Yhteenveto

Adobe on julkaissut tietoturvapäivityksen Adobe Photoshop CS5:lle ja Adobe Photoshop CS5.1:lle (Windows ja Mac OS). Päivitys korjaa tietoturva-aukot, joiden vuoksi hyökkääjä voi ottaa ongelmallisen järjestelmän haltuunsa, mikäli onnistuu niiden hyödyntämisessä.

• Tietoturva-aukon tunniste: APSB12-11
  • Tärkeys: 3
  • CVE-numero: CVE-2012-2027, CVE-2012-2028, CVE-2012-2052
  • Käyttöjärjestelmä: Windows ja Mac OS

Photoshop-versiot, joita asia koskee

Photoshop CS5 ja CS5.1 Windowsille ja Mac OS:lle

Tarkat tiedot

Päivitys korjaa tietoturva-aukot, joiden vuoksi hyökkääjä voi ottaa ongelmallisen järjestelmän haltuunsa. Jotta hyökkääjä voisi hyödyntää näitä tietoturva-aukkoja, käyttäjän täytyy avata haitallinen TIF- tai DAE-tiedosto Photoshop CS5.1:ssä, Photoshop CS5:ssä tai aiemmassa versiossa. Adoben tiedossa ei ole hyökkäyksiä, joissa näitä tietoturva-aukkoja on käytetty Adobe Photoshopia vastaan.

• Päivitys korjaa use-after-free-tyyppisen TIFF-tietoturva-aukon, joka voi johtaa koodin suorittamiseen (CVE-2012-2027, Bugtraq ID 52634, viite www.securityfocus.com/bid/52634/).
  • Päivitys korjaa puskurin ylivuotoon liittyvän tietoturva-aukon, joka voi johtaa koodin suorittamiseen (CVE-2012-2028).
  • Päivitys korjaa Collada .DAE -tiedostomuodossa olevan pinopohjaisen puskurin ylivuotoon liittyvän tietoturva-aukon, joka voi johtaa koodin suorittamiseen (CVE-2012-2052, Bugtraq ID 53464, viite http://www.securityfocus.com/bid/53464/).
  • Tämä päivitys koskee kaikkia kieliä lukuun ottamatta Lähi-idän kieliä, Pohjois-Afrikan ranskaa sekä kreikkaa.

• Päivityksissä 12.0.5 ja 12.1.1 korjataan vain tämä tietoturva-aukko. Ongelmaa ei ole Photoshop CS6:ssa.

Lataukset

Jos käytössä on Photoshop CS5, lataa ja asenna vain 12.0.5 -päivitys. Jos käytössä on Photoshop CS5.1, lataa ja asenna vain 12.1.1 -päivitys.

Järjestelmävaatimukset

• Jokin seuraavista Photoshop CS5:n tai CS5.1:n kieliversioista: englanti, ranska, espanja, portugali, saksa, italia, hollanti, ruotsi, tanska, suomi, norja, kiina (yksinkertaistettu), kiina (perinteinen), korea, japani, tšekki, puola, venäjä, turkki, unkari, ukraina tai romania.

• Mac OS X 10.5.7 tai v10.6
  • Microsoft Windows XP ja Service Pack 3 tai Windows Vista® Home Premium, Business, Ultimate tai Enterprise ja Service Pack 2, Windows 7 (sertifioitu 32-bittiselle Windows XP:lle sekä 32- ja 64-bittisille Windows Vista- tai Windows 7 -käyttöjärjestelmille)

Asennusohjeet

Huomautus:

Jos asennat päivitystä Windowsissa, pura lataamasi tiedosto esimerkiksi WinZip- tai PKZIP-työkalulla.

1. Poista virustentorjuntaohjelmistot käytöstä.
  2. Varmista, että Photoshop on kiintolevyllä kansiossa, jonka nimi on Adobe Photoshop CS5.

3. Kaksoisnapsauta AdobePatchInstaller-sovellusta. Jos päivitystyökalu ilmoittaa, ettei päivitettävää sovellusta löydy, poista Photoshop CS5:n tai CS5.1:n asennus ja asenna se uudelleen (käytä kansion oletusnimeä Adobe Photoshop CS5). Voit poistaa Photoshopin asennuksen Windowsissa siirtymällä Applications/Utilites/Adobe Installers -kansioon ja suorittamalla Lisää tai poista Adobe Photoshop CS5. Kun asennus on poistettu, asenna Photoshop uudelleen ja suorita sitten päivitystyökalu.

4. Noudata näyttöön tulevia ohjeita.

Lisätietoja

Päivitystyökalulla voidaan päivittää vain Adobe Photoshop CS5:n tai CS5.1:n jälleenmyyntiversio. Esijulkaisuversioita (beetaversioita) ei voi päivittää. Avaa Photoshop, jotta voit varmistaa päivityksen onnistumisen. Varmista, että käynnistysruudussa näkyy versionumero 12.0.5 (eikä 12.0.0) Photoshop CS5:ssä tai 12.1.1 (eikä 12.1.0) Photoshop CS5.1:ssä. Jos versionumero ei ole oikein, tietokoneessasi ei ehkä ole Photoshop CS5:n jälleenmyyntiversiota. Voit hankkia sen paikalliselta Adobe-jälleenmyyjältä tai Adoben verkkosivustosta.

