PDF-tiedostojen tallentaminen

Jos PDF:n tekijä on ottanut paikallisen tallennuksen käyttöön, voit tallentaa PDF:n tai PDF-portfolion kopion.

Verkkoselain

• Voit tallentaa PDF-tiedoston napsauttamalla PDF-näytön alaosassa olevan Heads Up Display (HUD) -näytön Tallenna tiedosto -kuvaketta .

Verkkoselaimen HUD-työkalupalkki
Verkkoselaimen HUD-työkalupalkki

Acrobat Reader DC -sovellus

• Voit tallentaa PDF-tiedoston valitsemalla Tiedosto > Tallenna tai napsauttamalla PDF-näytön alaosassa olevan Heads Up Display (HUD) -työkalupalkin Tallenna tiedosto -kuvaketta . Tallenna nimellä -valintaikkuna tulee näyttöön. Valitse PDF-tiedoston tallennussijainti ja sitten Tallenna.

Huomautus: Tallennustoiminto näyttää ensimmäisellä kerralla oletusarvoisesti Tallenna nimellä -valintaikkunan. Valintaikkuna ei enää tule näyttöön, kun tallennat myöhempiä muutoksia samaan tiedostoon sen ollessa auki Readerissa. Tämä oletustoimintatapa johtuu Readerin suojaustilan asetuksesta, joka estää PDF-tiedoston mahdollisen peukaloinnin, kun se avataan Readerissa. Voit poistaa Readerin suojatun tilan käytöstä (ei suositella) valitsemalla Muokkaa > Oletusarvot > Suojaus (parannettu) ja poistamalla Ota suojattu tila käyttöön käynnistyksen yhteydessä -valintaruudun valinnan.

• Jos haluat luoda PDF-tiedoston kopion, valitse Tiedosto > Tallenna nimellä.
  • Jos haluat tallentaa PDF:n käsiteltävänä tekstinä, valitse Tiedosto > Tallenna muussa muodossa > Teksti.

Miksi en voi tallentaa PDF-tiedostoa?

PDF:n tekijä on poistanut paikallisen tallennuksen käytöstä suojaus- tai tekijänoikeussyistä tai muusta syystä.

Jos haluat tallentaa PDF:n, ota yhteyttä sen tekijään ja pyydä häntä ottamaan paikallinen tallennus käyttöön. Lisätietoja on Acrobatin ohjeen aiheessa Salli lomakkeen tietojen tallentaminen Readerin käyttäjille.

PDF-tiedostojen tarkasteleminen ja selaaminen

Tee jokin seuraavista toimista:

• Acrobat Reader DC:ssä voit suurentaa tai pienentää sivua käyttämällä PDF-näkymän alaosassa olevan HUD-työkalupalkin zoomaus-, suurennus- ja sovitustoimintoja.
HUD-työkalupalkki
HUD-työkalupalkki sisältää Valinta-, Zoomaus-, Suurennus-, Sivun pienoiskuva- ja Sovita sivulle -toiminnot.

Voit käyttää myös päätyökalupalkin ja vasemman suunnistusruudun pikanavigointitoimintoja.

Nopea selaus näillä toiminnoilla
Nopea selaus näillä toiminnoilla

A. Voit siirtyä tietylle sivulle määrittämällä sivunumeron ja painamalla Enter-painiketta. B. Voit siirtyä nopeasti seuraavalle ja edelliselle sivulle. C. Voit liikkua visuaalisesti napsauttamalla vasemman suunnistusruudun Sivun pienoiskuva -kuvaketta. D. Voit siirtyä itseäsi kiinnostaville alueille napsauttamalla vasemman suunnistusruudun Kirjanmerkit-kuvaketta.

Jos haluat määrittää sivun vierityksen ja monisivuisen näkymän asetukset, valitse Näytä > Sivun näyttö -valikko. Napsauta selaimessa Acrobat Reader DC -työkaluriviä hiiren kakkospainikkeella ja valitse Sivun näyttö.

Zoomaaminen tiettyyn alueeseen

• Napsauta dokumenttia hiiren kakkospainikkeella ja valitse ponnahdusvalikosta Valinnan zoomaus. Vedä kohdistin suurennettavan alueen yli.

• (Vain Acrobat Reader DC -sovellus, ei selain) Valitse Näytä > Zoomaa -valikosta Dynaaminen zoomaus , Panoroi ja zoomaa tai Luuppityökalu . Lisätietoja kustakin asetuksesta on Acrobatin ohjeen PDF-näkymien mukauttaminen -kohdassa.

Tietojen etsiminen PDF-tiedostosta

Jos haluat etsiä sivun sisältöä, tee jompikumpi seuraavista:

• Napsauta dokumenttia hiiren kakkospainikkeella ja valitse ponnahdusvalikosta Etsi. Kirjoita hakusana dokumentti-ikkunan oikeaan yläkulmaan ja siirry kuhunkin esiintymään Seuraava - tai Edellinen -painikkeella.
Napsauta dokumenttia hiiren kakkospainikkeella ja valitse Etsi.
Saat hakuruudun näkyviin napsauttamalla dokumenttia hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla Etsi.

• Jos haluat tehdä monitasoisemman kokonaisten sanojen, lauseiden, kommenttien ja muiden vaihtoehtojen etsinnän, tee jompikumpi seuraavista:

• Avaa Tarkennettu haku -ruutu painamalla verkkoselaimessa näppäinyhdistelmää Ctrl+Shift+F.

• Valitse Acrobat Reader DC -sovelluksessa Muokkaa > Tarkennettu haku.

Voit mukauttaa hakua lisää valitsemalla etsintäikkunan alareunasta Näytä lisää asetuksia. Lisätietoja on Acrobatin ohjeen Haun lisäasetukset -kohdassa.

PDF-portfolion tarkasteleminen ja tiedon etsiminen portfoliosta

PDF-portfolio sisältää eri sovelluksissa luotuja erimuotoisia tiedostoja. Readerin etsintätyökaluilla voit etsiä haluamaasi tekstiä koko PDF-portfoliosta. Kirjoita etsittävä teksti PDF-portfolio -työkalurivin Etsi -ruutuun. Etsintätulokset sisältävät kaikki tiedostot, joista teksti löytyi.

• Jos kyseessä on PDF-tiedosto, laajenna luettelo, jotta näet tulokset kontekstissaan. Siirry tekstin sisältävään paikkaan PDF-tiedostossa napsauttamalla etsintätulosta.

• Jos kyseessä on muuntyyppinen tiedosto, napsauta Avaa -painiketta ja etsi sitten tiedosto.