Valitse, minkä Photoshop-sovelluksen tunnettuja ongelmia etsit, tai siirry tiettyyn ongelmaan sisällysluettelon kautta.

macOS-yhteensopivuus

Apple Silicon

Ongelma Ratkaisu

M1-natiivitilan ongelmat

Lisätietoja on kohdassa Photoshop Apple Silicon -järjestelmissä

Ohjelmavirhe tiedostoja tallennettaessa.

Ongelma Ratkaisu

Photoshop 2021 -ohjelmiston versiossa 22.x näytetään seuraava virhe tallennettaessa tiedostoja: ”Toimintoa ei voida suorittaa loppuun ohjelmavirheen vuoksi”.

Asenna Photoshop 22.1.1 tai uudempi versio.

Katso Ohjelmavirhe tiedostoja tallennettaessa

Ohjelmavirhe tiedostoja avattaessa.

Ongelma Ratkaisu

Photoshop 2021 -ohjelmiston versiossa 22.x näytetään seuraava virhe avattaessa tai luotaessa tiedostoja: ”Toimintoa ei voida suorittaa loppuun ohjelmavirheen vuoksi”.

Asenna Photoshop 22.1.1 tai uudempi versio.

Katso Ohjelmavirhe avattaessa tiedostoja

Kynätyökalu luo pisteitä, mutta niitä ei yhdistetä toisiinsa

Ongelma Ratkaisu

Kynätyökalua käyttämällä voidaan luoda pisteitä, mutta niitä ei yhdistetä toisiinsa oikein

Palauta Photoshop versioon 22.2

Katso Creative Cloud -sovellusten aikaisempien versioiden asentaminen.

Virhe käytettäessä Vie muodossa -toimintoa

Ongelma Ratkaisu

Kun tallennat Vie muodossa -toiminnolla tiedostoja kansioihin, joiden nimissä on erikoismerkkejä, näyttöön tulee virheilmoitus, jonka mukaan kyseiseen sijaintiin ei voi viedä tiedostoja.

Vie tai tallenna tiedostot kansioihin, joiden nimissä ei ole erikoismerkkejä, kuten #, / ja $.

Photoshop jumiutuu käynnistettäessä (macOS)

Ongelma Ratkaisu
Photoshop jumiutuu, kun se käynnistetään macOS Big Sur -käyttöjärjestelmässä, ja aloitusnäytöllä näkyy ”Ladataan Halide Bottlenecks...”

Päivitä macOS Big Sur -versioon 11.2.1.

Katso lisätietoja kohdasta Photoshop, Apple Silicon ja Big Sur | macOS 11

Kaatuminen käytettäessä TrueType-kirjasimia

Ongelma Ratkaisu
Photoshop kaatuu, kun muokataan Teksti-tasoja TrueType-kirjasimia käyttäen.

Päivitä Photoshop vähintään versioon 22.1.1.

Katso kohta Kirjasinten vianmääritys

Camera Raw -virheet avattaessa tiedostoja

Ongelma Ratkaisu

Näet jommankumman seuraavista virheistä avatessasi kuvia Camera Raw’n versiossa 13.x:

• ”Tiedostoa ei löydy”
  • ”Tietokoneella ei ole tiedostoa api-ms-win-core-synch-ansi-|1-1-0.dll”

Tämä johtuu käyttöjärjestelmän yhteensopimattomuudesta ACR 13.0:n kanssa.

Tarkista Camera Raw’n järjestelmävaatimukset ja asenna käyttöjärjestelmäsi kanssa yhteensopiva edellinen Camera Raw -versio.

Tukipiste ei liiku napsautettaessa

Ongelma Ratkaisu

Kun käytät Vapaa muunnos -tilaa Photoshop 22.0.1:ssä, optio- tai Alt-näppäimen painaminen ja samalla napsauttaminen ei siirrä Muunnoksen tukipisteen paikkaa.

Napsauta ja vedä hiirellä samalla kun Alt- tai optionäppäin on painettuna, niin voit siirtää Muunnoksen tukipisteen paikkaa.

Odottamattomia piirtoja muodoissa

Ongelma Ratkaisu

Kun käytät Photoshop 22.0.1:ssä Muoto-tasoja, huomaat tällaista toimintaa:

• Muotoihin on tehty yhden pikselin piirto tai ääriviiva Ominaisuudet-paneelissa
  • Kun Tyyppi-taso on muunnettu Muoto-tasoksi, näkyviin tulee yhden pikselin piirto tai ääriviiva.

