Typekit on nyt Adobe Fonts, ja se sisältyy Creative Cloudiin ja muihin tilauksiin. Lisätietoja.

Huomautus:

Jos poistat Creative Cloud ‑tietokonesovelluksen asennuksen ja asennat sovelluksen uudelleen osana vianmääritystä, Creative Cloud ‑tietokonesovelluksen Kirjastot-paneeli saattaa lakata toimimasta. Voit ratkaista ongelman perehtymällä artikkeliin Kirjastot-paneeli lakkasi toimimasta.

libraries

Creative Cloud ‑kirjastojen ansiosta brändisi tärkeimmät suunnitteluresurssit tai henkilökohtaiset projektisi ovat käytettävissäsi kaikkialla. Kerää ja järjestele erilaisilla Creative Cloud ‑tietokone- ja ‑mobiilisovelluksilla luotuja kuvia, värejä, tekstityylejä ja muita elementtejä helposti. Käytä sitten nämä resurssit projekteissa, laitteissa, muissa Creative Cloud ‑sovelluksissa ja työryhmissä uudelleen sekä muokkaa niitä – suoraan CC-kirjastot-paneelista.

Creative Cloud ‑kirjastojen käytön aloittaminen >

Creative Cloud ‑kirjastojen yleiskatsaus

Mitä Adobe Creative Cloud ‑kirjastojen avulla voi tehdä?

Kerää

Creative Cloud ‑kirjastot sisältää mekanismin, joka mahdollistaa suunnitteluresurssien keräämisen tietokonesovellusten lisäksi myös muista sovelluksista. Voit tallentaa inspiraatiota Creative Cloud -mobiilisovelluksilla missä tahansa tai jopa ladata resursseja Adobe Stockista.

Hallitse

Voit järjestää suunnitteluresurssit useisiin Creative Cloud -kirjastoihin. Ne voivat perustua brändeihin, projekteihin, resurssityyppeihin tai jopa henkilökohtaisiin suosikkeihin, jotka voit käyttää uudelleen muokkaamalla niitä oman mielesi mukaan.

Käytä malleissa

Luo malleja ja kuvia hyödyntämällä Creative Cloud -kirjastojen ajan tasalla olevia resursseja.

Creative Cloud -kirjastoja tukevat sovellukset

Mobiilisovellukset

Sovellus Kirjastoihin tallennettavien resurssien tuki Kirjastoissa olevien resurssien käytön tuki Lisätietoja sisältävät resurssit
Capture CC Vektorimuotoja, väriteemoja, siveltimiä ja kuvioita Adobe Capture CC:n usein kysytyt kysymykset
Comp CC Adobe Comp CC:n usein kysytyt kysymykset
Creative Cloud -mobiilisovellus Creative Cloud | Yleisiä kysymyksiä
Illustrator Draw Kuvat ja muodot Adobe Illustrator Draw’n usein kysytyt kysymykset
Illustrator Line Väri ja grafiikka Adobe Illustrator Line CC:n usein kysytyt kysymykset
Photoshop Fix Adobe Photoshop Fixin usein kysytyt kysymykset
Photoshop Mix Adobe Photoshop Mixin usein kysytyt kysymykset
Photoshop Sketch Siveltimet Adobe Photoshop Sketchin usein kysytyt kysymykset
Premiere Clip Adobe Premiere Clipin usein kysytyt kysymykset

Tietokone- ja verkkosovellukset

Sovellus tai palvelu Kirjastoihin tallennettavien resurssien tuki Kirjastoissa olevien resurssien käytön tuki Lisätietoja sisältävät resurssit
Tietokonesovellukset
After Effects Creative Cloud -kirjastot After Effectsissä
Animate Creative Cloud -kirjastot Animatessa
Bridge Creative Cloud ‑kirjastot Bridge CC:ssä
Dimension
Dreamweaver Creative Cloud -kirjastot Dreamweaverissa
Illustrator Creative Cloud -kirjastot Illustratorissa
InDesign Creative Cloud -kirjastot InDesignissa
Photoshop Creative Cloud -kirjastot Photoshopissa
Premiere Pro Creative Cloud -kirjastot Premiere Prossa
XD Creative Cloud ‑kirjastot Adobe XD:ssä
Creative Cloud Market (Creative Cloud ‑tietokonesovelluksen kautta) Creative Cloud Market
Verkkosovellukset
Creative Cloud Assets Vain näyttö ja hallinta (uudelleennimeäminen, poisto) Creative Cloud Assets | Sisällön tallennus ja jako

