Adobe Buying Programs -asiakkaat voivat seurata tilitietoja Adoben lisensointisivuston (LWS) kautta. LWS-sivuston kautta voit etsiä sarjanumeroita, seurata tilauksia, tarkastella ostohistoriatietoja, tarkistaa päivitysoikeudet ja -pisteet sekä muuttaa tai lisätä tilitietoja, yhdistää tilejä ja ladata ohjelmistoja.

Huomautus:

Tarvitsetko tietoa Adoben ohjelmistojen useiden kopioiden hankkimisesta? Katso Adobe Buying Programs.

Lisensointisivustoon (LWS) kirjautuminen

Lisensointisivustoon kirjautuminen

1. Siirry lisensointisivustolle.
  2. Kirjaudu sisään Adobe ID -tunnuksella (yleensä sähköpostiosoite) ja salasanalla.

Huomautus:

Tarvitsetko apua Adobe ID -tunnuksen luomisessa tai käyttämisessä? Katso kohtaa Adobe ID -tili ja kirjautumisongelmat.

Kirjaudu sisään

3. Valitse Kirjaudu sisään.

Etkö tiedä tai oletko unohtanut, millä sähköpostiosoitteella tilisi luotiin?

• Epäonnistuuko kirjautuminen tai sarjanumeroiden tai tilausten löytäminen, koska et tiedä tai olet unohtanut, millä sähköpostiosoitteella tili luotiin? Kokeile seuraavia ratkaisuja:
  • Kokeile toista Adobe ID -tunnusta Jos tiedät, millä Adobe ID -tunnuksella tai sähköpostiosoitteella tilasit määrälisenssin, yritä kirjautua sillä sisään. Jos sinulla on useita sähköpostiosoitteita, kokeile niitä kaikkia vuorotellen. Sisäänkirjautumisen jälkeen voit vaihtaa tiliin liitetyn sähköpostiosoitteen.
  • Pyydä tilin ensisijaista yhteyshenkilöä lisäämään sinut tilin yhteyshenkilöihin Yhteyshenkilöt voivat käyttää kaikkia organisaatiosi tuotelatauksia, sarjanumeroita ja ostohistoriaa. Jos tarvitset jotakin näistä tiedoista, pyydä ensisijaista yhteyshenkilöä lisäämään sinut yhteyshenkilöksi. (Ohjeet yhteyshenkilöiden lisäämiseen ja poistamiseen ovat kohdassa Tilien ja yhteyshenkilöiden hallinta.)
  • Haluatko Adoben edustajan vaihtavan Adobe ID -tunnuksesi? Ota yhteyttä.
  • Onko ensisijainen yhteyshenkilö vaihtunut? Kun organisaatiosi ensisijaisen yhteyshenkilön nimi tai tiedot vaihtuvat, anna uudet tiedot. (Ohjeet tietojen päivittämiseen ovat kohdassa Tilien ja yhteyshenkilöiden hallinta.)

Unohditko salasanasi?

Jos olet unohtanut salasanasi, voit palauttaa sen.

1. Valitse Unohditko salasanasi?

Valitse Unohditko salasanasi
  2. Kirjoita Adobe ID -tunnus ja valitse Lähetä.

Napsauta Lähetä
  3. Seuraa Adoben lähettämiä ohjeita, jotka saat antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Sarjanumeroiden paikallistaminen

Sarjanumeroiden paikallistaminen

Jos ohjelmisto on hankittu Adoben Buying Programs -ohjelman kautta (Adobe-yrityskaupasta tai Adobe-jälleenmyyjältä), sarjanumero löytyy Adoben lisensointisivustolta (LWS). Sarjanumeroita kutsutaan joskus aktivointikoodeiksi, aktivointiavaimiksi tai avainkoodeiksi.

