Luottokorttikentän luominen

Excel-ympäristössä ilmenevien csv-asiakirjojen toiminnallisten rajoitteiden vuoksi luottokorttitietojen kerääminen lomakkeelle on mutkikkaampaa kuin miltä se ensisilmäyksellä vaikuttaa.

Adobe suosittelee, että luottokorttitietojen keräämisen aikana määrität korttitietojen syöttötoiminnon tallentamaan ensimmäiset 11 tai 12 numeroa maskattuun kenttään ja loput neljä numeroa erilliseen kenttään, jonka voit halutessasi maskata tai jättää maskaamatta. Voit tallentaa näin luottokorttinumeroita käyttämällä mitä tahansa alla mainittua lomakkeen luontitapaa.

Vedä ja pudota -kirjoitustyökalun käyttäminen

Käytä apuna ohjeiden alla olevaa ruutukaappausta.

1. Määritä kenttien nimet niin, että ne kuvaavat kenttien sisältöä.

2. Määritä työkaluvihje, joka ilmaisee kentän sisällön.

3. Määritä kenttä tarvittaessa pakolliseksi. Pakolliset kentät näkyvät punaisella rajattuna

4. Tietojen maskaaminen on erittäin suositeltavaa mutta edellyttää sitä, että tallennat kentän sisällön käyttämällä lomaketietojen vientiä csv-muotoon.

Huomautus:

Usein neljää viimeistä numeroa ei ole maskattu, joten esimerkissä toisen kentän maskausvalinta on poistettu

5. Määritä kentän vahvistaminen -asetukseksi on määritetty Merkkijono kahdesta syystä:

• Jos ensimmäinen numero on nolla ja vahvistamisasetus on Numero, nollat jätetään merkitsemättä.
    • Jos haluat käyttää merkkien enimmäismäärää, käytä Merkkijono-asetusta. Numeron käyttäminen vahvistamiseen on mahdollista vain tietyillä numeroilla.
  6. Kun määrität Merkkijono-vahvistuksen, voit valita, käytätkö kirjaimia, numeroita vai molempia. Luottokortit käyttävät kaikissa tapauksissa vain numeroita, joten määritä asetukseksi vain Numerot.

7. Merkkijono enimmäispituuden määrittäminen

• Ensimmäisen kentän enimmäispituudeksi on määritetty 12 merkkiä. Kaikkien tavallisimpien luottokorttien numerotunnus on 15 tai 16 numeroa pitkä
    • Toinen kenttä on vain neljän merkin pituinen

Luottokorttikenttien lisääminen tekstitunnisteiden avulla

Jos käytät tekstitunnisteita, haluat todennäköisesti jättää pois joitakin valinnaisia ominaisuuksia, kuten työkaluvihjeen ja oletusarvon, sillä ne pidentävät tunnisteen pinta-alaa ja vaikuttavat asiakirjan asetteluun. On erittäin todennäköistä, että päädyt joka tapauksessa käyttämään tunnisteiden lyhentämistä pienemmässä kentässä. Näin ollen tekstitunnisteesi saattavat näyttää seuraavanlaisilta:

{{*CCN1_es_:signer1:string(char=num,maxlen=12):mask}}

ja

{{*CCN2_es_:signer1:string(char=num,maxlen=4)}}

Yllä olevissa tunnisteissa on samat yhteiset arvot kuin vedä ja pudota -käyttöympäristössä (luettuna vasemmalta oikealle):

• Aaltosulkumerkkipari määrittää loppuasiakirjan kentän leveyden.
  • Ensimmäinen aaltosulkumerkkipari määrittää kentän korkeuden.
  • Asteriskilla (*) merkityt kentät ovat pakollisia
  • Kentän nimi (lyhennetty muotoon CCN1 ja CCN2 tunnisteen pituuden minimoimiseksi)
  • Rooli (signer1)
  • Merkkijono-vahvistus, joka määrittää merkkityypin ja merkkijonon enimmäispituuden.
  • Arvon valinnainen maskaus

Epäilemättä nämä kenttäkoot ovat liian suuria aiottua sisältöä varten, ja näissä tapauksissa on suositeltavaa käyttää tekstitunnisteiden lyhennystä, joka auttaa sinua määrittämään muuttuja-arvon {{$ccn2}}    huomattavasti suuremmalla tunnisteella, johon on viitattu toisella sivulla:{{#ccn2=*CCN2_es_:signer1:string(char=num,maxlen=4)}}

Katso tästä artikkelista lisätietoja tekstitunnisteista ja tekstitunnisteiden lyhentämisestä