Hiiritoimintojen näppäinvaihtoehdot

Acrobat Reader DC:ssä ja Acrobat DC:ssä on samat pikanäppäimet. Löydät koko luettelon Acrobat DC:n ohjeen kohdasta Pikanäppäimet.

Näytönlukuohjelman tai näytönsuurentajan käyttäminen

Käytettävyysasetusten määrityksen avustajassa voit määrittää Acrobat Reader DC:n käyttämään joko näytönsuurentajaa tai näytönlukuohjelma.

• Valitse Muokkaa > Käytettävyys > Asetusten määritysten avustaja ja valitse sitten asetusten määritysten avustajan kustakin näytöstä haluamasi asetukset.

Lue ääneen -toiminnon käyttäminen

Lue ääneen on Adobe Reader DC:hen sisältyvä työkalu, joka muuntaa tekstin puheeksi. Se lukee PDF-tiedoston ikkunaan sisältyvän tekstin.

Lue ääneen -toimintoa voi käyttää, jos järjestelmään on asennettu Acrobat Reader DC ja tekstin puheeksi muuntava sovellus. Myös dokumentin täytyy olla esteetön, muutoin toiminto ei ehkä lue sitä lainkaan tai saattaa lukea tekstin väärässä järjestyksessä.

Lue ääneen -toiminnon ottaminen käyttöön:

1. Valitse Näytä-valikosta Lue ääneen > Aktivoi ääneenlukeminen.
  2. Valitse uudelleen Näytä > Lue ääneen ja valitse sitten sopiva ääneenlukuvaihtoehto:
    • Jos haluat, että toiminto lukee ääneen nykyisen sivun, valitse Lue vain tämä sivu.
    • Jos haluat, että toiminto lukee ääneen koko tiedoston, valitse Lue dokumentin loppuun.

PDF-dokumentin tekstin uudelleenjuoksuttaminen

Juoksuta PDF-tiedoston teksti uudelleen yhdeksi dokumenttiruudun levyiseksi sarakkeeksi. Tämä uudelleenjuoksutus voi tehdä dokumentista helpommin luettavan mobiililaitteella tai tavallisella näytöllä suurennettuna. Tekstiä ei tarvitse vierittää vaakasuunnassa.

• Juoksuta teksti uudelleen valitsemalla Näytä > Zoomaa > Uudelleenjuoksutus.

Uudelleenjuoksutusnäkymässä on tavallisesti vain luettava teksti. Lomakkeita, kommentteja, digitaalisia allekirjoituskenttiä ja sivun artefakteja, kuten sivunumeroita, otsikoita ja alatunnisteita, ei voi juoksuttaa uudelleen. Sekä luettavaa tekstiä että lomakkeita tai digitaalisia allekirjoituksia sisältäviä sivuja ei voi juoksuttaa uudelleen. Pystysuuntainen teksti juoksutetaan uudelleen vaakasuuntaisena.

Huomautus:

Tiedostoa ei voi tallentaa, muokata eikä tulostaa uudelleenjuoksutusnäkymässä.