Kuvien kiertäminen

• Napsauta Kierrä kuvaa 90° vastapäivään -painiketta  (tai paina L-näppäintä).
  • Napsauta Kierrä kuvaa 90° myötäpäivään -painiketta  (tai paina R-näppäintä).

Huomautus:

voit myös kiertää kuvia Adobe Bridgessä avaamatta Camera Raw -valintaikkunaa käyttämällä Muokkaa-valikon komentoja.

Kuvien suoristaminen

1. Valitse Camera Raw -valintaikkunassa Suoristustyökalu   . Voit myös painaa A-näppäintä.

2. Määritä vaaka- ja pystysuunta vetämällä Suoristustyökalua esikatselukuvassa.

Huomautus:

rajaustyökalu on käytössä heti, kun käytät Suoristustyökalua.

Kuvan automaattinen suoristus

Kuvan voi suoristaa kolmella eri tavalla seuraavasti:

• Kaksoisnapsauta työkaluriviltä Suorista-työkalua ().
  • Kun Suorista-työkalu on valittuna, kaksoisnapsauta esikatselukuvaa.
  • Kun rajaustyökalu on valittuna, vaihda tilapäisesti Suorista-työkaluun painamalla komentonäppäintä (Mac) tai Ctrl-näppäintä (Windows). Kaksoisnapsauta sitten mitä tahansa esikatselukuvan kohtaa.

Kuvien rajaaminen

1. Valitse Camera Raw -valintaikkunassa Rajaustyökalu (tai paina C-näppäintä).

Voit säilyttää ensimmäisessä rajausalueessa tietyn sivusuhteen pitämällä hiiren painiketta painettuna, kun valitset Rajaustyökalun  ja valitset asetuksen valikosta. Jos haluat rajoittaa aiemmin käytettyä rajausta, Ctrl-osoita sitä (Mac OS) tai napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella (Windows).

2. Piirrä rajausalueen kehys vetämällä esikatselukuvassa.
  3. Jos haluat siirtää, skaalata tai kiertää rajausaluetta, vedä rajausaluetta sen kahvoista.

Huomautus:

Jos haluat peruuttaa rajaustoiminnon, paina Esc-näppäintä Rajaustyökalun ollessa käytössä tai pidä Rajaustyökalu-painiketta painettuna ja valitse valikosta Poista rajaus. Voit peruuttaa rajauksen ja sulkea Camera Raw -valintaikkunan käsittelemättä Camera Raw -kuvatiedostoa napsauttamalla Peruuta-painiketta tai poistamalla rajaustyökalun valinnan ja painamalla Esc-näppäintä.

4. Kun rajaus näyttää mielestäsi hyvältä, paina Enter- (Windows) tai Return-näppäintä (Mac OS).

Rajatun kuvan kokoa muutetaan siten, että se täyttää esikatselualueen, ja esikatselualueen alapuolella oleva työnkulun asetukset -linkki näyttää päivitetyn kuvan koon ja mittasuhteet.

Punasilmäisyyden poisto

1. Suurenna kuva vähintään 100 %:n kokoon.
  2. Valitse työkaluriviltä punasilmäisyyden poistotyökalu ().

3. Valitse oikeassa paneelissa avattavasta Teksti-valikosta Punasilmäisyys tai Lemmikin silmä.

4. Vedä valinta valokuvaan käsiteltävän silmän ympärille.

Camera Raw säätää valinnan pupillin koon mukaiseksi. Voit muuttaa valinnan kokoa vetämällä valinnan reunoja.

5. Voit suurentaa korjattavan alueen koko vetämällä sävyjakauman alla olevaa Pupillin koko -liukusäädintä oikealle.
  6. (Käytetään vain kuvissa esiintyvien lemmikkien punaisten silmien korjaamiseen) Valitse tarvittaessa Lisää heijastuma. Heijastuma lisää korostuksen kuvassa näkyvään silmään.

7. (Käytetään vain kuvissa esiintyvien ihmisten punaisten silmien korjaamiseen) Tummenna valinnan sisäpuolella olevaa pupillialuetta ja ulkopuolelle jäävää iiristä vetämällä Tummenna-liukusäädintä oikealle.

8. Voit poistaa valinnan näkyvistä ja tarkistaa korjauksen tulokset poistamalla Näytä peitto -asetuksen valinnan.

Huomautus:

Voit siirtyä toisiin käsiteltäviin alueisiin napsauttamalla valintaa.

Täplien poistaminen

Täplänpoistotyökalulla voidaan korjata kuvasta valittu alue käyttämällä toisesta alueesta otettua näytettä.

1. Valitse työkaluriviltä Täplänpoistotyökalu .
  2. Valitse Tyyppi-valikosta yksi seuraavista:

Korjaa

Muuttaa valitun alueen kuvioinnin, valaistuksen ja varjot näytteenottoalueen mukaisiksi.

Kloonaa

Kopioi näytteenottoalueen valitulle alueelle.

3. (Valinnainen) Voit määrittää Täplänpoistotyökalun vaikutusalueen vetämällä sävyjakauman alla olevaa Säde-liukusäädintä.
  4. Siirrä Täplänpoistotyökalu valokuvaan ja napsauta retusoitavaa kohtaa. Valitun alueen päälle tulee punavalkoinen katkoviivalla piirretty ympyrä. Vihreävalkoisella katkoviivalla piirretty ympyrä kuvaa näytteenottoaluetta, jota käytetään kloonattaessa tai korjattaessa.
  5. Käytä jotakin seuraavista menetelmistä:
    • Voit muuttaa näytteenottoalueen sijaintia vetämällä vihreävalkoisella viivalla piirrettyä ympyrää.
    • Voit muuttaa kloonattavan tai korjattavan alueen sijaintia vetämällä punavalkoisella viivalla piirrettyä ympyrää.
    • Jos haluat säätää ympyröiden kokoa, siirrä osoitin jommankumman ympyrän ääriviivalle, jotta osoitin muuttuu kaksoisnuoleksi. Kun vedät osoitinta, kummankin ympyrän koko muuttuu.
    • Peruuta toiminto painamalla askelpalautinta (Windows) tai Poista-painiketta (Mac OS).

Toista nämä vaiheet kuvan jokaisella retusoitavalla alueella. Jos haluat poistaa kaikki näytteenottoalueet ja aloittaa alusta, napsauta Tyhjennä kaikki -painiketta.