Er zijn veel factoren waardoor een PDF-bestand niet in uw browser of op uw computer kan worden geopend met Acrobat Reader DC of Acrobat DC. Probeer de onderstaande suggesties om de problemen op te lossen.

U kunt een beschadigd PDF-bestand niet herstellen. Als u het bronbestand hebt, kunt u het PDF-bestand echter opnieuw maken met een Adobe-product, zoals Acrobat of Photoshop Elements.

Kan PDF-bestand niet in uw browser openen

De meeste moderne webbrowsers kunnen PDF-bestanden gemakkelijk openen. Probeer de onderstaande oplossing als u een specifiek PDF-bestand op een webpagina niet kunt openen.

Download het PDF-bestand en open het in Acrobat Reader DC of Acrobat DC

1. Klik met de rechtermuisknop (Windows) of Ctrl-klik (Mac OS) op de link naar het PDF-bestand.

2. Kies de toepasselijke optie voor opslaan of downloaden voor uw browser:

• (Google Chrome) Link opslaan als
    • (Internet Explorer) Doel opslaan als
    • (Firefox) Koppeling opslaan als
    • (Safari) Download gekoppeld bestand
  3. Zorg dat Adobe Acrobat-document is geselecteerd voor het bestandstype en sla het bestand op.

Opmerking:

Als u geen dialoogvenster Opslaan als ziet, heeft uw browser het bestand misschien automatisch gedownload, mogelijk in een apart downloadvenster.

4. Zoek het opgeslagen PDF en dubbelklik op het bestand om het te openen. Als uw browser een downloadvenster heeft geopend, dubbelklikt u op het PDF-bestand in de downloadlijst.

Kan PDF-bestand niet openen op uw computer

Als u een PDF-bestand niet op uw computer kunt openen, probeert u de onderstaande oplossingen in de volgorde waarin ze worden weergegeven.

Installeer gratis Adobe Acrobat Reader DC op uw computer

Als Acrobat Reader DC of Acrobat DC al op uw computer is geïnstalleerd, gaat u naar de volgende stap.

Acrobat Reader DC is de enige gratis PDF-viewer waarmee u alle soorten PDF-inhoud kunt openen en bewerken, inclusief formulieren en multimedia.

• Ga naar de Adobe Acrobat Reader-downloadpagina en klik op Nu installeren. Voor stapsgewijze instructies leest u Adobe Acrobat Reader DC downloaden en installeren voor Windows of Mac OS.

Zodra de installatie is voltooid, gaat u verder met de stappen in de volgende sectie.

Stel Acrobat Reader DC of Acrobat DC in als de standaardeigenaar van PDF-bestanden

Mogelijk is uw systeem niet ingesteld om PDF-bestanden automatisch vanaf het bureaublad met Acrobat Reader DC of Acrobat DC te openen. Zo stelt u dit in:

Windows-gebruikers

1. Klik met de rechtermuisknop op het PDF-bestand en kies Openen met > Standaardprogramma kiezen (of Kies een andere app in Windows 10).

Standaardprogramma kiezen
  2. Kies Adobe Acrobat Reader DC of Adobe Acrobat DC in de lijst met programma's en doe het volgende:

• (Windows 7 en eerder) Selecteer Dit type bestand altijd met dit programma openen.
    • (Windows 8) Selecteer Deze app voor alle .pdf-bestanden gebruiken.
    • (Windows 10) Selecteer Altijd deze app gebruiken voor het openen van PDF-bestanden.
    Standaardprogramma kiezen
    Windows 10
    Standaardprogramma kiezen

Opmerking:

Als zowel Adobe Acrobat DC en Adobe Acrobat Reader DC op uw computer zijn geïnstalleerd, kiest u Adobe Acrobat DC.

3. Klik op OK.

Mac OS-gebruikers

1. Klik op het pictogram van het PDF-bestand in de Finder om het te selecteren.

2. Kies Archief > Toon info.

Info opvragen
  3. Klik op het driehoekje naast Openen met en kies Adobe Acrobat Reader of Adobe Acrobat in de pop-uplijst (als uw voorkeur niet in de lijst staat kiest u Overig om deze te selecteren).

Standaardprogramma kiezen
  4. Klik op Alles wijzigen.

Acrobat Reader DC of Acrobat DC bijwerken

Adobe publiceert regelmatig beveiligingsupdates voor Acrobat Reader DC en Acrobat DC. Het installeren van de nieuwste updates kan het probleem verhelpen.

1. Open Acrobat Reader DC of Acrobat DC.

2. Selecteer Help > Controleren op updates.

Controleren op updates
  3. Als het Updater-dialoogvenster verschijnt, klikt u op Ja. De update wordt automatisch geïnstalleerd.

Acrobat bijwerken
  4. Start uw computer opnieuw op.

Acrobat Reader DC of Acrobat DC repareren

Acrobat Reader DC of Acrobat DC, of de resources waarvan ze afhankelijk zijn, kunnen beschadigd zijn. Probeer het product te repareren via de onderstaande stap.

1. Voer een reparatie uit vanuit Acrobat Reader DC of Acrobat DC: kies Help > Installatie repareren

Installatie repareren

Nog hulp nodig

Symptoom of fout TechNote of oplossing
Met wachtwoord beveiligde PDF-bestanden kunnen niet worden geopend Beveiligde PDF's openen
Verdachte PDF-bestanden openen: Reader en Acrobat blokkeren PDF-bestanden die niet voldoen aan bepaalde industriespecifieke PDF-standaarden, of die mogelijk schadelijke inhoud bevatten. Wees voorzichtig. Deze PDF-bestanden kunnen een beveiligingsrisico voor uw systeem vormen. Controleer de bron van het document, zoals de persoon die het naar u hebt gestuurd of de website vanwaar u het document hebt gedownload, zodat u zeker weet dat u het veilig kunt openen.
PDF-bestanden die met oudere of niet-Adobe-producten zijn gemaakt, kunnen niet worden geopend

Als u de auteur van het PDF-bestand vertrouwt en weet waar het bestand vandaan komt, kunt u bepalen of u naar een oudere versie van Reader of Acrobat wilt overschakelen om het PDF-bestand te openen. Als u naar een oudere versie wilt terugkeren, moet u eerst de versie van Acrobat of Reader verwijderen die momenteel op uw vaste schijf staat.

U ziet een foutbericht wanneer u een PDF-bestand probeert te openen dat in InDesign of Illustrator is gemaakt.

Kan PDF-bestand dat in InDesign of Illustrator is gemaakt, niet openen in Acrobat (Mac, InDesign en Illustrator)