Camera Raw’lla voit versiosta 9.4 alkaen yhdistää panoraamaa varten kuvatut DNG-kuvatiedostot upeaksi panoraamakoosteeksi. Näet panoraaman esikatselun ja voit tehdä siihen muutoksia, ennen kuin luot yhdistetyn kuvan.

Adobe Camera Raw’n versiosta 11.0 alkaen voit luoda nopeasti HDR-panoraamoja yhdistämällä useita haarukoiduilla valotusarvoilla otettuja kuvia (joilla on samat valotuksen siirtymäarvot). Näet luotavan HDR-panoraaman esikatselun ja voit tehdä siihen muutoksia, ennen kuin lopullinen yhdistetty kuva luodaan.

Luo panoraamoja Adobe Camera Raw'lla
Luo upeita panoraamoja Adobe Camera Raw'lla.

Panoraamakuvan tai HDR-panoraaman luominen kuvia yhdistämällä

Voit luoda panoraamakuvan tai HDR-panoraaman kuvia yhdistämällä seuraavasti:

1. Valitse Tiedosto > Avaa ja valitse DNG-lähdekuvat. Kuvat avautuvat Camera Raw -valintaikkunaan.

2. Valitse yhdistettävät kuvatiedostot Camera Raw -valintaikkunan vasemman reunan Filminauha-paneelista. Voit valita kaikki Filminauha-paneelin kuvat näppäinyhdistelmällä Ctrl+A (Windows) tai komento+A (Mac).

Filminauha-paneeli Adobe Camera Raw -valintaikkunassa
    Valitse haluamasi kuvat Adobe Camera Raw -valintaikkunan Filminauha-paneelissa.
  3. Napsauta Filminauha-paneelissa -kuvaketta tai napsauta paneelia hiiren kakkospainikkeella ja tee jompikumpi seuraavista:

• Jos kuvissa on käytetty tavallista valotusta, yhdistä ne panoraamaksi valitsemalla Yhdistä panoraamaan tai käyttämällä näppäinyhdistelmää Ctrl+M (Windows) tai komento+M (Mac).
    • Jos kuvissa on käytetty haarukoitua valotusta, yhdistä ne HDR-panoraamaksi valitsemalla Yhdistä HDR-panoraamaksi. Yhdessä vaiheessa suoritettava yhdistäminen HDR-panoraamaksi ei tue älykästä esikatselua.
    Panoraamakuvan luominen
    Kuvien yhdistäminen panoraamaksi

Näyttöön tulee kuvien yhdistämisen edistymispalkki panoraaman esikatselun luontia varten.

4. Panoraaman yhdistämisen esikatseluikkunassa tai HDR-panoraaman yhdistämisen esikatseluikkunassa voit valita asettelun projektion manuaalisesti:

Pallo: Kohdistaa ja muuntaa kuvat kuin pallon sisäpinnalle. Tämä projektio sopii erinomaisesti erittäin laajoihin tai monirivisiin panoraamoihin.

Lieriömäinen: projisoi panoraaman kuin lieriön sisäpinnalle. Tämä projektio sopii erinomaisesti laajoihin panoraamoihin, mutta se myös pitää pystylinjat suorina.

Perspektiivi: projisoi panoraaman kuin tasaiselle pinnalle. Koska tämä tila pitää suorat linjat suorina, se sopii erinomaisesti arkkitehtuurin kuvaamiseen. Erittäin laajat panoraamat eivät välttämättä toimi hyvin tässä tilassa, koska valmiin panoraaman reunat vääristyvät merkittävästi.

5. Voit täyttää piirtoalueen vääristämällä (HDR-)panoraamoja Reunan käyristys -liukusäätimellä (0–100). Tällä asetuksella voit säästää yhdistetyn kuvan reunan lähellä olevan kuvasisällön, joka saattaisi muuten rajautua pois. Liukusäädin, jolla hallitaan Reunan käyristys -arvoa.

Panoraaman reuna sopii sitä tarkemmin ympäröivään suorakulmaiseen kehykseen, mitä suurempaa liukusäätimen arvoa käytetään.

6. Varmista panoraaman esikatselun aikana, että Automaattinen rajaus -asetus on valittuna. Se poistaa tarpeettomat läpinäkyvät alueet yhdistetyn kuvan ympäriltä. Panoraaman yhdistämisen esikatseluikkunassa- tai HDR-panoraaman yhdistämisen esikatseluikkunassa näet myös yhdistettyjen kuvien kokonaismäärän.

HDR-panoraaman yhdistämisen esikatselu
    Panoraamaan yhdistettyjen kuvien kokonaismäärän tarkastelu
  7. Kun olet käyttänyt määrittänyt haluamasi asetukset, valitse esikatseluikkunassa Yhdistä.

Määritä sijainti ja tiedostonimi Yhdistämistulos-valintaikkunassa ja valitse Tallenna. Voit vaihtoehtoisesti tallentaa panoraaman oletusnimellä samaan kansioon kuin lähdekuvat painamalla Alt-näppäintä ja napsauttamalla Yhdistä-painiketta.

Huomautus:

Asettelun projektioasetuksia ja Reunan käyristys -arvoa ei voi muuttaa, kun panoraama on luotu. Voit kuitenkin muokata Kuvatyönkulku-asetuksia.