Adobe Color Themes -laajennus

Adobe Color -palvelun avulla voit valita helposti harmonisia ja tyylikkäitä väriyhdistelmiä suunnitteluprojekteihisi. Adobe Color on integroitu Photoshopiin laajennuksena, jolla voit luoda, tallentaa ja käyttää väriteemoja. Voit myös selata lukuisia Adobe Color -palvelussa saatavana olevia julkisia väriteemoja tai suodattaa niistä näkyviin suosituimmat, käytetyimmät tai satunnaiset teemat, itse julkaisemasi teemat tai teemat, joista olet tykännyt aiemmin. Kun olet löytänyt sopivan teeman, voit muokata sitä ja tallentaa sen omiin teemoihisi tai lisätä sen väriviuhkoihin Photoshopissa.

Photoshopin lisäksi Adobe Color Themes -laajennus on parhaillaan saatavana kahteen muuhunkin Creative Cloud -sovellukseen: Adobe InDesigniin ja Adobe After Effectsiin. Creative Cloud -kirjastoihin näistä sovelluksista, mobiilisovelluksista, kuten Capture CC:stä, ja Adobe Color -sivustosta tallennetut teemat ovat saumattomasti käytettävissä Photoshopissa.

Adobe Color Themes -paneelin käyttäminen

• Valitse Photoshopissa Ikkuna > Laajennukset > Adobe Color Themes.

Väriteemojen selaaminen

Photoshopin Color Themes -paneelin käyttö
Teemojen selaaminen

1. Valitse Adobe Color Themes -paneelin Tutustu-välilehti. Tutustu-välilehti näyttää oletuksena kaikki julkiset väriteemat.
  2. Voit tarvittaessa suodattaa väriteemoja luokan ja ajan perusteella. Jos etsit tiettyä teemaa, voit käyttää hakupalkkia.

Väriteeman luominen ja tallentaminen

1. Valitse Adobe Color Themes -paneelin Luo-välilehti.
  2. Valitse värisääntö teeman perustaksi: Analoginen, Monokromaattinen, Kolmikko, Täydennys, Yhdistelmä, Varjot tai Mukautettu.

Analoginen

Käyttää väriympyrässä vierekkäin olevia värejä. Analoginen-säännön värit sekoittuvat yleensä hyvin toisiinsa ja ovat harmoniassa keskenään.

Photoshopin väriteeman luominen ja tallentaminen
Esimerkki: Analoginen-värisääntö

Monokromaattinen

Käyttää yhden värin erilaisia värikylläisyyden ja kirkkauden asteita. Kun valitset tämän värisäännön, näkyviin tulee viisi väriä, joilla on sama sävy (esimerkiksi H:182) mutta erilaiset värikylläisyys- ja kirkkausarvot. Monokromaattiset värit sopivat hyvin yhteen ja luovat rauhallista tunnelmaa.

Photoshopin väriteeman luominen ja tallentaminen
Esimerkki: Monokromaattinen-värisääntö

Kolmikko

Käyttää kolmea väriympyrälle tasaisin välein yhtä kauas keskipisteestä sijoittuvaa väriä. Kun valitset tämän värisäännön, näkyviin tulee kaksi väriä, joilla on sama sävy mutta eri värikylläisyys- ja kirkkausarvot, väriympyrän ensimmäisestä pisteestä (esimerkki: HSB: 182, 90, 45 ja HSB: 182, 100, 75), kaksi väriä väriympyrän toisesta pisteestä (HSB: 51, 90, 55 ja HSB: 51, 95, 45) ja yksi väri kolmannesta pisteestä (HSB: 321, 90, 79). Kolmikkovärit tuovat kontrastia, tosin eivät yhtä paljon kuin Täydennys-säännön värit, mutta ovat silti harmonisia yhdessä käytettyinä.

