Versiot, joita tämä koskee Lightroom CC 2015.5/6.5 ja Adobe Camera Raw 9.5

SIGMA 50mm f/1.4 ART -objektiivin kuvien virhetunnistus Zeiss Milvus -pohjaisiksi

Ongelma Adobe Camera Raw 9.3- ja Lightroom 2015.3/6.3 -sovelluksissa aiheuttaa sen, että tuodut, SIGMA 50mm f/1.4 ART -objektiivilla otetut kuvat tunnistetaan Canon EOS -kamerarungoissa virheellisesti Zeiss Milvus 50mm f/1.4 -objektiivilla otetuiksi. Ongelma vaikuttaa Objektiivikorjaukset -paneeliin ja Objektiivin nimi EXIF-metatietoon.

Ongelma on korjattu Adobe Camera Raw 9.4- ja Lightroom 2015.4/6.4 -versioissa. Tämän korjauksen jälkeen tuoduissa kuvissa ei ole enää tätä objektiivin nimien ristiriitaa.

Alkuperäisen ongelman yhteydessä rikkoutuneissa kuvissa EXIFin Objektiivin nimi -metatieto kuitenkin on edelleen väärin, erityisesti jos kuvissa on tallennettuja muutoksia. Tämä seurannaisongelma on poistettu Adobe Camera Raw 9.5- ja Lightroom 2015.5/6.5 -versioissa. Viankorjaus korjaa EXIFin Objektiivin nimi -metatiedon automaattisesti Adobe Camera Raw 9.5 -versiossa.

Lightroom 2015.5/6.5 -versiossa vaaditaan kuitenkin vielä seuraava lisätoimenpide ongelman täydelliseksi poistamiseksi.

Ratkaisu: korjaa virheelliset metatiedot

Tee Lightroom 2015.5/6.5:ssä seuraavat toimenpiteet:

1. Valitse Kirjasto-osiossa kaikki ongelman rikkomat kuvat. Eli valitse kaikki SIGMA-objektiivilla kuvatut kuvat, jotka on virheellisesti kirjattu Zeiss-objektiivilla kuvatuiksi.

2. Valitse Metatiedot > Tallenna Metatiedot tiedostoon.

3. Valitse Metatiedot > Lue Metatiedot tiedostosta.

Tämä käynnistää kuvien metatietojen synkronoinnin, joka korvaa Zeiss Milvus 50mm f/1.4 -parametrin 50mm f/1.4 -parametrillä EXIFin Objektiivin nimi -kentässä.

Huomautus:

Tässä dokumentissa esitetyt ongelmat eivät vaikuta enää uusissa kuvien tuonneissa.