Huomautus:

Etsitkö Color Finessen, After Effectsin tai Adobe Premiere Pron CS5-versioita käytettäviksi CS6 Production Premiumin ja CS5 Master Collectionin kanssa Windows-käyttöjärjestelmien 32-bittisissä versioissa? Katso kohta ”Etsi Color Finessen, After Effectsin ja Adobe Premiere Pron CS5-versioiden sarjanumeroita.

Sarjanumeron paikallistaminen

1. Kirjaudu lisensointisivustolle Adobe ID -tunnuksella ja salasanalla.

2. Valitse Lisenssit > Sarjanumeroiden paikallistaminen.

Valitse Lisenssit, Sarjanumeroiden paikallistaminen

3. Valitse Loppukäyttäjätunnus tai yrityksen käyttäjäkohteen tunnus.

Valitse Loppukäyttäjätunnus tai käyttäjäkohteen tunnus

4. Valitse Tuotenimi, Tuoteversio ja Alusta.

Valitse Tuotenimi, Tuoteversio ja Alusta

5. Napsauta Etsi.

Valitse Haku

6. (Valinnainen) Tallenna luettelo laskentataulukkotiedostoksi valitsemalla Vie CSV:hen.

Napsauta Vie CSV:hen

Color Finessen, After Effectsin tai Adobe Premiere Pron -versioiden sarjanumeroiden etsiminen

Adobe Premiere Pro CS6 ja After Effects CS5 vaativat Windows-käyttöjärjestelmän 64-bittisen version. Jos sinulla on Windows-käyttöjärjestelmän 32-bittinen versio, voit käyttää CS5-tuotteita. (Katso Asenna After Effects CS6, Premiere Pro CS 6.)

1. Kirjaudu lisensointisivustolle Adobe ID -tunnuksella ja salasanalla.

2. Valitse Lisenssit > Lisenssisertifikaattien hankkiminen.

Valitse Lisenssit, Lisenssisertifikaattien hankkiminen

3. Valitse kohde Loppukäyttäjätunnus/Käyttäjäkohteen tunnus -luettelosta ja valitse Etsi. Voit esimerkiksi valita Käyttäjäkohteen tunnuksen, joka sisältää yrityksen nimen ja sijainnin.

4. Etsi sarjanumeroita SKU-tunniste-riviltä alla olevan taulukon mukaisesti.

Sarjanumeron tarvitseva tuote
Etsi SKU-tunnistetta
After Effects CS4
Production Premium 4.0 AOO License ALL
Adobe Premiere Pro CS4 Production Premium 4.0 AOO License ALL
Color Finesse CS4
After Effects 9.0 AOO License ALL

Ongelmia sarjanumeroiden kanssa?

Adoben Buying Programs -ohjelmien sarjanumerot eivät toimi Adobe-ohjelmistojen vähittäismyynti- tai kokeiluversioiden kanssa.

Jos ostat ohjelmiston käyttämällä Adobe Buying Programs -ohjelmaa, se täytyy ladata LWS-lisensointisivustolta. Aktivointia tai rekisteröintiä ei tarvita. (Katso Ohjelmistojen lataaminen ja lisenssivarmenteiden tarkasteleminen.)

Huomautus:

Etkö ole varma, millä sähköpostiosoitteella tilisi luotiin, tai annoitko tilauksen yhteydessä väärän sähköpostiosoitteen? Katso Etkö tiedä tai oletko unohtanut, millä sähköpostiosoitteella tilisi luotiin?

Tilausten hallinta

Tilausvahvistukset

Tilausvahvistukset

Kun ostat ohjelmiston Adobe Buying Programs -ohjelman kautta, Adobe lähettää sähköpostitse vahvistusviestin henkilölle, joka mainitaan ostotilauksessa. Jos kyseessä on ensimmäinen määrälisenssiohjelmien käyttökerta, Adobe lähettää myös tervetuloviestin, jossa ovat rekisteröitymistiedot. Tämän jälkeen sarjanumerot ja ohjelmistolataus ovat saatavilla lisensointisivustosta.

Huomautus:

Lisensointisivustoa ei voida määrittää lähettämään tilausvahvistusta lisäksi muille yhteyshenkilöille. Kun tilaus on käsitelty, kaikki yhteyshenkilöt voivat katsella tilauksen tietoja LWS:ssä.

Kumulatiivisen lisenssiohjelman (CLP) vahvistukset

Adobe lähettää CLP:tä koskevat sähköpostit CLP:n pääkäyttäjälle. Jos ostotilauksessa mainittu yhteyshenkilö ei ole enää yrityksessä, Adobe lähettää nämä sähköpostit ensisijaiselle yhteyshenkilölle (oletusarvoiselle yhteyshenkilölle). (Ohjeet ensisijaisen yhteyshenkilön vaihtamiseen ovat kohdassa Tilien ja yhteyshenkilöiden hallinta.)

Tilauksen sisältävän tilin paikallistaminen

1. Kirjaudu lisensointisivustolle Adobe ID -tunnuksella ja salasanalla.

2. Valitse Raportit > Näytä ostohistoria.

Valitse Raportit, Näytä ostohistoria.

3. Kirjoita Adobe-tilausnumero tai ostotilauksen numero sille tarkoitettuun hakukenttään.

Valitse Haku

4. Napsauta Etsi. Näyttöön tulee luettelo kyseisen tilauksen ohjelmistoista, mukaan lukien loppukäyttäjän tunnukset ja käyttäjäkohteen tunnukset ja sarja-avaimet.

5. (Valinnainen) Vie tilaukset taulukkolaskentatiedostoon valitsemalla Vie CSV:hen.

Tilauksen paikallistaminen

1. Kirjaudu lisensointisivustolle Adobe ID -tunnuksella ja salasanalla.

2. Valitse Raportit > Näytä ostohistoria.

Valitse Raportit, Näytä ostohistoria.

3. Rajaa ajanjakso, jona tilaus tehtiin, merkitsemällä Aikaväli-kenttiin alku- ja loppupäivämäärä.

Valitse Haku

4. Napsauta Etsi. Näyttöön tulee luettelo tällä ajanjaksolla ostetuista ohjelmistoista, mukaan lukien loppukäyttäjän tunnukset ja käyttäjäkohteen tunnukset ja sarjanumerot.

Tarkista tilaukset verkossa tai vie tilaukset taulukkolaskentatiedostoon valitsemalla Vie CSV:hen.

Ongelmia tilauksen paikallistamisessa?

Oletko tilille rekisteröity yhteyshenkilö?

Voit nähdä vain niihin tileihin kuuluvat tilaukset, joissa olet yhteyshenkilönä:

• Jos nimesi oli tilauksessa, olet automaattisesti kyseistä käyttötunnusta vastaavan tilin yhteyshenkilö.
  • Jos olet tilauksen yhteyshenkilö, katso kohta ”Tilauksen sisältävän tilin paikallistaminen”, ylempänä tässä artikkelissa.

Jos sinun täytyy käyttää ohjelmistoa, kollegasi voi lisätä sinut tiliin. (Ohjeet yhteyshenkilöiden lisäämiseen ovat kohdassa Tilien ja yhteyshenkilöiden hallinta.)

Huomautus:

Etkö ole varma, millä sähköpostiosoitteella tilisi luotiin, tai annoitko tilauksen yhteydessä väärän sähköpostiosoitteen? Katso Etkö tiedä tai oletko unohtanut, millä sähköpostiosoitteella tilisi luotiin?

Tilin yhteyshenkilöiden hallinta

Tilien rakenne

Adobe Buying Programsin lisensointisivusto on jaettu organisaatioihin ja yksittäisiin yhteyshenkilöihin. Tällaisen rakenteen ansiosta samaan organisaatiotietueeseen voi sisällyttää useita yhteyshenkilöitä. Loppukäyttäjätunnukset ja käyttäjäkohteen tunnukset ovat organisaatiotilejä.

