jokainen kirjasin ja napsauta Asenna-painiketta.
  8. Jos kirjasin on olemassa, voi olla että sen rekisteritiedot ovat vioittuneet. Korjataksesi sen käynnistä regedit.exe ja etsi seuraava rekisteriavain vasemmalla olevasta hakemistopuusta: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Micrsosoft\Windows NT\CurrentVersion\Fonts
  9. Kun olet tässä rekisteriavaimessa, etsi ”Segoe UI” -alkuiset kohdat vasemmanpuoleisesta ruudusta. Älä huomioi täälläkään kohtia ”Segoe UI Symbol” ja ”Segoe UI Emoji”. Jos täällä olevien kohtien lukumäärä ei vastaa vaiheen 3 lukua, kirjaudu sisään oikeat kohdat sisältävään tietokoneeseen ja luo nämä kohdat ongelmalliseen koneeseen.