Aloittaminen/Partner-portaali

Miten Reseller Program -ohjelmaan liitytään?

Voit liittyä Reseller Program -ohjelmaan seuraavasti:

1. Napsauta Enroll Now in the Partner Program.

2. Kirjaudu Adobe ID:llä ja salasanalla.Jos sinulla ei ole Adobe ID -tunnusta, valitse Luo Adobe ID ja noudata ohjeita.

3. Valitse Alue, Maa ja haluamasi kieli, ja valitse SEURAAVA.

4. Valitse valintaruutu, jossa vahvistat olevasi oikeutettu toimimaan edustamasi yrityksen puolesta. Valitse sitten SEURAAVA.

5. Täytä yrityksesi tiedot ja yhteystiedot, jatka napsauttamalla SEURAAVA jokaisen lomakkeen täyttämisen jälkeen.

6. Lue Rekisteröintiehdot, valitse alalaidassa oleva ruutu ja napsauta Lähetä.

Kun olet lähettänyt pyynnön, saat Adobelta 3–4 tunnin kuluessa sähköpostiviestin, joka sisältää jäsentunnuksen ja linkin aloituspakettiin.Perehdy aloituspaketin avulla Adobe Channel Program -ohjelmaan, ohjelman eri tasoihin, niiden vaatimuksiin ja etuihin.

Miksi en pääse kirjautumaan Partner-portaaliin?

Partner-portaalin käyttö edellyttää Adobe ID -tunnusta.Jos sinulla ei ole Adobe ID -tunnusta, luo sellainen osoitteessa:

https://www.adobe.com/cfusion/membership/index.cfm.

Jos sinulla on jo Adobe ID, varmista, että olet kirjautumassa samalla sähköpostiosoitteella kuin se, joka on käytössä Sales Centerissä (myyntikeskus).Jos tämä ei ratkaise ongelmaa, ota yhteys Partner-käyttäjätukeen.

En pääse Partner-portaaliin ensisijaisena/toissijaisena/muuna yhteyshenkilönä. Miten pääsen Partner-portaaliin?

Tarkista, onko sähköpostissasi kutsua yhteyshenkilöksi (tarkista myös roskapostikansiot), ja hyväksy kutsu päästäksesi Partner-portaaliin.

Jos tämä ei ratkaise ongelmaa, ota yhteys Partner-käyttäjätukeen.

Olen ensisijainen yhteyshenkilö, enkä näe Partner-portaalissa Sales Center -linkkiä.

Registered- ja Certified-tason kumppaneilla ei ole pääsyä myyntikeskukseen.

Gold- ja Platinum-tason kumppanit voivat siirtyä sivulle https://channelpartners.adobe.com/home/program.htmla.

1. Kirjaudu ensisijaisen yhteyshenkilön sähköpostiosoitteella
  2. Napsauta Sales and Marketing -välilehden alla olevaa kohtaa Access Sales Center.

Olen toissijainen yhteyshenkilö, ja minulla ei ole Sales Center -lisenssiä.

Registered- ja Certified-tason kumppaneilla ei ole pääsyä myyntikeskukseen.

Gold- ja Platinum-tason kumppanit voivat siirtyä sivulle https://channelpartners.adobe.com/home/program.htmla.

1. Kirjaudu ensisijaisen yhteyshenkilön sähköpostiosoitteella.
  2. Napsauta Sales and Marketing -välilehden alla olevaa kohtaa Access Sales Center.
  3. Valitse sivun vasemmassa laidassa olevaa kohtaa My company profile.
  4. Napsauta ylälaidassa olevaa Manage sales center user accounts -välilehteä.
  5. Valitse Licence allocation -osion alla oleva valintaruutu sen henkilön kohdalta, jolle haluat myöntää lisenssin.

Yhteyshenkilö löytyy myyntikeskuksesta, mutta kyseinen henkilö ei ole enää yrityksen palveluksessa.

1. Siirry osoitteeseen https://channelpartners.adobe.com/home/program.htmla.
  2. Kirjaudu ensisijaisen yhteyshenkilön sähköpostiosoitteella.
  3. Napsauta Sales and Marketing -välilehden alla olevaa kohtaa Access Sales Center.
  4. Valitse sivun vasemmassa laidassa olevaa kohtaa My company profile.
  5. Vieritä alas ja siirry yhteystieto-osioon.
  6. Muokkaa sen yhteyshenkilön tietoja, jonka pääsyn myyntikeskukseen haluat peruuttaa.
  7. Poista valinta Active-ruudusta.

Haluan olla ensisijainen yhteyshenkilö, mutta minut on merkitty toissijaiseksi yhteyshenkilöksi.

