Adobe Color ‑teemat InDesignissa

Adobe Color ‑palvelun avulla voit valita sopusointuisia ja näyttäviä väriyhdistelmiä suunnitteluprojekteihisi. Adobe Color on integroitu InDesigniin laajennuksena, jonka avulla voit luoda, tallentaa ja käyttää väriteemoja. Voit myös perehtyä Adobe Colorissa käytettävissä oleviin julkisiin väriteemoihin ja suodattaa niitä usealla eri tavalla. Esimerkkejä suodatusperusteista ovat Suosituimmat, Käytetyimmät ja Satunnainen sekä julkaistut teemat tai aikaisemmin arvostetut teemat.

InDesignin lisäksi Adobe Color ‑teemat ‑paneeli on käytettävissä kahdessa muussa Creative Cloud ‑tietokonesovelluksessa: Adobe Photoshopissa ja Adobe After Effectsissä. Näistä tietokonesovelluksista, mobiilisovelluksista, kuten Capture CC:stä, tai Adobe Color ‑sivustosta Creative Cloud ‑kirjastoihin tallennetut teemat ovat saumattomasti käytettävissä InDesignissa.

Adobe Color ‑teemat ‑paneelin käyttäminen

Valitse InDesignissa Ikkunat > Väri > Adobe Color ‑teemat.

Väriteemojen tutkiminen

Adobe Color -teemat
  1. Napsauta Adobe Color ‑teemat ‑paneelin Tutki-välilehteä. Oletusarvoisesti Tutki-välilehdessä näkyvät kaikki julkiset väriteemat.
  2. Suodata tarvittaessa väriteemoja luokan ja aikavälin mukaan. Käytä hakupalkkia, jos etsit jotakin tiettyä teemaa.

Väriteeman luominen ja tallentaminen

1. Napsauta Adobe Color ‑teemat ‑paneelin Luo-välilehteä.

2. Valitse teemaa varten värisääntö: Analoginen, Monokromaattinen, Kolmikko, Täydennys, Yhdistelmä, Varjot tai Mukautettu.

Analoginen

Käytä väriympyrässä vierekkäisiä värejä. Analogiset värit sopivat yleensä hyvin yhteen, ovat harmonisia ja niitä on mukava katsoa.

Analoginen-värisääntö
    Esimerkki: Analoginen-värisääntö

Monokromaattinen

Perustuu yhden värin kylläisyydeltään ja kirkkaudeltaan erilaisiin muunnelmiin. Kun käytät tätä värisääntöä, sinulle näytetään viisi sävyltään samanlaista (esimerkki: H:182), mutta kylläisyys- ja kirkkausarvoiltaan erilaista väriä. Monokromaattiset värit sopivat hyvin yhteen ja luovat rauhoittavan vaikutelman.

Monokromaattinen-värisääntö
    Esimerkki: Monokromaattinen-värisääntö

Kolmikko

Perustuu väriympyrässä kolmeen toisistaan yhtä etäällä olevassa pisteessä olevaan väriin. Kun käytät tätä värisääntöä, sinulle näytetään väriympyrän ensimmäisestä pisteestä kaksi väriä, joilla on sama värisävy, mutta eri kylläisyys- ja kirkkausarvot (esimerkki: HSB: 182, 90, 45 ja HSB: 182, 100, 75), kaksi väriä väriympyrän toisesta pisteestä (HSB: 51, 90, 55 ja HSB: 51, 95, 45) ja yksi väri kolmannesta pisteestä (HSB: 321, 90, 79). Kolmikkovärit voivat olla vastakohtaisia (joskaan ei niin vastakohtaisia kuin täydennysvärit), mutta olla silti harmonisia, kun niitä käytetään yhdessä.