Creative Cloud ‑kirjastojen käyttäminen

Resurssien lisääminen kirjastoon

Creative Cloud -kirjastot sisältää mekanismin, joka mahdollistaa suunnitteluresurssien tallennuksen tietokonesovellusten lisäksi myös muista sovelluksista. Voit tallentaa inspiraatiota Creative Cloud ‑mobiilisovelluksilla missä tahansa tai jopa ladata resursseja Adobe Stockista. Vedä ja pudota paikalliseen koneeseen tai Creative Cloudiin tallennetut resurssit helposti Creative Cloud ‑kirjastot ‑paneelissa olevaan kirjastoon.

Mobiili

Voit lisätä kirjastoosi resursseja yhä useammilla Adoben mobiilisovelluksilla. Perehdy mobiilisovelluksesi oppimisresursseihin ja ota selvää, miten tämä on mahdollista.

Creative Cloud Market

Tutustu Creative Cloud Marketin resursseihin ja lisää ne kirjastoihin. Creative Cloud ‑tietokonesovelluksella voit selata ja lisätä resursseja Creative Cloud Marketista. Voit myös lisätä resursseja kirjastoon Creativen mobiilisovelluksilla.

Tietokone

Voit lisätä resursseja tietokoneessasi oleviin Creative Cloud -kirjastoihin Creative Cloud ‑tietokonesovelluksen avulla. Vedä resurssit tietokonesovelluksen Kirjastot-paneeliin. Voit myös tarkastella ja selata kirjastoja Creative Cloud Assets -sivulla.

Perehdy Creative Cloud ‑tietokonesovelluksen oppimisresursseihin, joissa on lisätietoja kirjastojen käytöstä sen kanssa.

Kirjastossa olevien resurssien käyttäminen malleissa

Tietokone

Avaa kirjastoja tukevassa tietokonesovelluksessa Kirjastot-paneeli (Ikkunat > Kirjastot) ja vedä objektit piirtoalueelle.

Verkko

Selaa ja hallitse kirjastoja Creative Cloud Assets ‑sivulla. Katso Resurssien selaaminen, synkronointi ja hallinta.

Mobiili

Valitse resurssi kirjastosta lisätäksesi sen projektiin mobiilisovellusten avulla.

Yhteistyön tekeminen kirjaston parissa tai kirjaston linkin jakaminen

Tietokone

Avaa Kirjastot-paneeli (Ikkunat > Kirjastot) Creative Cloud ‑kirjastoja tukevassa tietokonesovelluksessa. Valitse sitten paneelin pikavalikosta Tee yhteistyötä tai Jaa linkki. Valitse Tee yhteistyötä, jos haluat jakaa kirjastoja, joissa on sellaisia kampanja- tai tuotemalliresursseja, joita et halua julkistaa. Yhteistyö antaa vastaanottajille myös mahdollisuuden lisätä resursseja kirjastoon tai muuttaa kirjastossa olevia resursseja. Valitse Jaa linkki, jos et odota vastaanottajan lisäävän resursseja kirjastoon tai muuttavan kirjastossa olevia resursseja.

• Tee yhteistyötä: Kun lisäät kumppaneita kirjastoon, voit valita, haluatko antaa heille muokkaustason oikeudet (sisällön muokkausta, uudelleennimeämistä, siirtämistä ja poistamista varten) vai tarkastelutason oikeudet (kirjastossa olevien sisältöjen tarkastelemista ja niiden kommentointia varten).
  • Jaa linkki: Voit luoda myös seurattavissa olevia kirjastoja. Kirjastoa voivat seurata kaikki, joilla on sen URL-osoite. Kun päivität kirjaston sisällön, seuraajat saavat päivitykset automaattisesti kaikkiin tuettuihin Creative Cloud ‑sovelluksiin.

