Käyttöopas Peruuta

Kaikki, mitä opettajien pitää tietää Adobe Express for Education -versiosta

1. Adobe Expressin käyttöopas
  2. Johdanto
    1. Adobe Expressin yleiskatsaus
    2. Adobe Expressin uudet ominaisuudet
    3. Adobe Expressin järjestelmävaatimukset
    4. Adobe Expressin pikanäppäimet
    5. Adobe Expressin usein kysytyt kysymykset
    6. Adobe Expressin tunnetut ongelmat
    7. Adobe Expressin maksuttoman kokeiluversion usein kysytyt kysymykset
    8. Progressiivinen verkkosovellus
    9. Adobe Express ‑selainlaajennuksen lisääminen
  3. Uusi Adobe Express -mobiilisovellus
    1. Yleistä
    2. Usein kysytyt kysymykset
    3. Tunnetut ongelmat
    4. Siirrä tiedostoja
    5. Kuvien luominen generatiivisen tekoälyn avulla
    6. Tekstitehosteiden luominen generatiivisen tekoälyn avulla
    7. Objektien lisääminen Generatiivinen täyttö ‑toiminnon avulla
    8. Objektien poistaminen Generatiivinen täyttö ‑toiminnon avulla
    9. Muokattavien mallien generointi generatiivisen tekoälyn avulla
    10. Videoiden luominen ja muokkaaminen
    11. Mallien tutkiminen
    12. Yhteistyö ja kommentointi
    13. Yhteisöpalveluviestien ajoittaminen ja julkaiseminen
    14. Adobe Photoshopin ja Adobe Illustratorin resurssien käyttäminen
    15. Brändien luominen ja hallinta
  4. Grafiikan, valokuvien ja videoiden luominen ja muokkaaminen
    1. PDF-tiedostojen tuominen ja parantaminen Adobe Expressissä
    2. Adobe Express -mallien käytön aloittaminen
    3. Uuden mallin luominen tyhjästä
    4. Mallien ja resurssien tallentaminen suosikkeihin
    5. Mallien jakaminen uudelleenmiksattavina malleina
    6. Verkkosivun luominen Adobe Expressillä
    7. Useiden sivujen lisääminen Adobe Expressissä
    8. Videon luominen Adobe Expressillä
    9. Adobe Stock -sisältötunnuksen löytäminen ja lähettäminen
    10. Tekstien ja valokuvien animointi Adobe Expressillä
    11. Väriteemojen tuominen Adobe Colorista
    12. Väriteemojen käyttäminen
    13. Tiedostojen ja mallien kääntäminen
    14. Tasojen käyttäminen
    15. Adobe Express -mallien etsiminen ChatGPT:n avulla
    16. Kaavioiden lisääminen malleihin
    17. Suunnittelu tulosteita varten
  5. Esitykset
    1. PowerPoint-tiedoston tuonti
    2. Tutustuminen esitysmalleihin
    3. Sivujen hallinta
    4. Mallin esitys
  6. Käytä Adobe Photoshopin ja Illustratorin luovia resursseja
    1. Yleiskatsaus Adobe Photoshop- ja Illustrator-tiedostoista Adobe Expressissä
    2. Adobe Photoshopin ja Illustratorin lisääminen linkitettyinä kuvina
    3. Adobe Photoshop- ja Illustrator-resurssien muuntaminen
    4. Adobe Photoshop- ja Illustrator-tiedostojen muuntamisen parhaat käytännöt
    5. Linkitettyjen resurssien vianmääritys
  7. Taustat
    1. Taustakuvan lisääminen malliisi
    2. Videoiden taustojen poistaminen helposti
    3. Kuvien sivutaustojen vaihtamien
  8. Generatiivinen tekoäly
    1. Kuvan luominen tekstistä generatiivisen tekoälyn avulla
    2. Tekstitehosteiden luominen generatiivisen tekoälyn avulla
    3. Objektien lisääminen kuvaan tai kuvassa olevien objektien korvaaminen Generatiivinen täyttö ‑toiminnon avulla
    4. Objektien poistaminen kuvasta Generatiivinen täyttö ‑toiminnon avulla
    5. Muokattavien mallien generoiminen Teksti malliksi ‑toiminnolla
  9. Brändien luominen ja hallinta
    1. Luo brändi
    2. Roolien muokkaaminen brändeissä
    3. Brändivärien ja -kirjasimien käyttäminen malleissa
    4. Brändivärien ja -kirjasimien käytön parhaat käytännöt
    5. Jaettujen brändien hallinta
    6. Mukautetut kirjasimet
    7. Creative Cloud -kirjastot
    8. Mallien elementtien lukitseminen ja lukituksen poistaminen
    9. Mallien brändäyksen tyyliasetusten määrittäminen
    10. Luonti jaetusta mallista
    11. Väriteeman lisääminen brändiin
  10. Projektien luonti ja hallinta
    1. Projektien luonti
    2. Uusien tiedostojen, kansioiden, brändien ja kirjastojen luominen
    3. Tiedostojen, brändien ja kirjastojen kopioiminen
    4. Tiedostojen, brändien ja kirjastojen siirtäminen
    5. Projektien jakaminen
    6. Projekteihin liittyvät usein kysytyt kysymykset
    7. Projektien vianmääritys
  11. Sisällön ajoitus
    1. Sisällön ajoituksen yleiskatsaus
    2. Yhteisöpalvelutilien yhdistäminen
    3. Yhteisöpalveluviestien ajoittaminen ja julkaiseminen
    4. Kuvatekstien generointi (Beta) yhteisöpalveluihin tekoälyn avulla
    5. Yhteisöpalveluviestien mediasisältöjä koskevat vaatimukset
    6. Sisällön ajoituksen usein kysytyt kysymykset
  12. Pikatoiminnot
    1. Kuvien koon muuttaminen pikatoiminnoilla
    2. Kuvien taustan poistaminen pikatoiminnoilla
    3. Kuvien tiedostomuodon muuntaminen pikatoiminnoilla
    4. Kuvan rajaaminen pikatoiminnoilla
    5. Hahmon animointi äänestä
    6. Tekstityksen lisääminen videoihin pikatoiminnoilla
    7. Videoiden leikkaaminen pikatoiminnoilla
    8. Videon koon muuttaminen pikatoiminnoilla
    9. Muuntaminen videosta GIF-muotoon pikatoiminnoilla
    10. Videoiden muuntaminen MP4-muotoon pikatoiminnoilla
    11. Videon rajaaminen pikatoiminnoilla
    12. Videoiden ja kuvien yhdistäminen pikatoiminnoilla
    13. Muuntaminen PDF-muotoon tai PDF-muodosta pikatoiminnoilla
    14. PDF-tiedostojen tekstin ja kuvien muokkaaminen pikatoiminnoilla
    15. Tiedostojen yhdistäminen yhdeksi PDF-tiedostoksi pikatoiminnoilla
    16. Sivujen järjestäminen yhdeksi PDF-tiedostoksi pikatoiminnoilla
    17. QR-koodin luominen pikatoiminnoilla
    18. Pikatoimintoihin liittyvät usein kysytyt kysymykset
  13. Julkaiseminen ja jakaminen
    1. Yhteistyö ja kommentointi Adobe Expressissä
    2. Projektin isännöinti Adobe Expressillä
    3. Tiedostojen kopiointi tilien välillä
    4. Tietosuoja ja käyttöoikeudet
    5. TikTok-videoiden luominen ja niiden jakaminen TikTok Ads Manageriin
    6. TikTok Ads Manageriin jaettavien videoiden tekniset vaatimukset
    7. Suurten tiedostojen jakaminen WeTransferilla
    8. Mallien luonti ja generointi eränä
    9. Luo ja generoi eränä ‑toiminnon tekniset vaatimukset
  14. Adobe Express -mobiilisovellus
    1. Adobe Expressin iOS-versio
    2. Adobe Expressin Android-versio
    3. Adobe Express ‑tilausten hallinta iOS:ssä
    4. Adobe Express ‑tilausten hallinta Androidissa
    5. Adobe Express ‑tilausten hallinta Samsung Galaxy Storessa
  15. Adobe Express for Education
    1. Piirtäminen siveltimillä
    2. Kohdista muotoon
    3. Adobe Express for Educationin usein kysytyt kysymykset
    4. Adobe Express for Education – opettajat ‑version usein kysytyt kysymykset
    5. Adobe Express for Education – opiskelijat ‑version usein kysytyt kysymykset
    6. Adobe Express for Education – käyttöönottoon liittyvät usein kysytyt kysymykset
    7. Adobe Express ‑mobiilisovelluksesta puuttuviin kuvakkeisiin liittyvät usein kysytyt kysymykset

Adobe Express for Educationin avulla K-12-opettajat voivat helposti luoda ja jakaa visuaalisia tarinoita, jotka tuottavat tehokkaita ja luovia oppimiskokemuksia.