En pääse Partner-portaalin hintaluetteloihin.

1. Siirry osoitteeseen https://channelpartners.adobe.com/home/program.htmla.
  2. Kirjaudu ensisijaisen yhteyshenkilön sähköpostiosoitteella.
  3. Valitse Pricing-välilehden alla oleva Price Lists.

Jos tarvitset edelleen apua, ota yhteyttä Partner-käyttäjätukeen.

Sain virheviestin: "Your registration could not be processed, because your email address exists in the system.” (”Rekisteröitymistäsi ei voitu käsitellä, koska sähköpostiosoitteesi on järjestelmässä.”)

Liity kumppanuusohjelmaan käyttämällä toista sähköpostiosoitetta. Jos tarvitset edelleen apua, ota yhteyttä Partner-käyttäjätukeen.

Miten voin siirtyä ylemmälle jäsenyystasolle?

Lähetä pyyntö siirtyä ylemmälle tasolle seuraavasti:

1. Siirry Adobe Partner Connection -portaaliin: https://channelpartners.adobe.com/home/program.htm
  2. Kirjaudu tunnuksellasi (Adobe ID ja salasana).
  3. Napsauta kirjautumisen jälkeen ylälaidassa olevaa ”up-level”-linkkiä.
  4. Valitse, oletko siirtymässä Certified-tason jäsenyyteen.
  5. Täytä hakemus.

Kun olet luonut pyynnön ylemmälle tasolle siirtymiseksi, Adobe ilmoittaa, kun se on käsitelty.

Jäsenyyteni pitäisi uusia, mutta uusimislinkki ei toimi.

NFR-lisenssit

Miten Adoben NFR-lisenssiä voi käyttää?

NFR-lisenssiä voivat käyttää vain Gold- ja Platinum-kumppanit.

Näiden kumppanien ensisijainen yhteyshenkilö voi käyttää NFR-lisenssejä.

Pysyvät lisenssit, esimerkiksi Acrobat Pro ja Captivate, ovat käytettävissä Partner-portaalissa (https://channelpartners.adobe.com/home/program.html).

Creative Cloudin osalta tilin ensisijainen yhteyshenkilö saa kutsun VIP-konsoliin, jolla he voivat käyttää CC-lisenssejä.

Mitä NFR-lisenssejä Gold-tason kumppani saa?

Gold-kumppani voi käyttää seuraavia lisenssejä: Adobe Acrobat Pro DC, Creative Cloud – Kaikki sovellukset.

Mitä NFR-lisenssejä Platinum-tason kumppani saa?

Platinum-kumppani voi käyttää seuraavia lisenssejä: Adobe Acrobat Pro DC, Creative Cloud – Kaikki sovellukset, Creative Cloudin yritysversio ja Adobe Stock DCE.

Pitääkö NFR-lisensseille pyytää uusimista?

Ei, NFR-lisenssien uusimista ei tarvitse pyytää, sillä ne uusitaan automaattisesti.

Sertifiointi

Miten saan ACTC (Adobe Certified Training Center) -käyttäjätunnuksen ja salasanan?

Liity opiskelijaksi Adobe Channel Training Centeriin seuraavasti:

1. Kirjaudu Adobe Partner -portaaliin Adobe ID -tunnuksella ja salasanalla.
  2. Napsauta oikeassa ylälaidassa kohtaa Support, ja sen jälkeen pudotusvalikosta Adobe Channel Training Center Enrollment -ohjeet.
  3. Napsauta New User -osion alla olevaa oman alueesi URL-osoitetta.
  4. Kirjaudu Adobe Channel Training Centeriin Adobe ID -tunnuksella ja salasanalla.

Kun olet liittynyt opiskelijaksi, Adobe ID -tunnuksesi ja salasanasi ovat ACTC-käyttäjätunnuksesi ja salasanasi.

Mitä todistuksia milläkin ohjelman tasolla tarvitaan?

Vain yhden edustajan tarvitsee täyttää Adobe Business Partner -ohjesäännöt Certified-, Gold- tai Platinum-tasolle**.

Haluaisin suorittaa teknisen kokeen, mistä se löytyy?

Teknisiä kokeita ei enää löydy Adobe Channel -koulutuskeskuksesta.

** Sertifioinnit saattavat muuttua johtuen muutoksista jälleenmyyjä-ohjelmassa. Eri jäsenyystasojen kelpoisuusehdot löytyvät jälleenmyyjäohjelman oppaasta.

*Adobe Channel -koulutuskeskuksessa voi käyttää kaikkia muita selaimia paitsi Mozilla Firefoxia.