Käyttöoikeussopimus

Käyttöoikeussopimus Käyttämällä Adobe Systems Incorporatedin tai sen tytäryhtiöiden ("Adobe") ohjelmistoja hyväksyt seuraavat ehdot. Jos et hyväksy näitä ehtoja, älä käytä tätä ohjelmistoa. Ladattavien tai asennettavien ohjelmistotiedostojen käyttöoikeussopimusten ehdot korvaavat alla olevat ehdot tällaisia ohjelmia asennettaessa tai ladattaessa. Adoben ohjelmistotuotteiden vientiä ja jälleenvientiä koskevat Yhdysvaltain vientiä koskevat lait. Näiden lakien nojalla Adoben ohjelmistoja ei saa viedä tai jälleenviedä Kuubaan, Iraniin, Irakiin, Libyaan, Pohjois-Koreaan, Sudaniin, Syyriaan tai mihinkään muuhun maahan, jotka ovat Yhdysvaltain asettamassa kauppasaarrossa. Adoben ohjelmistoja ei myöskään saa levittää henkilöille, jotka on mainittu Table of Denial Orders-, Entity List- tai List of Specially Designated Nationals -luetteloissa. Lataamalla tai käyttämällä Adoben ohjelmistotuotteita vakuutat, että et ole Iranin, Irakin, Kuuban, Libyan, Pohjois-Korean, Sudanin, Syyrian tai minkään muunkaan Yhdysvaltain asettamassa kauppasaarrossa olevan valtion kansalainen. Lisäksi vakuutat, että nimeäsi ei mainita Table of Denial Orders-, Entity List- tai List of Specially Designated Nationals -luetteloissa. Jos ohjelmisto on tarkoitettu käytettäväksi Adoben julkaiseman sovellusohjelmiston ("sovellusohjelmisto") kanssa, Adobe myöntää sinulle ilman yksinoikeutta oikeuden käyttää tällaista ohjelmistoa ainoastaan sovellusohjelmiston kanssa edellyttäen, että sinulla on sovellusohjelmistoon voimassa oleva lisenssi Adobelta. Lukuun ottamatta jäljempänä esitettyjä ehtoja tällaisen ohjelmiston käyttöoikeus on myönnetty sinulle Adoben käyttöoikeussopimuksen sovellusohjelmiston käyttöä koskevien ehtojen mukaisesti. TAKUUT JA VASTUUNRAJOITUKSET: HYVÄKSYT, ETTÄ ADOBE EI MYÖNNÄ MINKÄÄNLAISIA NIMENOMAISIA TAKUITA OHJELMISTOLLE, JA ETTÄ OHJELMISTO TOIMITETAAN SINULLE SELLAISENAAN ILMAN MINKÄÄNLAISIA TAKUITA. ADOBE KIELTÄYTYY RAJOITUKSETTA KAIKISTA OHJELMISTOA KOSKEVISTA NIMENOMAISISTA TAI HILJAISISTA TAKUISTA, MUKAAN LUKIEN TIETTYYN KÄYTTÖTARKOITUKSEEN SOVELTUVUUS, TUOTTEEN SOVELTUVUUS KAUPANKÄYNTIIN SEKÄ KOLMANSIEN OSAPUOLIEN OIKEUKSIEN LOUKKAAMATTOMUUS. Joissakin osavaltioissa tai oikeudenkäyttöalueilla ei sallita hiljaisten takuiden poissulkemista, joten yllä olevat rajoitukset eivät välttämättä koske sinua. VASTUUNRAJOITUSLAUSEKE: ADOBE EI MISSÄÄN TAPAUKSESSA VASTAA MISTÄÄN SINULLE TUOTTEEN KÄYTÖN KESKEYTYMISESTÄ TAI YRITYSTOIMINNAN HÄIRIINTYMISESTÄ AIHEUTUNEISTA SUORISTA TAI EPÄSUORISTA TAI SATUNNAISISTA TAI VÄLILLISISTÄ VAHINGOISTA (MUKAAN LUKIEN MENETETYT TULOT), VAIKKA TOIMINTA OLISI SOPIMUKSESSA MAINITTU, EIKÄ ADOBE VASTAA SOPIMUSRIKKOMUKSISTA (MUKAAN LUKIEN LAIMINLYÖNTI) AIHEUTUNEISTA VAHINGOISTA, VAIKKA ADOBELLE OLISI ILMOITETTU TÄLLAISTEN VAHINKOJEN MAHDOLLISUUDESTA. Joissakin osavaltioissa tai oikeudenkäyttöalueilla ei sallita satunnaisten tai välillisten vahinkojen rajoittamista tai poissulkemista, joten yllä olevat rajoitukset eivät välttämättä koske sinua.