Mikä on Adobe Express for Education?

Adobe Express for Education tarjoaa K-12-opettajille entistä enemmän luovia mahdollisuuksia. Se on suunniteltu erityisesti opettajille ja oppilaille, ja se tuo käyttöön uusia pikatoimintoja, työkaluja ja resursseja, jotka sopivat täydellisesti kaikkiin aineisiin.

Osana Adobe Express for Education ‑sopimusta K12-opettajat ja ‑oppilaat voivat hyödyntää kaikkia Adobe Sparkista tuttuja ja pidettyjä toimintoja, kuten myös kahta muuta sovellusta: Adobe Photoshop Expressiä ja Adobe Premiere Rushia. Näin koko luokka voi luoda videoita liikkeellä ollessaan ja muokata valokuvia nopeasti sovelluksessa.

Adobe Express for Education ‑sopimus sisältää koulujen kannalta keskeisiä lisäominaisuuksia ja ‑toimintoja, joihin kuuluvat muun muassa seuraavat:

• Opetusalaa varten suunnitellut tietosuojatoiminnot: voidaan ottaa käyttöön niin, että koulut ja koulupiirit voivat täyttää oppilaiden tietosuojaan liittyvät velvollisuutensa.

• Helpompi kirjautuminen: mahdollisuus ottaa kertakirjautuminen käyttöön, jolloin oppilaat voivat kirjautua helposti sisään olemassa olevalla koulutunnuksellaan.
  • Parannetut säätimet pitävät oppilaat turvassa: koulut omistavat tilit ja harjoittavat niihin liittyviä järjestelmänvalvojan oikeuksia. Kuvien ja videoiden turvallinen hakutoiminto takaa, että sisällöt ovat K-12-oppilaiden ikäryhmälle sopivia.

• Maksulliset luovat resurssit ja opiskelijaystävälliset Adobe Stock ‑kuvat sisältyvät palveluun – maksumuureja, mainoksia tai ponnahdusikkunoita ei ole.

• Adobe Photoshop Expressissä ei ole Tutustu-välilehteä, joten oppilaat voivat keskittyä työhönsä.

Mitä ovat koulu-/koulupiiritilit?

Koulu-/koulupiiritilit on tarkoitettu lisensoiduille opetusalan laitoksille ja yleishyödyllisille opetusalan organisaatioille, jotka myöntävät opettajille, henkilökunnan jäsenille ja oppilaille koulu- tai koulupiirikohtaisia luokkien käyttöoikeuksia. Järjestelmänvalvojat luovat nämä tilit sekä hallinnoivat käyttäjiä ja ryhmien käyttöoikeuksia Adoben Admin Consolen kautta. Näin oppilaitokset voivat varmistaa saumattoman käyttäjien hallinnan koko koulun laajuisesti. Oppilaiden on näiden tilien luontia ja hallintaa varten oltava yhteydessä järjestelmänvalvojaan.

Mitä ovat luokkatilit?

Luokkatilit ovat tilityyppi, jonka opettajat voivat luoda ilman koulun tai koulupiirin järjestelmänvalvojaa, ja he voivat kutsua oppilaita luomaan oman luokkatilinsä. Adobe Expressin luokkatilit ovat vain opetusalan käyttäjien, erityisesti oppilaitosten opettajien ja opiskelijoiden, käytettävissä.

• Opettajan luokkatili: luokkatili opettajille, säätimillä luokkien hallintaan

• Oppilaan luokkatili: luokkatili oppilaille

Huomautus: Luokat toimivat tällä hetkellä vain Yhdysvalloissa, kun tunnistetietojen toimittajana on Google Workspace for Education. Jos asut Yhdysvaltain ulkopuolella, käytä koulupiiritiliä.

Luokkatilien edut opettajille

Vahvistetut yhdysvaltalaiset K-12-opettajat voivat luokkatilien avulla

• luoda luokkia kaikille luokilleen

• kutsua oppilaita liittymään kuhunkin luokkaan (opettajien kullekin luokalle luomaan ympäristöön) luokkakoodilla ja luoda omat oppilaiden luokkatilit

• Luokkakoodi on kirjainten ja numeroiden yksilöllinen yhdistelmä, jonka opettajat lähettävät oppilaille pyytääkseen heitä liittymään tiettyyn luokkaan.

• Luokkakoodin linkki on luokkakoodiin liittyvä yksilöllinen linkki, jonka opettajat voivat lähettää oppilaille ja jolla oppilaat pääsevät luokkaan nopeasti.

• hallinnoida luokkia ja oppilaiden töitä Classroom Managerilla (opettajien luokkatilien opettajan koontinäytössä), jossa opettajat voivat

• hallinnoida luokkia

• kutsua oppilaita luokkiin

• hallinnoida luokkakoodeja

• tarkastella oppilaiden töitä.

Miten luokkatilit eroavat koulu-/koulupiiritileistä?

Koulu- tai koulupiiritilit ovat järjestelmänvalvojien luomia. Tämä hallinnointitili antaa opettajille ja oppilaille luvan käyttää Adobe Expressiä koulu- tai koulupiiriorganisaatiossa.

• Koulu- tai koulupiiritilien avulla opettajat ja oppilaat VOIVAT käyttää Adobe Expressiä ja luoda projekteja.

• Koulu- tai koulupiiritilien avulla opettajat EIVÄT VOI käyttää

• Classroom Manageria

• luokkia

• luokkakoodeja

• tarkastella ja/tai poistaa oppilaiden projekteja.

Opettaja ei voi luoda koulupiiritiliä, mutta hänellä voi olla sekä koulupiiritili että luokkatili samaan aikaan. Nämä kaksi tiliä ovat erillisiä tilejä, ja yhdellä tilillä käytettävissä olevat projektit eivät ole käytettävissä toisella tilillä.

Tärkein ero on, että koulupiiritilin luo koulun järjestelmänvalvoja opettajan puolesta, kun taas luokkatilin luo suoraan opettaja, jos hän on Yhdysvalloissa.

Koulun/koulupiirin järjestelmänvalvojan asetukset

Adobe Admin Consolen avulla koulun tai koulupiirin järjestelmänvalvojat voivat antaa opettajille mahdollisuuden luoda luokkatilejä.  Järjestelmänvalvojat voivat poistaa käytöstä opettajan mahdollisuuden luoda luokkatilejä Adobe Admin Consolessa Hakemiston asetukset ‑välilehdessä. Kun tämä asetus poistetaan käytöstä, opettajat eivät voi luoda uusia luokkatilejä.

Jotkin opettajat saattavat luoda luokkatilejä, ennen kuin heidän järjestelmänvalvojansa varaavat heidän Adobe Admin Consolensa. Järjestelmänvalvojat, jotka varaavat konsolinsa myöhemmin, voivat halutessaan edelleen poistaa luokkatilitoiminnon käytöstä.

Opettajat ja oppilaat, jotka menettävät oikeutensa käyttää luokkatilejään järjestelmänvalvojien poistettua luokat käytöstä, saavat Adobelta sähköposti-ilmoituksen, jossa heille kerrotaan, että tilit on poistettu käytöstä. Jos opettajien tilit on poistettu käytöstä, heidän on keskusteltava järjestelmänvalvojansa kanssa koulun tai koulupiirin ensisijaisesta menetelmästä käyttää Adobe Expressiä.

Luokkatilien luominen

Yhdysvalloissa toimivat opettajat voivat luoda luokkatilejä Adobe Expressissä, jos he täyttävät tietyt ehdot:

• Opettaja on vahvistettu opettaja Yhdysvalloissa. Adobe tarkistaa myös, että opettaja toimii Yhdysvalloissa. Luokkatilit eivät tällä hetkellä ole käytettävissä Yhdysvaltain ulkopuolella.

• Opettaja on antanut Google Workspace for Education ‑tilin, jonka hän on saanut koululta tai koulupiiriltä. Microsoft-tilit, henkilökohtaiset Google-sähköpostitilit tai muun tyyppiset tilit eivät tällä hetkellä ole käytettävissä.

• Opettajalla on sähköpostiosoite tai toimialue, jonka on vahvistettu olevan opetusalan sähköpostiosoite tai oppilaitokselle kuuluva toimialue.

• Jos opettajan järjestelmänvalvoja on jo varannut koulun toimialueen Adobella ja vahvistanut, että se on opetusalan toimialue, kaikki kyseisellä toimialueella olevat opettajat voivat luoda luokkatilin.