Photoshopin väriteeman luominen ja tallentaminen
Esimerkki: Kolmikko-värisääntö

Täydennys

Käyttää väriympyrän vastakkaisilla puolilla olevia värejä. Kun valitset tämän värisäännön, näkyviin tulee kaksi väriä, joilla on sama sävy kuin perusvärillä, (esimerkki: HSB: 182, 100, 45 ja HSB: 182, 90, 100), itse perusväri (HSB: 182, 100, 75) ja kaksi väriympyrän vastakkaisella puolella olevaa väriä, joilla on sama sävy (HSB: 23, 100, 45 ja HSB: 23, 100, 75). Täydennysvärit luovat voimakkaan kontrastin ja lisäävät huomioarvoa, kun niitä käytetään yhdessä.

Photoshopin väriteeman luominen ja tallentaminen
Esimerkki: Täydennys-värisääntö

Yhdistelmä

Käyttää täydentävien ja analogisten värien yhdistelmää. Kun valitset tämän värisäännön, näkyviin tulee kaksi (analogista) väriä, joilla on sama sävy kuin niiden vieressä olevalla perusvärillä (esimerkki: HSB: 214, 90, 95 ja HSB: 214, 60, 35), itse perusväri (HSB: 182, 100, 75) ja kaksi vierekkäin olevaa (täydentävää) väriä, jotka ovat väriympyrän vastakkaisella puolella perusväristä katsoen (HSB: 15, 75, 78 ja HSB: 6, 90, 95). Yhdistelmä-sääntöä käyttävissä värimalleissa on samanlainen voimakas kontrasti kuin Täydennys-säännön värimalleissa, mutta niiden kokonaistunnelma on pehmeämpi.

Photoshopin väriteeman luominen ja tallentaminen
Esimerkki: Yhdistelmä-värisääntö

Varjot

Käyttää viittä väriä, joilla kaikilla on sama sävy (esimerkki: H: 182) ja värikylläisyys (S: 100) mutta eri kirkkausarvot.

Photoshopin väriteeman luominen ja tallentaminen
Varjot-värisääntö

Mukautettu

Voit valita värit väriympyrästä vapaasti ilman minkäänlaista perussääntöä.

Photoshopin väriteeman luominen ja tallentaminen
Mukautettu-värisääntö

1. Nyt voit valita perusvärin napsauttamalla pientä kolmiota, joka vastaa muokkaamassasi teemassa olevaa väriä. Väriteema luodaan perusvärin pohjalta automaattisesti valitun värisäännön mukaisesti.
Photoshopin väriteeman luominen ja tallentaminen
Perusvärin valitseminen

Huomautus:

Kun väri on valittuna, voit säätää sitä joko väriympyrän avulla tai muuttamalla arvoja seuraavissa värijärjestelmissä: CMYK, RGB, LAB, HSB tai HEX.

1. Anna uudelle väriteemalle nimi. Valitse Tallenna.
  2. Valitse Creative Cloud -kirjasto, johon teema tallennetaan.
Adobe Photoshop Color Themes
Uuden teeman tallentaminen kirjastoon

1. Valitse Tallenna.

Huomautus:

Teemojen tallentamiseen voi olla käytettävissä erilaisia kirjastojoukkoja sen mukaan, oletko kirjautunut sisään Adobe ID:lläsi vai Enterprise-valtuuksilla. Voit tarkistaa kirjautumiseen käyttämäsi tilin valitsemalla Ohje > Oman tilin hallinta. Jos tämä valinta avaa organisaatiosi kirjautumissivun, olet kirjautunut käyttämällä Enterprise-valtuuksia.

Tietty sähköpostitunnus voidaan liittää sekä Adobe ID- että Enterprise ID -tunnukseen.

Kirjastoihin tallennettujen teemojen käyttäminen

Photoshopin kirjastoihin tallennettujen teemojen käyttäminen
Teemojen käyttäminen

1. Valitse Adobe Color Themes -paneelin Omat teemat -välilehti.
  2. Valitse Creative Cloud -kirjasto, johon tallennettua väriteemaa haluat käyttää.
  3. Valitse tarvittaessa, lajitellaanko luettelossa olevat nousevassa vai laskevassa järjestyksessä päivämäärän, nimen vai määrän mukaan.

Katso myös