Ota selvää, miten Creative Cloud ‑kirjastot auttavat sinua pitämään projektikohtaiset suunnitteluelementit yhdessä, jotta sinä ja työryhmäsi pystytte käyttämään niitä Creative Cloud ‑sovelluksista.

Mitä Creative Cloud -kirjastot ovat?

Creative Cloud ‑kirjastot auttavat sinua kokoamaan tiettyjen projektien, asiakkaiden tai työryhmien suunnitteluelementit yhteen käytettäväksi missä tahansa Creative Cloud ‑sovelluksessa. Kirjastot auttavat sinua ja työryhmääsi varmistamaan, että käytätte projektissa samoja elementtejä sen koko elinkaaren ajan – alkuperäisen kuvan luonnista Photoshopilla ja Illustratorilla aina sivuston toimintojen mallintamiseen XD:llä tai tulostusmateriaalien luontiin InDesignilla.

overview-cc-libraries
Lisää usein käytettyjä suunnitteluelementtejä kirjastoista suoraan projekteihisi.

Kerää resursseja

Kerää projektia tai asiakasta varten eri sovelluksilla luodut suunnitteluresurssit – väripaletit, merkkityylit, logot, käsitteet tai hyväksytyt kuvat. Kirjastossa voi olla enintään 10 000 resurssia.

Järjestä ja jaa

Järjestä suunnitteluresurssit ryhmiksi tai tallenna ne erillisiin kirjastoihin brändien, projektien, resurssityyppien tai asiakkaiden mukaan. Jaa kirjastoja työryhmän jäsenten kanssa, jotta kaikki voivat käyttää hyväksyttyjä suunnitteluelementtejä ja resursseja.

Sisällytä malleihin

Luo yhtenäisiä malleja, sivustoja, esitteitä, esityksiä, taideteoksia ja kaikkea muuta hyödyntämällä kirjastojesi ajantasaisimpia resursseja.

Luo ja käytä kirjastoja

Luo ja käytä kirjastoja Creative Cloud ‑tietokonesovelluksissa

Voit tarkastella ja käyttää vain käyttämäsi sovelluksen kannalta olennaisia resursseja. Voit esimerkiksi lisätä kirjastoon Photoshopin tasotyylejä, mutta kyseiset tyylit ovat olennaisia vain Photoshopin kannalta.

Napsauttamalla alla olevia linkkejä saat lisätietoja siitä, miten voit luoda ja käyttää kirjastoja Creative Cloud ‑sovelluksissa:

Käytä kirjastoja mobiilisovelluksissa

Useimmat mobiilisovellukset pystyvät käyttämään sovellettavia kirjastoresursseja, mutta ne eivät pysty tallentamaan resursseja kirjastoon. Sitä vastoin et pysty käyttämään kirjastoresursseja Adobe Capturessa, mutta voit tallentaa muotoja, väriteemoja, siveltimiä ja kuvioita suoraan kirjastoon.

Creative Cloud ‑kirjastojen luonnin ja käytön vaiheittaiset ohjeet on esitetty tyylioppaassa.

Käytä kirjastoja Creative Cloud ‑tietokonesovelluksessa

Creative Cloud ‑tietokonesovellus on kätevä paikka hallita ja järjestää resurssejasi työtilassa, jossa on enemmän tilaa kuin sovellusten Kirjastot-paneelissa. Voit käyttää kirjastojasi Creative Cloud ‑tietokonesovelluksen Työsi-välilehdessä.

Voit käyttää ja hallita Creative Cloud ‑kirjastojasi myös Creative Cloud ‑sivuston Työsi-välilehdessä.

Lisää Adobe Stock ‑kuvia kirjastoihin

Käytä kirjastoissa olevia Adobe Stock ‑kuvia Creative Cloud ‑sovelluksessa

Hae Adobe Stock ‑kuva suoraan Creative Cloud ‑sovelluksen kirjastosta. Kun olet löytänyt haluamasi kuvan, voit suorittaa minkä tahansa seuraavista toiminnoista:

Vedä vesileimalla merkitty kuva Kirjastot-paneelista luovaan projektiisi ja käytä sitä paikkamerkkinä.

Lisensoi se suoraan Kirjastot-paneelissa painamalla ostoskorin kuvaketta.

Lisää vesileimalla merkitty kuva kirjastoosi painamalla plusmerkkiä ja lisensoi se sitten, kun olet varma, että se on oikea kuva.

Hae Stock-kuvia Kirjasto-paneelista.
Hae Stock-kuvia Kirjasto-paneelista. Vedä sitten paikkamerkki suoraan projektiisi, lisensoi se tai lisää se kirjastoosi.

Tallenna Adobe Stock ‑kuva kirjastoihisi

Voit siirtyä Adobe Stock ‑sivustoon ja tallentaa Adobe Stock ‑kuvan vesileimalla merkityn esikatselukuvan mihin tahansa kirjastoosi. Lisätietoja on artikkelissa Adobe Stockin käyttäminen.