• Jos opettajan järjestelmänvalvoja EI ole vahvistanut toimialuetta Adobella, kaikki opettajat, joiden sähköpostitilit ovat .edu- tai k12.state.us-toimialueella, voivat liittyä. Esimerkiksi jsmith@adobe.edu voisi luoda luokkatilin, mutta jsmith@adobe.net ei pystyisi luomaan tiliä.

Jos jokin näistä ehdoista koskee opettajaa, eikä hänen järjestelmänvalvojansa ole poistanut luokkatilejä hänen koulupiirissään käytöstä, opettaja voi luoda luokkatilin.

Miten saada oikeudet luokkatiliin

Jos et ole oikeutettu luokkatiliin tai sinua ei voida vahvistaa luokkatiliä varten, sinulla on muutamia vaihtoehtoja:

1. Ota yhteyttä järjestelmänvalvojaan ja pyydä häntä ottamaan Adobe Expressin koulu- tai koulupiiritilit käyttöön sinua ja oppilaitasi varten.

2. Liity luokkatilien jonotuslistalle, jotta saat päivityksiä luokkatileistä. Jos Adobe pystyy lisäämään muita kirjautumistapoja tai toimialueita, kyseiselle jonotuslistalle lähetetään tästä ilmoitus.

3. Luo henkilökohtainen tili omaan henkilökohtaiseen käyttöön.

Henkilökohtaisia tilejä ei ole suunniteltu käytettäviksi luokissa oppilaiden kanssa, mutta opettajat voivat käyttää Adobe Expressin henkilökohtaisia tilejä yksityishenkilöinä luokan ulkopuolella.

Opettajan vahvistusprosessi ja vianmääritys

Adobe käyttää kolmannen osapuolen SheerID-vahvistusjärjestelmää varmistaakseen, että rekisteröitynyt henkilö on sillä hetkellä koulussa työskentelevä opettaja. Jos SheerID ei pysty vahvistamaan sinua välittömästi, sinun on lähetettävä tarvittavat dokumentit manuaalista vahvistusta varten. Sinua pyydetään jakamaan dokumentti, josta käy ilmi opettajan työsuhde, esimerkiksi opettajatunnus tai palkkatodistus.

Kun olet lähettänyt vahvistuksesi, saat sähköpostivahvistuksen, ja sinulle ilmoitetaan sähköpostitse, kun SheerID on hyväksynyt vahvistuksesi. Voit tässä vaiheessa viimeistellä Adobe Express ‑luokkatilisi luonnin.

Jos SheerID ei vahvista opettajaa välittömästi tai dokumenttien lähettämisen jälkeen, luokkatilivaihtoehto ei sillä hetkellä ole hänen käytettävissään. Jos etsit myös koulusi nimeä etkä löydä sitä, koulusi ei ehkä ole SheerID:n tietokannassa. Tällöin et valitettavasti voi jatkaa.

Resursseja korkea-asteen opettajille

Adobe Express for Education on maksuton K12-opettajille ja ‑oppilaille. Jos olet kuitenkin korkea-asteen opettaja eikä oppilaitoksellasi tällä hetkellä ole korkea-asteen Creative Cloud – Kaikki sovellukset ‑jäsenyyttä, sinulla on muutamia vaihtoehtoja:
  • Pyydä oppilaitostasi tai korkeakouluasi ostamaan Creative Cloud – Kaikki sovellukset ‑jäsenyys opiskelijoille, opettajille ja henkilökunnalle.

• Yksittäiset opettajat voivat ostaa Adobe Expressin tai Creative Cloud – Kaikki sovellukset ‑jäsenyyden (joka sisältää Adobe Expressin) vain opettajille suunnattuun erikoishintaan.

Adobe Express ‑lisäkoulutus opettajille

Jos haluat aloittaa luokkatilien käytön tai saada lisätietoja siitä, miten järjestelmänvalvojat voivat luoda koulu- tai koulupiiritilejä, napsauta tätä. Voit myös käydä Adobe Education Exchange ‑sivulla ja muun muassa tehdä yhteistyötä muiden opettajien kanssa Adobe Expressillä.

Oletko uusi käyttäjä?

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
Luovuuskonferenssi

14.–16.10. Miami Beach ja verkossa

Adobe MAX

Luovuuskonferenssi

14.–16.10. Miami Beach ja verkossa

Adobe MAX 2024

Adobe MAX
Luovuuskonferenssi

14.–16.10. Miami Beach ja verkossa

Adobe MAX

Luovuuskonferenssi

14.–16.10. Miami Beach ja verkossa