Mistä omat suoritetut koulutustodistukset löytyvät?

Löydät omat suoritetut koulutustodistukset seuraavasti:

1. Kirjaudu Channel-koulutussivustolle käyttäen linkkiä ja Adobe ID -tunnusta.
  2. ”My Learnings” -osion alta löytyvät suoritetut koulutukset.

Voinko muuttaa asiakkaani VIP-konsolin järjestelmänvalvojaa?

Konsolin nykyinen järjestelmänvalvoja voi muuttaa VIP-konsolin järjestelmänvalvojaa seuraavasti:

1. Kirjaudu hallintakonsoliin: https://adminconsole.adobe.com/team.
  2. Siirry Administrators-välilehdelle.
  3. Valitse nykyisen ensisijaisen järjestelmänvalvojan vierestä Change.
  4. Valitse järjestelmänvalvoja, jolle haluat myöntää ensisijaiset järjestelmänvalvojan oikeudet.
  5. Valitse Vaihda

Uusi järjestelmänvalvoja saa sähköpostiviestin, jossa häntä pyydetään hyväksymään kutsu ensisijaiseksi järjestelmänvalvojaksi. Kutsussa on linkki VIP-ehtoihin. Uutta järjestelmänvalvojaa pyydetään hyväksymään VIP-ehdot ennen kuin muutos näkyy hallintakonsolissa.

Sopimuksen rekisteröinti

Työskentelen yrityksen ”XYZ” tytäryhtiössä Itävallassa (sähköpostitoimialue *@xyz.at). Pääasiallinen yritykseni on XYZ Saksassa (sähköpostitoimialue *@xyz.de – sama kumppani, mutta pääkonttori tai haara eri maassa). Sähköpostiosoitteeni on *@xyz.at, eikä järjestelmä salli rekisteröitymistä saksalaiselle tilille. Mitä minun tulee tehdä?

Ainoa ratkaisu tähän on hankkia sähköpostiosoite *xyz.de-toimialueelta.

Opportunity-välilehti puuttuu myyntikeskuksesta, enkä voi lähettää myyntimahdollisuutta.

Tarkista, onko tilisi ensisijaisella yhteyshenkilöllä välilehti näkyvillä tilillään. Jos ensisijaisella yhteyshenkilöllä on tämä välilehti käytössä ja ilmenee ongelmia ja virheviestejä, lähetä sähköpostilla Partner-käyttäjätukeen tarkat tiedot ongelmasta sisältäen myös käytetyn tunnuksen sekä kuvakaappauksen.

Edustamallani yrityksellä on useita lisenssejä myyntikeskukseen eri työntekijöille. Mitä toimintoja muut työntekijät voivat käyttää lisäämissäni myyntimahdollisuuksissa?

Työntekijä, jolla on samassa kumppaniyrityksessä myyntikeskuksen lisenssit, voi käyttää vain itse lähettämiään myyntimahdollisuuksia (koska on niiden omistaja). Jos kumppani haluaa siirtää myyntimahdollisuuden toiselle samassa kumppaniyrityksessä työskentelevälle työntekijälle, myyntimahdollisuuden omistaja tulee vaihtaa.

En voi lisätä tuotteita lisäämääni myyntimahdollisuuteen, koska hinnasto ei ole käytettävissä.

Saat ratkaisun heti lähettämällä tapauksen myyntikeskukseen.

Miten tilaukseen johtaneen myyntimahdollisuuden voi sulkea?

1. Siirry myyntimahdollisuuteen valitsemalla ”Edit”.
  2. Muuta vaiheeksi ”07 Execute to Close”.
  3. Muuta tilaksi ”Closed – Booked”.
  4. Valitse ponnahdusvalikosta syy.
  5. Vieritä alas ja syötä myyntitilauksen numero. (Kumppanit saavat myyntitilauksen numerot asiakkailta)
  6. Valitse ”Save”.

Myyntimahdollisuuteen voi syöttää useita myyntitilausnumeroita. Kun myyntimahdollisuus on hyväksytty ja alennus on käsitelty sisältäen asiakaskohtaisen erittelyn, maksutiedot lähetetään myyntikeskukseen.

Miten tapaus lähetetään myyntikeskukseen?

Toimi seuraavasti:

1. Siirry kohtaan Sales Center.
  2. Etsi tili syöttämällä ”xyz” ”Parent Account” -kenttään, joka on merkitty suurennuslasilla. Siten voit tarkistaa, onko kyseiselle asiakkaalle luotu jo tili.
  3. Vaihtoehtoisia skenaarioita on kaksi:
    1. Löysit etsimäsi tilin:
      1. Valitse tili.
      2. Siirry kohtaan New Opportunity.
      3. Syötä pakolliset tiedot ja valitse Save.
    2. Et löytänyt etsimääsi tiliä:
      1. Jos et löydä etsimääsi tiliä, se tarkoittaa, että sitä ei ole luotu Adoben tietokantaan, ja se pitää nyt luoda.