Verkko

Valitse Creative Cloud Assetsin vasemmasta ruudusta Kirjastot. Valitse sitten kirjastokansion valikosta Tee yhteistyötä tai Lähetä linkki. Valitse Tee yhteistyötä, jos haluat jakaa kirjastoja, joissa on sellaisia kampanja- tai tuotemalliresursseja, joita et halua julkistaa. Yhteistyö antaa vastaanottajille myös mahdollisuuden lisätä resursseja kirjastoon tai muuttaa kirjastossa olevia resursseja.ValitseLähetä linkki, jos et odota vastaanottajan lisäävän resursseja kirjastoon tai muuttavan kirjastossa olevia resursseja.

• Tee yhteistyötä: Kun lisäät kumppaneita kirjastoon, voit valita, haluatko antaa heille muokkaustason oikeudet (sisällön muokkausta, uudelleennimeämistä, siirtämistä ja poistamista varten) vai tarkastelutason oikeudet (kirjastossa olevien sisältöjen tarkastelemista ja niiden kommentointia varten).
  • Lähetä linkki: Voit luoda myös seurattavissa olevia kirjastoja. Kirjastoa voivat seurata kaikki, joilla on sen URL-osoite. Kun päivität kirjaston sisällön, seuraajat saavat päivitykset automaattisesti kaikkiin tuettuihin Creative Cloud ‑sovelluksiin.

Mobiili

Mobiilisovellukset, kuten Creative Cloud mobile, Capture ja muut, mahdollistavat Creative Cloud -kirjastojen ja tiettyjen kirjastoresurssien jakamisen ja yhteistyön niiden parissa.

Kirjaston vieminen tai tuominen

Voit viedä kirjastoja ja tuoda ne uusina kirjastoina niin, että alkuperäisen kirjaston elementtien linkitykset säilyvät. Viennin ja tuonnin avulla voit luoda kirjastot uudelleen eri käyttäjänimellä.

Kirjaston viennin vaiheet:

1. Napsauta Adoben sovelluksen Kirjasto-paneelin oikeassa yläkulmassa olevaa Asetukset-valikkoa ja valitse sitten Vie <kirjaston_nimi>.

Kirjaston asetukset
  2. Vie kirjasto ‑ponnahdusikkuna ilmestyy paneelin yläosaan. Valitse ponnahdusikkunasta Valitse kansio.

3. Etsi ja valitse Valitse kansio ‑valintaikkunasta sijainti, jonne haluat tallentaa kirjaston. Valitse Tallenna.

4. Valittu sijainti ilmestyy Vie kirjasto ‑ponnahdusikkunaan. Valitse Vie. Näyttöön tulee vahvistus. Valitse OK.

Kirjaston tuonnin vaiheet:

1. Napsauta Adoben sovelluksen Kirjasto-paneelin oikeassa yläkulmassa olevaa Asetukset-valikkoa ja valitse sitten Tuo kirjasto.

Kirjaston asetukset
  2. Tuo kirjasto ‑ponnahdusikkuna ilmestyy paneelin yläosaan. Valitse ponnahdusikkunasta Valitse kansio.

3. Etsi ja valitse kirjastotiedosto Valitse kansio ‑valintaikkunasta ja valitse sitten OK.

4. Valittu sijainti ilmestyy Tuo kirjasto ‑ponnahdusikkunaan. Valitse Tuo. Näyttöön tulee vahvistus. Valitse OK.

Huomautus:

• Kirjaston nimi ei muutu tuonnin yhteydessä.
    • Viety kirjasto tuodaan aina uutena kirjastona.
    • Jos sinulla on vielä alkuperäinen kirjasto, kirjastosta luodaan kopio tuonnin yhteydessä.
    • Jos haluat luoda kirjaston uudelleen toisella käyttäjänimellä, muista poistaa alkuperäinen kirjasto ennen tuontia.