Kolmikko-värisääntö
    Esimerkki: Kolmikko-värisääntö

Täydennys

Perustuu väriympyrässä toisiaan vastapäätä oleviin väreihin. Kun käytät tätä värisääntöä, sinulle näytetään kaksi väriä, joilla on sama värisävy kuin perusvärillä (esimerkki: HSB: 182, 100, 45 ja HSB: 182, 90, 100), itse perusväri (HSB: 182, 100, 75) ja väriympyrän vastakkaiselta puolelta kaksi väriä, joilla on sama värisävy (HSB: 23, 100, 45 ja HSB: 23, 100, 75). Täydennysvärit luovat voimakkaan kontrastin, ja niillä on tapana erottua, kun niitä käytetään yhdessä.

Täydennys-värisääntö
    Esimerkki: Täydennys-värisääntö

Yhdistelmä

Perustuu täydennysvärien ja analogisten värien yhdistelmään. Kun käytät tätä värisääntöä, sinulle näytetään kaksi perusvärin viereistä (analogista) väriä, joilla on sama värisävy kuin perusvärillä (esimerkki: HSB: 214, 90, 95 ja HSB: 214, 60, 35), itse perusväri (HSB: 182, 100, 75) ja kaksi perusväriä vastapäätä olevaa väriä (täydennysväriä), jotka ovat toistensa vieressä (HSB: 15, 75, 78 ja HSB: 6, 90, 95). Yhdistelmäväriteemat luovat saman voimakkaan visuaalisen kontrastivaikutelman kuin täydennysväriteemat, mutta niillä on vähemmän painoa.

Yhdistelmä-värisääntö
    Esimerkki: Yhdistelmä-värisääntö

Varjot

Perustuu viiteen väriin, joilla on sama värisävy (esimerkki: H: 182) ja kylläisyys (S: 100), mutta eri kirkkausarvot.

Varjot-värisääntö
    Esimerkki: Varjot-värisääntö

Mukautettu

Antaa sinun valita palettiisi värit väriympyrästä ilman mitään sääntöjen asettamia rajoituksia.

Mukautettu-värisääntö
    Esimerkki: Mukautettu-värisääntö

3. Valitse nyt perusväri napsauttamalla muokkaamasi teeman väriä vastaavaa pientä kolmiota. Perusvärin ympärille rakennetaan automaattisesti valittuun värisääntöön perustuva väriteema.

Valitse perusväri
    Valitse perusväri

Huomautus:

Kun väri on valittuna, voit säätää sitä väriympyrän avulla tai muuttamalla sen arvoa jossakin seuraavista värijärjestelmistä: CMYK, RGB, LAB, HSB tai HEX.

4. Anna uudelle väriteemalle nimi. Valitse Tallenna.

5. Valitse Creative Cloud ‑kirjasto, johon haluat tallentaa teeman.

Tallenna teema kirjastoon
    Tallenna uusi teema kirjastoon

6. Valitse Tallenna.

Huomautus:

Sen mukaan, oletko kirjautunut omalla Adobe ID:lläsi tai yrityksen tunnistetiedoilla, teemojen tallennusta varten voi olla käytettävissä eri kirjastoja. Valitsemalla Ohje > Oman tilin hallinta voit tarkistaa, millä tunnistetiedoilla olet kirjautunut sisään. Jos pääset organisaatiosi todennusnäyttöön, kun valitset tämän asetuksen, olet kirjautunut sisään yrityksen tunnistetiedoilla.

Sama sähköpostitunnus voi liittyä sekä Adobe ID:hen että Enterprise ID:hen.

Kirjastoihin tallennettujen teemojen käyttäminen

Käytä omia teemoja
Käytä omia teemoja

1. Napsauta Adobe Color ‑teemat ‑paneelissa Omat teemat ‑välilehteä.
  2. Valitse Creative Cloud ‑kirjasto, jossa olevaa väriteemaa haluat käyttää.
  3. Valitse tarvittaessa lajitteluparametri tai -järjestys luettelossa oleville teemoille: Päivämäärän mukaan, Nimen mukaan tai Määrän mukaan sekä nouseva tai laskeva.