Tietoja Adobe PDF -tiedostoista

PDF (Portable Document Format) on yleistiedostomuoto, joka säilyttää useilla eri sovelluksilla ja monissa käyttöympäristöissä luotujen lähdejulkaisujen kirjasimet, kuvat ja sivuasettelun. Adobe PDF on turvallisten ja luotettavien sähköisten julkaisujen ja muotojen jakelustandardi kaikkialla maailmassa. Adobe PDF -tiedostot ovat pienikokoisia ja käyttövalmiita, joita kuka tahansa maksutonta Adobe Reader ® -ohjelmaa käyttävä henkilö voi jakaa, katsoa ja tulostaa.

Adobe PDF on erittäin tehokas työnkulkujen tulostamisessa. Tallentamalla yhdistelmän kuvasta Adobe PDF -tiedostona luot pienikokoisen ja luotettavan tiedoston, jota sinä ja tulostuspalvelusi voitte tarkastella, muokata, järjestää ja tarkistaa. Sitten tulostuspalvelu voi sopivassa työnkulun vaiheessa tulostaa Adobe PDF -tiedoston suoraan tai käsitellä sitä tarvittavilla työkaluilla esimerkiksi esitarkastusta, lihotusta, asemointia ja värierottelua varten.

Kun tallennat Adobe PDF -muodossa, voit halutessasi luoda PDF/X-yhteensopivan tiedoston. PDF/X (Portable Document Format Exchange) on Adobe PDF -osajoukko, joka jättää pois useita väri-, kirjasin- ja lihotusmuuttujia, jotka aiheuttavat tulostusongelmia. PDF/X-standardia voi käyttää, kun PDF-tiedostoja vaihdetaan digitaalisina sivupohjina tulostusta varten työnkulun luomis- tai tulostusvaiheessa, kun sovellukset ja tulostuslaitteet tukevat PDF/X-standardia.

Adobe PDF -asiakirjat voivat ratkaista seuraavia sähköisiin asiakirjoihin liittyviä ongelmia:

Yleinen ongelma

Adobe PDF -ratkaisu

Vastaanottajat eivät pysty avaamaan tiedostoja, koska heillä ei ole tiedostojen luomisessa käytettyjä sovelluksia.

PDF-tiedoston voi avata kuka tahansa missä tahansa. Tarvitaan vain ilmainen Adobe Reader -ohjelmisto.

Yhdistetyistä paperien ja sähköisen materiaalin arkistoista etsiminen on vaikeaa, ne vievät tilaa ja vaativat sovelluksen, jolla asiakirja luotiin.

PDF-tiedostot ovat pienikokoisia, niissä voi suorittaa sanahakuja ja niitä voi käyttää milloin tahansa Adobe Readerilla. Siirtyminen PDF-dokumentissa on helppoa ja nopeaa linkkien avulla.

Dokumenttien näyttäminen kämmentietokoneissa ei onnistu.

Koodimerkittyjen PDF-tiedostojen teksti voidaan juoksuttaa uudelleen näytettäväksi mobiiliympäristöissä, kuten Palm OS®-, Symbian™- ja Pocket PC® -laitteissa.

Heikkonäköiset eivät pysty lukemaan monimutkaisia muotoiluja sisältäviä asiakirjoja.

Koodimerkityt PDF-tiedostot sisältävät sisältö- ja rakennetietoja, joiden avulla näytönlukulaitteet voivat käyttää niitä.

Kirjasinten upottaminen ja korvaaminen

InCopy upottaa kirjasimen vain, jos kirjasimen toimittaja on määrittänyt sen sallituksi. Upotettuja kirjasimia ei voi korvata tiedostoa luettaessa ja tulostettaessa eli lukijat näkevät tekstin alkuperäisen kirjasimen. Upottaminen kasvattaa tiedostoa vain hiukan, ellei julkaisussa käytetä CID-kirjasimia (monitavuisia kirjasimia). Ne ovat aasialaisissa kielissä yleisesti käytettävä kirjasinmuoto, jossa yksittäinen kuvio luodaan yhdistämällä useita merkkejä.

InCopy voi upottaa koko kirjasimen tai vain sen osajoukon eli tiedostossa käytettävät erikoismerkit eli kuviot. Osajoukon käyttö varmistaa, että tulostuksessa käytetään määritettyjä kirjasimia ja taulukkoarvoja, sillä se luo kirjasimelle mukautetun nimen. Valitsemasi osajoukon käytön asetukset vaikuttavat levytilaan ja mahdollisuuteen tehdä viime hetken muutoksia.

Ellei InCopy pysty upottamaan kirjasinta, se korvaa sen tilapäisesti Multiple Master -kirjasimella eli puuttuvan päätteellisen kirjasimen AdobeSerMM- ja puuttuvan päätteettömän kirjasimen AdobeSanMM-kirjasimella.

Nämä kirjasimet sovitetaan tarvittavaan tilaan. Näin varmistetaan, että alkuperäisen julkaisun rivin- ja sivunvaihdot säilyvät ennallaan. Korvaava kirjasin ei kuitenkaan aina vastaa tarkasti alkuperäisten merkkien muotoa. Tämä koskee etenkin epätavallisia merkkejä, kuten kaunokirjoitusta.

Jos merkit ovat epätavallisia (vasemmalla), korvaava kirjasin ei aina vastaa niitä tarkasti (oikealla).

Tietoja pakkaamisesta

Kun tiedot viedään Adobe PDF -muotoon, InCopy automaattisesti interpoloi kuvat, rajaa kuvatiedot kehyksiin sekä pakkaa tekstin ja viivapiirrokset häviöttömällä ZIP-pakkausmenetelmällä. ZIP-pakkaus sopii hyvin suuria yksivärisiä alueita ja toistuvia kuvioita sisältäville kuville sekä toistuvia kuvioita sisältäville mustavalkokuville. Koska InCopy käyttää häviötöntä ZIP-pakkausmenetelmää, tiedoston kokoa ei pienennetä tietoja poistamalla, joten kuvan laatu ei heikkene.