Tallenna Adobe Stock ‑kuva kirjastoihisi
Tallenna vesileimalla merkittyjä Adobe Stock ‑kuvia kirjastoihisi

Luo kirjastoresursseja Capture-sovelluslaajennuksella

Photoshopin Capture-sovelluslaajennuksella voit nopeasti muuntaa kuvat erilaisiksi suunnitteluelementeiksi, kuten väriteemoiksi, kuvioiksi, vektoreiksi ja liukuväreiksi. Ne tallennetaan automaattisesti kirjastoihisi, ja ne ovat välittömästi käytettävissä nykyisessä projektissasi tai muissa Adoben sovelluksissa. Lisätietoja saat artikkelista Capture-sovelluslaajennuksen käyttäminen Photoshopissa.

stock-libraries-4

Käytä kirjastoja Adobe Sparkissa

Käytä omia Creative Cloud ‑kirjastojasi ja kanssasi jaettuja kirjastoja Spark Post ‑verkkoeditorilla. Saat lisätietoja artikkelista Miten voin lisätä kuvia Creative Cloud ‑kirjastoistani?

Käytä kirjastoja muissa sovelluksissa

Microsoft Word ja PowerPoint

Creative Cloudin Microsoft Word- ja PowerPoint‑lisäosan avulla voit käyttää kirjastojasi Wordissa ja PowerPointissa. Sisällytä suunnitteluresurssisi esityksiin, raportteihin, esitteisiin ja muihin materiaaleihin. Lisätietoja on artikkelissa Adobe Creative Cloud -lisäosa Wordille ja PowerPointille.

Zapier

Luo zapeiksi kutsuttuja automaattisia työnkulkuja yhdistämällä Creative Cloud ‑kirjastosi Google Sheetsiin, Slackiin tai johonkin muuhun yli 1 500:sta Zapierista saatavana olevasta sovelluksesta. Lisätietoja on artikkelissa Zapierin Creative Cloud ‑kirjastot

Gmail

Adobe Creative Cloud for Gmailin avulla voit jakaa Creative Cloud Filesiin, kirjastoihin ja mobiililuomuksiin viittaavia linkkejä suoraan Gmail-viesteissä.

Jaa kirjastoja työryhmäsi kanssa

Voit jakaa kirjastoja työryhmäsi kanssa Creative Cloud ‑sivustossa, Creative Cloud ‑tietokonesovelluksella tai millä tahansa Creative Cloud ‑tietokonesovelluksella. Työryhmäsi jäsenet tarvitsevat Creative Cloud ‑kirjastojen käyttöön maksuttoman tai maksullisen Creative Cloud ‑jäsenyyden. Kun jaat sisältöjä, myönnät heille myös tarkastelu- tai muokkausoikeudet. Lisätietoja jakamisesta on artikkelissa Yhteistyö kirjastojen parissa.

Creative Cloud ‑kirjastojen käyttäminen suunnittelujärjestelmien luomiseen ja jakamiseen Adobe XD:ssä

Creative Cloud ‑kirjastojen avulla työryhmäsi voi hallita ja jaella suunnittelu- ja brändijärjestelmäresursseja keskitetysti suuressakin mittakaavassa.

Aloita toimittamalla tarra-arkkisi suunnittelu- ja brändijärjestelmän muodostavilla komponenteilla ja tyyleillä XD-pilvidokumenttina. Kun olet valmis jakamaan nämä uudelleenkäytettävät resurssit laajemman työryhmäsi kanssa, voit julkaista tarra-arkkipilvidokumentin kirjastona ja kutsua työryhmäsi jäsenet asianmukaisilla käyttöoikeuksilla.

Kun työryhmäsi jäsenet ovat hyväksyneet kirjastokutsut, he voivat käyttää kirjastossa olevia resursseja ja synkronoida tulevat kirjastopäivitykset. Lisätietoja on artikkelissa Creative Cloud ‑kirjastojen käyttäminen XD:ssä

Julkisten kirjastojen selaaminen ja seuraaminen

Ota selvää, miten voit selata ja tallentaa julkisesti saatavana olevia kirjastoja Creative Cloud ‑tietokonesovelluksessa ja käyttää niitä myöhemmin brändissäsi ja luovissa projekteissasi.

Creative Cloud -kirjastojen vienti tai tuonti

Usein kysytyt kysymykset

Kirjastot tukevat yksittäisten värimallien tai väriteemojen väritietoja. Kirjastot tukevat vain prosessivärejä. Spottivärejä ei tueta, vaan ne lisätään kirjastoihin prosessiväreinä.

Resurssit tallennetaan paikallisesti laitteeseen ja synkronoidaan Creative Cloudin kanssa.

Avustajien enimmäismäärä on 1 000 riippumatta siitä, onko heillä tarkastelu- vai muokkausoikeudet. Jos kirjasto on julkinen, sillä voi olla rajoittamattomasti seuraajia.

Yksittäisen kirjastoelementin enimmäistiedostokoko on 1 Gt.

Saat lisätietoja Creative Cloud ‑kirjastoista seuraavista resursseista:

Opastusohjelmat

Opastusvideoita, joissa esitellään Creative Cloud -kirjastojen käyttöä mobiilisovelluksissa: