Dokumenttien lähettäminen allekirjoitettaviksi

Täytä ja allekirjoita -työkalulla voit hankkia dokumentteihin allekirjoituksia muilta. Allekirjoittajat voivat allekirjoittaa sopimukset nopeasti mistä tahansa verkkoselaimella tai mobiililaitteella.

Send documents for signature

Hanki dokumentteihin allekirjoituksia nopeasti verkossa.

Kokeile nyt ilmaiseksi

Hanki dokumentteihin allekirjoituksia muilta

Tee muokkaukset valmiiksi ennen allekirjoittamista. Adobe Sign sertifioi allekirjoitetun sopimuksen. Sertifiointi menetetään, jos sopimukseen tehdään muutoksia.

Allekirjoittajille lähetetään sähköpostiviesti, jossa heitä pyydetään allekirjoittamaan sopimukset. Kun dokumentti on allekirjoitettu, palvelu lähettää sen sähköpostitse sekä sinulle että allekirjoittajille. Voit seurata koko allekirjoitusprosessia Acrobat DC:ssä tai Acrobat Reader DC:ssä valitsemalla Aloitus > Allekirjoitettavaksi.

Allekirjoittamista tukevat tiedostotyypit

PDF-tiedostojen lisäksi voit lähettää allekirjoitettaviksi Microsoft Office -tiedostoja, erilaisia kuvatiedostoja, HTML-tiedostoja ja tekstitiedostoja. Tuetut tiedostotyypit ovat seuraavat: DOC, DOCX, RTF, XLS, XLSX, PPT, PPTX, TXT, CSV, HTML, HTM, TIFF, TIF, BMP, GIF, JPG, JPEG ja PNG.

Vaiheet:

1. Avaa PDF-lomake Acrobatissa tai Acrobat Readerissa ja valitse sitten Työkalut > Pyydä allekirjoituksia tai Adobe Sign.

2. Adobe Sign -ikkuna tulee näyttöön. Toimi seuraavasti:

1. Kirjoita Allekirjoittajat-kenttään vastaanottajien sähköpostiosoitteet siinä järjestyksessä, jossa haluat allekirjoittaa dokumentin.
    2. Muuta Aihe ja viesti -kentässä olevaa oletustekstiä tarpeen mukaan.
      Valinnainen: Jos haluat lisätä muita ihmisiä tiedottaaksesi heitä, lisää heidän sähköpostiosoitteensa piilokopion saajien luetteloon painamalla Lisää kopion saaja -painiketta.
    3. Jos haluat lisätä dokumentteja, napsauta Lisää tiedostoja ja valitse sitten dokumentit.
    Adobe Sign -ikkuna

Jos et halua käyttää Lisäasetukset-valikkoa, ohita seuraava valinnainen vaihe.

d. (Valinnainen) Valitse Lisää vaihtoehtoja, jos haluat määrittää lisäasetuksia, kuten allekirjoittajan todennuksen ja muistutuksia.

• Suorita järjestyksessä -asetus on oletusarvoisesti käytössä. Sähköpostiosoitteiden vieressä olevat numerot viittaavat osallistumisjärjestykseen. Jos et halua noudattaa allekirjoitettaessa mitään tiettyä järjestystä, vaihda kytkimen asetukseksi Suorita missä tahansa järjestyksessä.
      (Valinnainen) Valitse Lisää minut, jos haluat lisätä itsesi dokumentin allekirjoittajaksi.
    • Määritä todennustapa, kuten Sähköposti, Salasana, Yhteisöpalvelun todennustiedot, KBA-todennus tai Puhelin.
    • Lisää PDF-tiedostoon salasanasuojaus.
    • Aseta valmistumisen määräaika.
    • Aseta muistutus vastaanottajille ryhtyä toimenpiteisiin.
    • Määritä Vastaanottajan kieli lähetettävässä sähköpostiviestissä.
    Adobe Sign – Lisäasetukset
    Muut vaihtoehdot tai lisäasetukset

3. Valitse Määritä, minne allekirjoitetaan tai Seuraava.

Dokumenttiin voi nyt lisätä kentät, jotka haluat allekirjoittajien täyttävän tai allekirjoittavan.

Huomautus:

Jos olet lisännyt useita dokumentteja, dokumentit muunnetaan PDF-tiedostoiksi ja yhdistetään yhdeksi tiedostoksi. Yhdistetty tiedosto avataan, jotta voit lisätä asianmukaiset kentät.

4. Näkyviin tulee Määritä, minne täytetään ja allekirjoitetaan -ikkuna, jossa näkyy erilaisia vaihtoehtoja sen mukaan, oletko lisännyt yhden allekirjoittajan vai useita allekirjoittajia.