Tilien rakenne

Loppukäyttäjätunnukset Loppukäyttäjätunnus (End-User ID eli EUID) on organisaation päätili. Se alkaa numerolla 1 tai 2. EUID:hen voi kuulua monia käyttäjäkohteen tunnuksia.

Käyttäjäkohteen tunnukset Käyttäjäkohteen tunnus liittyy fyysiseen paikkaan, osastoon tai henkilöön. Se alkaa numerolla 5 tai 8. Käyttäjäkohteen tunnus liittyy vain yhteen EUID:hen.

Tilien ja tietueiden muokkausoikeudet

Yhteyshenkilöt voivat suorittaa erilaisia tehtäviä oman käyttöoikeustasonsa mukaisesti:
Kaikki yhteyshenkilöt voivat – tarkastella tilin tietoja sekä muokata tilin loppukäyttäjän, käyttäjäkohteen ja jälleenmyyjän osoite- ja kielitietoja
  – lisätä organisaation tietueeseen yhteyshenkilön loppukäyttäjälle tai käyttäjäkohteelle
  – poistaa organisaation tietueesta loppukäyttäjätiedoista yhteyshenkilön, kunhan poistettava yhteyshenkilö ei ole kumulatiivisen lisenssiohjelman ensisijainen yhteyshenkilö tai ohjelman pääkäyttäjä
  – poistaa organisaation tietueesta käyttäjäkohteen yhteyshenkilön, kunhan poistettava yhteyshenkilö ei ole ensisijainen yhteyshenkilö.
Ensisijainen yhteyshenkilö (oletusyhteyshenkilö) voi – tarkastella tietoja ja tehdä samoja muutoksia niihin kuin muutkin yhteyshenkilöt.
  – muokata kumulatiivisen lisenssiohjelman tallennusvälineen jäljentämisasetusta ja itsekirjautunut tytäryhtiö -asetusta.
Vain Adobe voi – muokata tilin suoraa loppukäyttäjää, suoraa käyttäjäkohdetta ja myyntikohdekumppaneita.

Huomautus:

Pitääkö tilin organisaation nimi muuttaa? Ota yhteyttä.

Huomautus:

Kumulatiivisten lisenssiohjelmien sopimuksissa ”ensisijainen yhteyshenkilö” ja ”ohjelman pääkäyttäjä” ovat sama asia. Kertalisenssiohjelmien ja kaavalisenssiohjelmien sopimuksissa ei käytetä ”ohjelman pääkäyttäjiä” vaan ainoastaan ”ensisijaisia yhteyshenkilöitä”.

Yhteyshenkilön lisääminen tilin yhteystietoihin

Tärkeää: Yhteyshenkilöt voivat käyttää kaikkia organisaation tietoja, mukaan luettuina tuotteen lataukset, sarjanumerot ja ostohistoriat.

Adobe ei suosittele jälleenmyyjän lisäämistä tilin yhteystietoihin. Jälleenmyyjät saavat erikseen ilmoituksen tilauksistasi. Turvallisuussyistä Adobe voi lisätä tilin yhteystietoihin uusia henkilöitä vain saatuaan kirjallisen hyväksynnän nykyiseltä tilin yhteyshenkilöltä.

1. Kirjaudu lisensointisivustolle Adobe ID -tunnuksella ja salasanalla.

2. Valitse Tilit > Tilien hallinta.

Valitse Tilit, Tilien hallinta

3. Valitse Lisää yhteystieto.

Valitse Lisää yhteystieto

4. Kirjoita uuden yhteyshenkilön etunimi, sukunimi ja sähköpostiosoite.

5. Valitse tili tai tilit, joille haluat lisätä yhteyshenkilön.

6. Valitse Tallenna.

Yhteyshenkilön poistaminen tilin yhteystiedoista

1. Kirjaudu lisensointisivustolle Adobe ID -tunnuksella ja salasanalla.

2. Valitse Tilit > Tilien hallinta.

Valitse Tilit, Tilien hallinta

3. Valitse sen tilin tunnus, jolta haluat poistaa yhteyshenkilön.

4. Valitse Yhteystiedot-välilehti.

Valitse Yhteystiedot-välilehti

5. Valitse yhteyshenkilö, jonka haluat poistaa ja napsauta ruudun oikealla puolella näkyvää roskakorikuvaketta.

Napsauta roskakorikuvaketta poistaaksesi valitun yhteyshenkilön.

