Poista Flash Playerin ja Shockwave Playerin asennus

Adobe on jo ilmoittanut, että Shockwave Player on tullut käyttöikänsä (EOL) päähän, mikä tulee voimaan 9. huhtikuuta 2019.

Adobe lopettaa Flash Playerin päivittämisen ja jakamisen 31. joulukuuta 2020 jälkeen. Tässä artikkelissa kerrotaan, miten näiden suorituksenaikaisten sovellusten asennukset poistetaan.

Poista Flash Playerin asennus

1. Lataa Flash Playerin asennuksen poisto-ohjelma.

Huomautus:

Varmista ennen asennuksen poisto-ohjelman käyttämistä, ettei Flash Player ole käynnissä, jotta vältät asennuksen poiston aikaiset ristiriidat.

2. Käynnistä tietokone uudelleen.

3. Poista jäljellä olevat tiedostot:

• C:\Windows\system32\Macromed\Flash
    • C:\Windows\SysWOW64\Macromed\Flash\%appdata%\Adobe\Flash Player\%appdata%\Macromedia\Flash Player

Flash Player on poistettava tietokoneelta kokonaan.

Huomautus:

Windows 8 tai uudemmat versiot sisältävät Flash Playerin. Microsoft huolehtii Flash Playerin ja ohjelmistopäivitysten asennuksesta.

4. Tarkista Flash Playerin tila käymällä osoitteessa https://helpx.adobe.com/flash-player.html. Tarkista Flash Playerin rekisteriarvot käymällä osoitteessa:

32-bittinen kone:

• Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\Adobe Flash Player NPAPI
    • Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\Adobe Flash Player ActiveX
    • Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\Adobe Flash Player Pepper

64-bittinen kone:

• Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\WOW6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\Adobe Flash Player NPAPI
    • Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\WOW6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\Adobe Flash Player PPAPI
    • Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\WOW6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\Adobe Flash Player Pepper

Poista Shockwave Playerin asennus

1. Poista MSI Shockwave -asennusohjelmien asennus suorittamalla komento:

Wmic ‘Adobe Shockwave Player%%’ call uninstall /nointeractive

2. Poista tavanomaiset Shockwavella suoritettavat tiedostot etsimällä asennuksen poisto-ohjelmat seuraavasta sijainnista:

64-bittinen kone

C:\Windows\SysWOW64\Adobe\Shockwave 12

32-bittinen kone

C:\WINDOWS\system32\Adobe\Shockwave

Huomautus:

Asennuksen poisto-ohjelman voi ladata myös täältä.

Adoben suorituksenaikaisen sovelluksen tuki on saatavilla vain seuraavilla foorumeilla:

Flash Player -foorumi: https://forums.adobe.com/community/flashplayer

Adobe Shockwave Player -foorumi: https://forums.adobe.com/community/shockwave