Adobe Stockin käyttäminen

Adobe Stock ja Creative Cloud -kirjastot

Adobe Stock on integroitu syvästi Creative Cloud -kirjastoihin. Adobe Stock -sivustossa voit lisätä kuvituskuvan vesileimatun esikatselukuvan suoraan mihin tahansa kirjastoon. Sen jälkeen voit vetää vesileimatun kuvituskuvan kirjastoja tukevissa Creative Cloud ‑sovelluksissa (Photoshopissa, lllustratorissa, InDesignissa, Premiere Prossa, After Effectsissä, Dreamweaverissa ja Dimensionissa) Kirjastot-paneelista luovaan projektiisi. Kun olet varma, että kuvituskuva sopii projektiisi, voit halutessasi lisensoida kuvituskuvan suoraan Kirjastot-paneelissa.

Kirjastoihin linkitettyjä resursseja tukevat Creative Cloud -sovellukset (Photoshop, Illustrator ja InDesign) vievät tämän integroinnin vielä askeleen pidemmälle. Kun lisensoit kuvituskuvan, sen kaikki avatuissa dokumenteissa olevat linkitetyt esiintymät päivitetään automaattisesti kuvituskuvan lisensoituun, suuritarkkuuksiseen versioon, jossa ei ole vesileimaa. Lisätietoja on artikkelissa Adobe Stockin käyttö.

Usein kysytyt kysymykset

Kuinka monta kohdetta voin lisätä kirjastoon?

Kirjastossa voi olla enintään 1 000 resurssia.

Onko luotavissa olevien kirjastojen määrää rajoitettu?

Ei, luotavissa olevien kirjastojen määrää ei ole rajoitettu.

Voivatko kaikki tuetut sovellukset käyttää kaikkia kirjastoihin tallennettuja resursseja?

Kun käytät jotakin sovellusta, voit tarkastella ja käyttää kyseisen sovelluksen kannalta olennaisten kirjastojen sisältöjä. Voit esimerkiksi lisätä kirjastoon tasotyylejä, mutta kyseiset tyylit ovat olennaisia vain Photoshopin kannalta.

Minkä tyyppisiä väritietoja tuetaan?

Kirjastot tukevat yksittäisten värimallien tai väriteemojen väritietoja. Kirjastot tukevat vain prosessivärejä. Spottivärejä ei tueta, vaan ne lisätään kirjastoihin prosessiväreinä.

Voinko käyttää kirjastoihin tallennetut resurssit Creative Cloud ‑tietokonesovelluksissa uudelleen?

Useimmat resurssit voidaan käyttää tietokonesovelluksissa uudelleen. Photoshopin tasotyylit muodostavat tästä poikkeuksen: ne voidaan käyttää tällä hetkellä uudelleen vain Photoshopissa.

Jos käytät InDesignin tekstityyliresurssia Illustratorissa tai Photoshopissa, kyseiset sovellukset yrittävät määrittää resurssin ominaisuudet niin, että ne vastaavat isäntäsovelluksessa käytettävissä olevia tekstityylejä. Ominaisuudet, joita ei löydetä isäntäsovelluksesta, ohitetaan.

Minne resurssit tallennetaan?

Resurssit tallennetaan paikallisesti laitteeseen ja synkronoidaan Creative Cloudin kanssa.

Voinko jakaa kirjaston muiden kanssa?

Tarvitsenko Creative Cloud -jäsenyyden?

Tarvitset Creative Cloud -kirjastojen käyttöön maksuttoman tai maksullisen Creative Cloud -jäsenyyden.

Mistä saan lisätietoja Creative Cloud -kirjastoista?

Saat lisätietoja kirjastoista seuraavista resursseista:

Opastusvideot

Opastusvideoita, joissa esitellään Creative Cloud -kirjastojen käyttöä mobiilisovelluksissa