Ensisijaisen yhteyshenkilön vaihtaminen

1. Kirjaudu lisensointisivustolle Adobe ID -tunnuksella ja salasanalla.

2. Valitse Tilit > Tilien hallinta.

Valitse Tilit, Tilien hallinta

3. Valitse sen tilin tunnus, jonka ensisijaisen yhteyshenkilön (oletusyhteyshenkilön) haluat vaihtaa.

4. Valitse Yhteystiedot-välilehti.

Valitse Yhteystiedot-välilehti

5. Tee jompikumpi seuraavista toimista:

• Jos olet käyttökohdekumppani tai jälleenmyyjä ja haluat vaihtaa ensisijaisen yhteyshenkilön (oletusyhteyshenkilön), etsi ensisijaiseksi asetettavan yhteyshenkilön nimi. Valitse sitten valintapainike rivin oikeasta laidasta.
  • Jos olet organisaation kumulatiivisen lisenssiohjelman ensisijainen yhteyshenkilö tai pääkäyttäjä, voit nimetä jonkun ensisijaiseksi yhteyshenkilöksi. (Katso lisätietoja tätä prosessia kuvaavasta opastusvideosta.)

Huomautus:

Jos haluat nimetä uudeksi ensisijaiseksi yhteyshenkilöksi jonkun nykyisistä yhteyshenkilöistä, kyseisen yhteyshenkilön on otettava yhteyttä Adoben tukeen.

Jos ensisijaista yhteyshenkilöä ei tiedetä tai hän ei kuulu enää organisaatioon

Jos ensisijainen yhteyshenkilö (oletusyhteyshenkilö) ei voi päivittää tietoja tai ei kuulu enää organisaatioon, ota yhteyttä Adoben asiakaspäällikköösi tai jälleenmyyjään ja pyydä, että ensisijainen yhteyshenkilö vaihdettaisiin. Uuden ensisijaisen yhteyshenkilön on kuuluttava samaan organisaatioon. Asiakaspäällikkö tai jälleenmyyjä tarvitsee vaihtoa varten henkilön ammattinimikkeen ja sähköpostiosoitteen organisaatiossa.

Jos et tiedä, kuka asiakaspäällikkösi on, tai et halua ottaa yhteyttä jälleenmyyjään Ota yhteyttä.

Tilin tietojen ja asetusten hallinta

Tilin tietojen hallinta

1. Kirjaudu lisensointisivustolle Adobe ID -tunnuksella ja salasanalla.

2. Valitse Tilit > Tilien hallinta.

3. Pääset tarkastelemaan ja muokkaamaan tilin tietoja napsauttamalla organisaation nimeä.

Valitse Tilit, Tilien hallinta

Huomautus:

Adoben lisensointisivuston (LWS) -tiliä ei voi yhdistää tai poistaa itse. Ota yhteyttä Adobeen tällaisissa pyynnöissä. Varmista, että Adobe ID -tunnus (tai -tunnukset, jos sinulla on useita tilejä) ovat saatavilla..

4. Valitse Tallenna.

Tilin asetusten muuttaminen

Voit muuttaa tilin asetuksia, kuten nimeä, sähköpostiosoitetta, salasanaa sekä yhteystieto- ja kieliasetuksia.

Huomautus:

Sähköpostiosoitteen muuttaminen tilin asetuksissa muuttaa Adobe ID -tunnuksen.

