InCopy CC:n vuoden 2017 versio
Adobe_InCopy_CC_mnemonic_RGB_128px

InCopy CC:n vuoden 2017 versio (marraskuu 2016) vastaa suunnittelijoiden tärkeimpiin vaatimuksiin ja varmistaa jokapäiväisten työnkulkujen kitkattomuuden sovelluksen entistä nopeammalla toiminnalla, verrattomalla vakaudella ja aikaa säästävillä toiminnoilla.

Yhteenveto InCopy CC:n aiempien versioiden uusista ominaisuuksista on artikkelissa Uusien ominaisuuksien yhteenveto | InCopy CC 2015 ‑versiot.

Sarakkeiden yli ulottuvat alaviitteet

Kun käytät monisarakkeista tekstikehystä, voit nyt lisätä usean sarakkeen levyisen alaviitteen. Voit ottaa tämän toiminnon käyttöön valitsemalla Julkaisun alaviiteasetukset ‑kohdasta Ulota alaviitteet sarakkeiden yli ‑asetuksen. Valinnan mukaan tämä asetus ulottaa julkaisun kaikki alaviitteet sarakkeiden yli tai palaa alkuperäiseen toimintatapaan.

Asetus, jolla alaviitteet ulotetaan sarakkeiden yli, otetaan InCopy CC 2017:llä tehdyissä uusissa julkaisuissa oletusarvoisesti käyttöön. Asetus poistetaan kuitenkin sovelluksen aikaisemmilla versioilla tehdyissä julkaisuissa oletusarvoisesti käytöstä.

Lisätietoja on kohdassa Alaviitteet.

OpenType-parannukset

Tässä InCopyn versiossa OpenType-ominaisuudet ovat nyt entistä helpommin löydettävissä. Kun valitset tekstin tai tekstikehyksen, voit napsauttaa merkkiä, jolloin valittuun tekstiin liittyvät OpenType-ominaisuudet tulevat tilannekohtaisesti näyttöön. Voit myös esikatsella, miltä tietty OpenType-ominaisuus näyttää. Jos valinnassa on erilaisia kirjasimia, näyttöön tulevat kaikkien kirjasimien OpenType-ominaisuudet.

Tekstikehysvalinnan pikavalikko

Ota OpenType-ominaisuudet käyttöön useissa merkeissä. Kun valitset tekstikehyksen tai tekstikehyksessä olevan tekstin, InCopy tunnistaa valittuun tekstiin sovellettavat OpenType-ominaisuudet ja antaa mahdollisuuden ottaa ne käyttöön.

Lisätietoja on artikkelissa Kirjasimien käyttö.

Järjestyslukujen ja ligatuurien tilannekohtainen tuki

Pikavalikon tuki, joka oli aikaisemmin käytettävissä vaihtoehtoisten merkkien ja murtolukujen tapauksessa, on nyt laajennettu (ehdollisiin ja normaaleihin) järjestyslukuihin ja ligatuureihin. Kun nyt valitset 1st, 2nd, 3rd jne., InCopy ehdottaa automaattisesti, että käytät järjestyslukujen päätettä. Järjestysluvut on tällä hetkellä rajoitettu englanninkielisiin järjestyslukuihin.

Jos valitset ”st” sanasta ”Start” ja merkeille on olemassa ehdollinen ligatuuri, InCopy ehdottaa, että käytät kyseistä ominaisuutta. Sama koskee normaaleja ligatuureja.

Lisätietoja on artikkeleissa Kirjasimien käyttö ja Merkkien muotoilu.

Tyylijoukot

OpenType-kirjasimiin sisältyy yleensä joitakin tyylijoukkoja. InCopy näyttää nämä joukot nimillä Joukko 1, Joukko 2 jne. Nimestä on kuitenkin vaikea päätellä, minkä tyyppisestä tyylijoukosta on kyse. Tällä toiminnolla hyödynnetään Font Developerin tyylijoukkojen nimiä, jotka näytetään InCopyssa eri paikoissa aina, kun niihin viitataan.

Lisätietoja on artikkelissa Kirjasimien käyttö.

Hyperlinkit-paneelin suorituskyky

InCopyn aikaisemmissa versioissa dokumentti latautui hitaasti, jos siinä oli monta Hyperlinkit-paneeliin yhdistettyä hyperlinkkiä. Tässä versiossa Hyperlinkit-paneeli latautuu paljon nopeammin ja toimii edellisiä versioita paljon tehokkaammin.