Päivitä Photoshop vähintään versioon 22.1.1.

Näyterengas ei näy Pipetti-työkalua käytettäessä

Ongelma Tila
Näyterengas ei näy Pipetti-työkalua käytettäessä Päivitä Photoshop vähintään versioon 22.1.1.

Punaisen siveltimen koon esikatselu ei näy

Ongelma Tila
Punaisen siveltimen eli Rubylithin esikatselu ei näy, kun siveltimen kokoa muutetaan. Päivitä Photoshop vähintään versioon 22.1.1.

Tekstiä ei voi valita ja muokata

Ongelma Ratkaisu
Muokattaessa tekstiä tekstiruudun rajoja, vilkkuvaa kohdistinta tai korostettua tekstiä ei näy, kun työskennellään CMYK (ei-RGB) -dokumentissa.
Päivitä Photoshop vähintään versioon 22.0.1.

Virhe ippCV-kirjaston lataamisessa

Ongelma Ratkaisu

Kun käynnistät Photoshop 2021:n version 22.x, näet jommankumman seuraavista virheistä:

• Virhe ippCV-kirjaston lataamisessa.
  • virhe: (-215:Voimaansaattaminen epäonnistui)

Photoshop 2021 (22.x) vaatii suorittimen, joka tukee SSE 4.2 -käskykantaa.

Näet, tukeeko suorittimesi tätä SSE-versiota, siirtymällä Photoshopissa kohtaan Ohje > Järjestelmätiedot ja katsomalla tiedot valintaikkunan neljänneltä riviltä tai sen lähettyviltä.

1. Esimerkki: Adobe Photoshop -versio: 22.0.0 20200921.m.1053 2020/09/21: 0fb66349f4  x64
  2. Käynnistyskerrat: 6
  3. Käyttöjärjestelmä: Mac OS 10.15.5
  4. Järjestelmäarkkitehtuuri: Intel-suoritinperhe:6, malli:14, askellus:3, MMX, SSE Integer, SSE FP, SSE2, SSE3, SSE4.1, SSE4.2, AVX, AVX2, säikeistys

Photoshop 22.1.1 -versiosta alkaen Photoshopia ei voi enää asentaa tietokoneille, jotka eivät tue SSE-käskykannan versiota 4.2 tai sitä uudempaa.

Asenna Photoshop 2020 (21.x) ja käytä sitä tietokoneilla, joissa on vanhempi suoritin, joka ei tue SSE-versiota 4.2 tai sitä uudempaa.

Katso Creative Cloud -sovellusten aikaisempien versioiden asentaminen.

Neural Filters

Maalaaminen

Uusissa päivityksissä on korjattu useita maalaamiseen tai tablettiin liittyviä ongelmia. Täydellinen luettelo on kohdassa Photoshopin ratkaistut ongelmat. Päivitä sovellus uusimpaan versioon saadaksesi korjaukset käyttöösi.

Ongelma Ratkaisu

Photoshop-versiossa 21.1.1 ja sitä uudemmissa versioissa kynän paine häviää, kun Photoshop-asiakirjaan palataan CEP-laajennukset-paneelista.

(Windows 10 ja Windows Ink käytössä)

Napsauta asiakirjaa tai työkaluriviä.
Sivellinten esikatseluikkunaa ei näy. Sivellinten esikatseluikkuna on poistettu Photoshop 21.x -versiosta ja sitä uudemmista.

Lisätietoja Wacom-tablettien suositelluista asetuksista Photoshop-sovelluksen käytössä on kohdassa Photoshopin tablettituki.

Työkalut

Ongelma Ratkaisu

Pikavalintatyökalua ei näy työkalurivillä.

Uusi kohteen valintatyökalu on oletustyökalu samassa paikassa, jossa ovat myös Pikavalinta ja Taikasauva.

Voit näyttää muut työkalut ja valita jonkin niistä pitämällä kohteen valintatyökalun painettuna.

Kun Photoshop on päivitetty uuteen versioon, työkalurivillä ei näy uudempia työkaluja, kuten kehystyökalua tai kohteen valintatyökalua.