1. Kirjaudu lisensointisivustolle Adobe ID -tunnuksella ja salasanalla.

2. Valitse Tilit > Asetusten muuttaminen.

Valitse Tilit, Asetusten muuttaminen.

3. Tee haluamasi muutokset ja valitse sitten Tallenna.

Huomautus:

Jos yhteydenpitoasetukseksi vaihdetaan LWS Inbox, jotkin Adoben lisensointisivuston sähköpostiviestit — esimerkiksi tilausvahvistukset — lähetetään edelleen omaan sähköpostiosoitteeseesi.

Mikä aiheuttaa useiden tilien syntymisen?

Jälleenmyyjälle tehdyt tilaukset lähetetään sähköisesti Adobelle. Yleisesti, jos tilaustiedot eivät vastaa Adoben järjestelmässä jo olevia tietoja, Adobe luo uuden tilin.

Kumulatiivisen lisenssiohjelman (CLP) tilaukset

CLP-sopimuksen nojalla tehdyillä ostoilla on oikea loppukäyttäjän tunnus. Järjestelmä hakee tunnukselle vastaavuutta aiemmin syötetyistä käyttäjäkohteen tunnuksista. Jos molempien tunnusten organisaatioiden nimi ja osoite eivät ole samat, luodaan uusi tunnus. Eräät jälleenmyyjät voivat eritellä käyttäjäkohteen tunnuksen, mikä on paras tapa varmistaa, että olemassa olevaa käyttäjäkohteen tunnusta käytetään uudelleen.

Kertalisenssiohjelman (TLP) tilaukset

Kertalisenssiohjelman tilauksissa käytetään kumulatiivisen lisenssiohjelman tilausten kaltaista vastaavuuden tarkistusta. Uusi tili luodaan myös silloin, jos myös loppukäyttäjätunnukset eivät vastaa toisiaan.

Kaavalisenssiohjelman (FLP) tilaukset

Kaavalisenssiohjelman tilaukset lähetetään Adobelle manuaalisesti. Järjestelmä ehdottaa olemassa olevia tunnuksia, jos tiedot ovat hyvin lähellä toisiaan. On kuitenkin tärkeää, että tiedot ovat yhdenmukaiset.

Useiden tilien yhdistäminen

Jos loppukäyttäjätunnuksia (EUID) tai käyttäjäkohteentunnuksia (DTID) on useita, ne voidaan yhdistää. Tämä edellyttää kuitenkin, että tilien tiedot, kuten maantieteelliset osoitteet, vastaavat toisiaan. Vain ensisijainen yhteyshenkilö (oletusyhteyshenkilö) voi tehdä pyyntöjä tilien yhdistämisestä.

Haluatko tilejä yhdistettävän? Ota yhteyttä.

Ohjelmistojen lataaminen ja lisenssivarmenteiden tarkasteleminen

Adobe Buying Programs -ohjelmien kautta ostettujen ohjelmistojen käyttäminen

Käyttöoikeussopimuksessa (EULA) kerrotaan, miten Adobe Buying Programs -ohjelman kautta ostettua Adobe-ohjelmistoa saa käyttää. Jos esimerkiksi olet Adobe-tuotteen määrälisenssin pääasiallinen käyttäjä, ja tuote on asennettu työpaikan tietokoneelle, voit asentaa ohjelmiston ja käyttää sitä yhdellä toissijaisella tietokoneella kotona. Käyttöoikeussopimus koskee tuotteen yksittäiskäyttäjä- ja määrälisenssiversioita.

Adobe Buying Programs -ohjelmalla ostetun ohjelmiston lataaminen

Määrälisenssiohjelmiston voi hankkia määrälisenssityypin mukaan seuraavasti:

TLP 5.0 -asiakkailla on käyttöoikeus lisenssiin kuuluvan ohjelmiston lataukseen ilmaiseksi edellyttäen, että haluttu ohjelmisto on ladattavissa.