• Yksinkertaistettu tila yhdelle allekirjoittajalle
      Jos olet lisännyt yhden allekirjoittajan, edistyksellinen muokkaustila on poistettu käytöstä, ja näet alla esitetyn yksinkertaistetun vaihtoehdon. Jos haluat lisätä allekirjoituksen tai toisen kentän, napsauta dokumentissa haluamaasi paikkaa ja määritä sitten kentän ominaisuudet kentän tilannekohtaisessa valikossa.
    Määritä, minne täytetään ja allekirjoitetaan

• Yksinkertaistettu tila useille allekirjoittajille
      Tämä tila mahdollistaa yksinkertaistetun sisällönluonnin ja mahdollisuuden määrittää kenttiä useille allekirjoittajille. Kun valitset allekirjoittajan oikeasta ruudusta ja lisäät kenttiä lomakkeeseen, kentät määritetään allekirjoittajalle. Tämä tarkoittaa, että nämä kentät ovat allekirjoittajan käytettävissä tietojen täyttämistä ja lomakkeen allekirjoittamista varten.
    Yksinkertaistettu tila useille allekirjoittajille

Voit vaihtaa minkä tahansa kentän määritettyä henkilöä irrallisella työkalurivillä. Allekirjoittajille määritettyjen värien avulla on helppo erottaa niitä vastaavien allekirjoittajien kentät toisistaan.

Irrallinen työkalurivi
    Irrallinen työkalurivi

Valitse allekirjoittaja
    Valitse allekirjoittaja

Näytä lisää kenttiä
    Valitse kentän tyyppi

• Edistyksellinen tila useille allekirjoittajille
      Jos olet lisännyt useita allekirjoittajia, näet alla olevat vaihtoehdot. Voit lisätä tunnistetut lomakekentät PDF-tiedostoon napsauttamalla -painiketta. Voit myös vetää kentät oikeanpuoleisen paneelin välilehdistä ja pudottaa ne dokumentissa haluamaasi paikkaan.
    Edistyksellinen tila useille allekirjoittajille

Huomautus:

Voit vaihtaa useiden allekirjoittajien yksinkertaistetun tilan ja edistyksellisen tilan välillä. Voit vaihtaa tilaa poistamalla oikeassa ruudussa olevan Edistyksellinen muokkaus -kytkimen käytöstä.

5. Kun olet lisännyt kaikki haluamasi kentät dokumenttiin, valitse Lähetä. Dokumentti lähetetään vastaanottajille allekirjoitettavaksi, ja näyttöön tulee vahvistusilmoitus.

Lähetetty allekirjoitettavaksi -vahvistusviesti

Saat Adobe Signista sähköpostin, jossa ilmoitetaan, että sopimukset on lähetetty allekirjoitettavaksi ensimmäiselle allekirjoittajalle. Ensimmäinen allekirjoittaja saa myös sopimuksen allekirjoittamiseen tarvittavan linkin sisältävän sähköpostiviestin. Kun allekirjoittaja lisää allekirjoituksensa Allekirjoitus-kenttään ja napsauttaa sitten Allekirjoita napsauttamalla -painiketta, sopimus ja sen allekirjoittamiseen tarvittava linkki lähetetään seuraavalle allekirjoittajalle ja niin edelleen. Kun kaikki allekirjoittajat ovat allekirjoittaneet sopimuksen, kaikki saavat kopion allekirjoitetusta sopimuksesta.

Kaikkia allekirjoitettuja dokumentteja säilytetään yhdessä paikassa ja voit käyttää niitä mistä tahansa. Lisätietoja on kohdassa Seuraa allekirjoitettavaksi lähetettyjä dokumentteja.

Allekirjoittajan kokemus

Allekirjoittaja saa sopimuksen allekirjoittamiseen tarvittavan linkin sisältävän sähköpostiviestin. Jos allekirjoittaja käyttää Acrobat DC- tai Acrobat Reader DC -tietokonesovellusta, allekirjoittaja näkee myös ilmoituksen, että sopimus on jaettu allekirjoittamista varten. Lisätietoja on artikkelissa Sopimuksen allekirjoittaminen.

Huomautus:

Allekirjoittajien ei tarvitse rekisteröityä tai ostaa Adoben tuotteita sopimusten allekirjoittamiseksi. He voivat allekirjoittaa sopimuksia verkkoselaimella, mobiililaitteella tai Acrobat DC / Acrobat Reader DC -tietokonesovelluksella.

Allekirjoitettavaksi lähetettyjen sopimusten seuranta

Käytettävissä Acrobat DC:ssä

Voit seurata sitä, mitkä sopimukset on lähetetty allekirjoitettavaksi, mitkä on allekirjoitettu ja mitkä odottavat omaa allekirjoitustasi.

Yksittäiset käyttäjät ja työryhmäkäyttäjät

Valitse Aloitus > Allekirjoita > Kaikki sopimukset. Kaikki allekirjoittamista varten jaetut dokumentit tulevat näkyviin.

Yrityskäyttäjät

1. Valitse Aloitus > Allekirjoita > Kaikki sopimukset ja sitten Avaa Adobe Sign.

Avaa Adobe Sign

2. Adobe Signin Hallinta-sivu avautuu uuteen selainikkunaan.

Allekirjoitettavaksi lähetettyjen sopimusten seuranta