Huomautus:

Ennen kuin luot asiakkaalle tilin, varmista, että tiliä ei ole vielä olemassa (hae tiliä ”Search”-toiminnolla ja käytä osaa nimessä olevista merkeistä). Kirjoita hakuun esimerkiksi ”BAYERISCH” haun ”BAYERISCHER RUNDFUNK” sijaan.

Olen saanut sähköpostin, jonka mukaan minun tulee antaa lisätietoa myyntimahdollisuutta varten tehdyistä myyntitoimista. Mitä minun tulee tehdä?

Kuvaile mahdollisimman tarkasti myyntitoimia, esimerkiksi:

• Miten löysit tämän myyntimahdollisuuden?
    • Puhelut
    • Tapaamiset asiakkaan kanssa
    • Tämänhetkinen suhde asiakkaaseen (anna päivämäärät, paikat ym.)
  • Houkutteleva tapahtuma tai liiketoimintatarve?
    • Anna arvio asiakkaan tarvitsemista Adobe-tuotteiden määristä.
    • Miksi asiakas tarvitsee Adoben tuotteita?
  • Adoben asiakaslupaus?
    • Kuvaa, miten asiakas hyötyy Adoben tuotteiden käytöstä.
  • Kilpailijoiden tai kilpailijan asiakaslupaus?
    • Onko tiedossa kilpailua? Jos näin on, luettele kilpailijat.
  • Myyntitoimet tähän päivään mennessä?
    • Mitä on toistaiseksi tehty Adoben tuotteiden aktiivisen myynnin eteen?

Jos jokin näistä kentistä on tyhjä tai ei sisällä kuvausta tai on puutteellinen, epämääräinen tai yleinen, tätä myyntimahdollisuutta ei hyväksytä, ja sen vahvistaminen myöhästyy.

VIP Reseller/Admin Console

En pääse Reseller Consoleen.

Reseller Consoleen pääsy edellyttää Certified-tasoa. Certified-tilin ensisijainen yhteyshenkilö pääsee Reseller Consoleen, jota voi käyttää tämän linkin kautta: https://reseller.adobe.com.

Miten VIP-numeron saa?

VIP-numero ei ole jälleenmyyjille vaan loppukäyttäjille. Sinun tulee lisätä omat loppukäyttäjän tietosi Reseller Consoleen, josta lähetetään kutsu asiakkaallesi. Kun asiakas hyväksyy kutsun, hänelle luodaan VIP-numero.

Miten Reseller Consolea käytetään?

Seuraavasta linkistä löydät kaikki Reseller Consolea koskevat tiedot: https://helpx.adobe.com/fi/creative-cloud/reseller.html.

Olen lähettänyt tilauksen asiakkaani puolesta, mutta konsolissa näkyy edelleen vanha vuosipäivä.

Konsolin vuosipäivä päivittyy 30 päivää nykyisen vuosipäivän jälkeen, koska tarjoamme 30 päivän lisäjakson ennen ja jälkeen uusimisen vuosipäivää.

Asiakkaani saa ”Payment needed” (”Tarvitaan maksu”) -virheviestin.

Asiakkaasi VIP-konsolissa on yksi tai useampi myöhästynyt tai keskeytetty lisenssimaksu. Siksi asiakkaasi saa ”Payment Needed” -kehotteen.

Jälleenmyyjä voi poistaa lisenssit 30 päivän ajan niiden lisäämisen jälkeen.

Kun 30 päivää on kulunut, konsolista ei voi enää poistaa odottavia lisenssejä.

On kaksi tapaa käsitellä myöhästyneitä tai keskeytettyjä lisenssimaksuja.

• Jätä lisenssi konsoliin kunnes tilaus on päättynyt, jolloin kaikki lisenssit, joita ei ole uusittu, poistetaan, mukaan lukien ne, joita ei koskaan käytetty. Tästä ei koidu maksuja.
  • Jälleenmyyjä voi toimia jakelun kanssa tilauksen käsittelemiseksi ja RMA:n käsittelemiseksi heti.

Voinko vaihtaa asiakkaani VIP-konsolin järjestelmänvalvojan?