CLP-asiakkailla on käyttöoikeus kaikkiin käyttäjäkohteen tunnuksellaan ostettujen lisenssien latauksiin edellyttäen, että haluttu ohjelmisto on ladattavissa.

FLP-asiakkaiden täytyy ostaa kaikki tarvitsemansa tietovälineet.

1. Kirjaudu lisensointisivustolle Adobe ID -tunnuksella ja salasanalla.

2. Valitse Lisenssit > Lataukset.

Valitse Lisenssit, Lataukset

3. Valitse se loppukäyttäjän tai käyttäjäkohteen tunnuksen tili, joka sisältää Loppukäyttäjän/käyttäjäkohteen tunnus -luettelossa olevan ohjelmiston.

Huomautus:

Etkö tiedä, mihin tiliin ohjelmisto liittyy? Katso kohta ”Tilauksen sisältävän tilin paikallistaminen”, ylempänä tässä artikkelissa.

Valitse Loppukäyttäjätunnus tai käyttäjäkohteen tunnus

4. Tuoteluetteloa voi suodattaa valitsemalla kohteita seuraavista luetteloista: Tuotenimi, Versio, Alusta tai Kieli. Varmista, että käytät tuotteen nimeä sellaisena kuin se näkyy tilauksessa.

Lataussivu

5. Noudata lataussivun ohjeita.

Ohjelmiston käyttäminen

Adobe-ohjelmiston käyttöön yrityksessä tarvittavien työkalujen ja resurssien etsiminen:

Creative Cloud Creative Cloud Packager

Creative SuiteCreative Suite Enterprisen käyttöönotto

Adobe Acrobat Adobe Document Cloud -IT-resurssit

Lisenssivarmenteiden tarkastelu

Kaikkiin TLP- ja FLP-tilauksiin sekä 14.10.2009 jälkeen tehtyihin CLP-tilauksiin kuuluu lisenssivarmenne, joka sisältää tilaustiedot. Näitä tietoja ovat loppukäyttäjän nimi, käyttäjäkohteen tunnus, ostotilauksen numero, tilausnumero ja sarjanumero.

Lisenssivarmenne on PDF-asiakirja. Lisensointisivustolla niitä voidaan tarkastella, tallentaa tietokoneelle, lähettää sähköpostitse tai tulostaa kopio arkistoon. Lisenssivarmenteen ansiosta ohjelmistoa ei tarvitse aktivoida tai rekisteröidä.

1. Kirjaudu lisensointisivustolle Adobe ID -tunnuksella ja salasanalla.

2. Valitse Lisenssit > Lisenssisertifikaattien hankkiminen.

Valitse Lisenssit, Lisenssisertifikaattien hankkiminen

3. Kirjoita valintaehdot ja valitse Etsi.

4. Avaa lisenssivarmenteen PDF-tiedosto valitsemalla varmennetunnus.

CLP-jäsenyyden tietojen tarkastelu

Lisensointisivustolla voi tarkastella CLP-sopimuksen tietoja, joihin sisältyvät sopimuksen tila, saavutetut pisteet, loppukäyttäjän yhteystiedot sekä Upgrade Plan -tiedot.

1. Kirjaudu lisensointisivustolle Adobe ID -tunnuksella ja salasanalla.

2. Valitse Raportit > CLP-jäsenyystietojen tarkasteleminen.

3. Napsauta sopimusnumeroa. Lisensointisivustolla näytetään CLP-sopimuksen tiedot.

Median ja dokumenttien jäljittäminen

1. Kirjaudu lisensointisivustolle Adobe ID -tunnuksella ja salasanalla.

2. Valitse Lisenssit > Jäljitä tietoväline ja Opas.

Valitse Lisenssit > Jäljitä tietoväline ja Opas

3. Syötä hakuehdot. Varmista, että aikaväli kattaa ostopäivän.

4. Valitse Haku.