Voit palauttaa työkalurivin oletusmukautukset tai sisällyttää puuttuvat työkalut riviin. Katso artikkeli Työkaluriviltä puuttuvat työkalut.

Kirjoitustasot (teksti)

Ongelma Ratkaisu
Oikealta vasemmalle -tilassa ei voi valita numeroita, kun koostajassa on valittuna World-Ready-asettelu ja Lähi-idän ominaisuudet ovat käytössä.

Vaihda Kappale-paneelissa kappaleen suunnaksi vasemmalta oikealle, valitse ja muokkaa numeroita ja vaihda suunnaksi jälleen oikealta vasemmalle.

3D

Ongelma Ratkaisu
Photoshop saattaa kaatua sen jälkeen, kun 3D-tiedosto suljetaan tallentamatta.

Palauta Photoshopin asetukset oletusarvoihin ja yritä uudelleen.

Photoshop-versiossa 21.1 3D-varjot hahmonnetaan vain osittain.
  1. Valitse verkkoryhmä.
  2. Valitse Ominaisuudet-paneelista Palauta kaikki.
  3. Valitse 3D-kameratyökalu ja siirrä kameraa.
  4. Hahmonna 3D-malli uudelleen.

Photoshopin versiossa 20.x ja sitä uudemmissa versioissa:

• OpenGL piirtoalueella  > Malli voi näyttää erilaiselta.
  • Materiaalimalli > Malli voi hahmontua erilaisena.

Photoshopin 3D-materiaalimallia ollaan muuttamassa 3D-materiaalimalliin, jota käytetään Substance- ja Dimension-sovelluksissa.

• OpenGL piirtoalueella  > Malli voi näyttää erilaiselta.
  • Materiaalimalli > Malli voi hahmontua erilaisena.

Säteen piirto ei ole muuttunut, mutta materiaalimalli on muuttunut ja Photoshop pyrkii saamaan aikaan mahdollisimman tarkan vastaavuuden vanhempien versioiden kanssa. Kaikki tiedostot eivät kuitenkaan näytä samalta, koska Photoshop käsittelee eri materiaaleja eri tavoin.

Esimerkki > Photoshop siirtyi käyttämään spekulaarisen kiillon sijasta metallista karheutta

Photoshop siirtyy käyttämään fysiikkaperusteista hahmonnusta > Tämä varjostus- ja hahmonnusmenetelmä luo todenmukaisemman vaikutelman valon vuorovaikutuksesta pintojen kanssa.

Vanhemmissa versioissa heijastus luotiin siirtämällä Heijastus-liukusäädin 100 prosenttiin.

Nykyisessä vuoden 2019 Photoshop-versiossa ja sitä uudemmissa versioissa Metallinen-liukusäädin on siirrettävä 100 prosenttiin ja Karheus-liukusäädin 0 prosenttiin täyden 100 prosentin heijastuksen luomiseksi.

Valaisu on poistettu, mutta Hehku on nyt mukana.

Nämä visuaaliset muutokset ovat odotettavissa Materiaalimallin muutosten myötä.

Muut tunnetut ongelmat

Ongelma Ratkaisu
Kun käynnistät Photoshopin, se lakkaa vastaamasta joko aloitusnäytössä, jossa näkyy ”Ladataan Halide Bottlenecks...”, tai se lakkaa vastaamasta tai kaatuu käynnistyksen aikana. Katso Photoshop jumiutuu käynnistettäessä.

Siveltimet puuttuvat Sivellin- ja Pyyhekumi-työkaluista.

Ongelma Ratkaisu
Näet viestin ”Siveltimiä ei ole saatavana. Siveltimien synkronointi saattaa olla kesken”, kun käytät Sivellin- ja Pyyhekumi-työkaluja Photoshop iPadilla -sovelluksen versiossa 2.0.1

Oletussiveltimet palautetaan käyttöön, kun poistat Photoshop iPadilla -sovelluksen asennuksen ja asennat sen uudelleen.

1. Sulje asiakirja Photoshop iPadilla -sovelluksessa, jotta muutokset synkronoidaan.
  2. Poista Photoshopin asennus iPadilta.
    Katso Sovellusten poistaminen iPhonella, iPadilla ja iPod touchilla.
  3. Asenna Photoshop uudelleen iPadille App Storesta.