Konsolin nykyinen järjestelmänvalvoja voi vaihtaa VIP-konsolin järjestelmänvalvojan seuraavasti:

1. Kirjaudu hallintakonsoliin: https://adminconsole.adobe.com/team.
  2. Siirry Administrators-välilehdelle
  3. Valitse nykyisen ensisijaisen järjestelmänvalvojan vierestä Change.
  4. Valitse järjestelmänvalvoja, jolle haluat myöntää ensisijaiset järjestelmänvalvojan oikeudet.
  5. Valitse Vaihda.

Uusi järjestelmänvalvoja saa sähköpostiviestin, jossa häntä pyydetään hyväksymään kutsu ensisijaiseksi järjestelmänvalvojaksi. Kutsussa on linkki VIP-ehtoihin. Uuden järjestelmänvalvojan tulee hyväksyä VIP-ehdot, ennen kuin muutos näkyy hallintakonsolissa.

Voiko asiakas vaihtaa jälleenmyyjää?

Kyllä, asiakas voi tehdä hankintoja haluamaltaan jälleenmyyjältä. Jos käyttäjä ei ole tyytyväinen nykyiseen jälleenmyyjään, hän voi vaihtaa jälleenmyyjää pyytämällä sitä Partner-käyttäjätuesta.

Voiko VIP-konsolin Managed by contact -yhteyshenkilöä vaihtaa?

Kyllä, Reseller Consolessa oleva ensisijainen yhteyshenkilö voi vaihtaa VIP-yhteyshenkilöä.

Olen lähettänyt asiakkaalle VIP-kutsun, mutta hyväksyessään sitä asiakas saa virheilmoituksen.

Käyttäjä ei voi hyväksyä VIP-kutsua, jos heillä on jo VIP samalla tilin nimellä. Voit tehdä pieniä muutoksia tilin nimeen ja lähettää kutsun uudelleen.

Jos ongelma jatkuu edelleen, ota yhteys Partner-käyttäjätukeen.

Voinko vaihtaa tilin nimeä konsolissa?

Kyllä, sinun tulee täyttää ACON-lomake (tilin nimen muutospyyntö) ja lähettää se Partner-käyttäjätukeen pyynnön käsittelemiseksi.

Lomake löytyy täältä: https://helpx.adobe.com/fi/x-productkb/global/adobe-change-of-name-form-and-procedure.html

Voinko vaihtaa asiakkaan VIP:n markkinasegmenttiä?

Ei, VIP:n markkinasegmenttiä ei voi vaihtaa. Voit pyytää VIP:n perumista Partner-asiakastuesta ja sen jälkeen voit lähettää kutsun kumppanille uudella VIP:llä, jossa on oikea markkinasegmentti.

Sopimusten hallinta

Voinko vaihtaa sopimuksen ylläpitäjää?

Voit pyytää ylläpitäjän vaihtamista ottamalla yhteyttä Partner-käyttäjätukeen. Jotta pyyntö voidaan käsitellä, sinun tulee antaa nykyisen ylläpitäjän sähköpostitse toimittama valtuutus. Jos nykyinen ylläpitäjä ei enää työskentele yrityksessä: Valtuutuksen voi lähettää joku muu, jolla on sama sähköpostitoimialue kuin nykyisellä ylläpitäjällä.

Voinko vaihtaa sopimuksen maksutapaa?

Voit pyytää ylläpitäjän vaihtamista ottamalla yhteyttä Partner-käyttäjätukeen. Jotta pyyntö voidaan käsitellä, sinun tulee antaa nykyisen ylläpitäjän sähköpostitse toimittama valtuutus. Jos nykyinen ylläpitäjä ei enää työskentele yrityksessä: Valtuutuksen voi lähettää joku muu, jolla on sama sähköpostitoimialue kuin nykyisellä ylläpitäjällä.

Voiko asiakas uusia CLP-sopimuksen sen umpeutumisen jälkeen?

Kyllä, käyttäjä voi lähettää sopimuksen uusimisen.

Lisensointisivusto

Miten kirjaudutaan LWS-sivustolle?

1. Siirry lisensointisivustolle.
  2. Kirjaudu sisään Adobe-tunnuksella (yleensä sähköpostiosoite) ja salasanalla.
  3. Valitse Kirjaudu sisään.

Tarvitsetko apua Adobe-tunnuksen luomisessa tai käyttämisessä? Katso kohtaa Adobe ID -tili ja kirjautumisongelmat.

Huomautus:

Voit kirjautua lisensointisivustolle vain sillä Adobe ID:llä, jolla olet tehnyt tilauksen.

Miten lisensointisivustolla hallinnoidaan tilauksia?

Lisensointitietoa löytyy dokumentista: Adoben lisensointisivusto | Sarjanumerot, tilaukset, tilit.