Adobe Acrobat Reader DC installeren | Windows

Volg de onderstaande instructies om Adobe Acrobat Reader DC te downloaden en te installeren op Windows.

Mac-gebruikers: als u Mac OS gebruikt, leest u Adobe Acrobat Reader DC installeren op Mac OS.

Systeemvereisten

Zorg ervoor dat uw systeem aan de minimale systeemvereisten voldoet, voordat u begint met installeren.

Reader installeren op oudere besturingssystemen

U hebt Windows 7 of later nodig om Acrobat Reader DC uit te kunnen voeren. Als uw besturingssysteem ouder is,
kunt u een eerdere versie van Reader installeren. Voor stapsgewijze instructies leest u Een oudere versie van Adobe Reader installeren | Windows.

Opmerking:

Als u niet zeker weet welke versie van Windows u gebruikt, leest u Welk Windows-besturingssysteem gebruik ik?

Explorer: Acrobat Reader DC downloaden en installeren

Ga als volgt te werk om Acrobat Reader DC te installeren met Internet Explorer.

1. Sluit alle versies van Reader. Sluit eventuele browsers waarin pdf's worden weergeven.
  2. Ga naar de Adobe Acrobat Reader-downloadpagina en klik op Nu installeren.

Opmerking:

U hebt Windows 7 of later nodig om Acrobat Reader DC uit te kunnen voeren. Als u een oudere versie van Windows uitvoert, ziet de Adobe Reader-downloadpagina er als volgt uit:

U kunt een oudere versie van Acrobat Reader installeren. Voor instructies leest u Een oudere versie van Adobe Reader installeren | Windows.

3. Wanneer het bericht om het bestand te downloaden onder aan het browservenster verschijnt, klikt u op Uitvoeren.

Opmerking:

De installatie van Acrobat Reader DC bestaat uit twee delen: het installatieprogramma wordt gedownload en vervolgens wordt Reader geïnstalleerd. Wacht tot beide delen voltooid zijn. De resterende tijd wordt weergegeven in een voortgangsbalk.

4. Wanneer u het bevestigingsbericht ziet dat de installatie is voltooid, klikt u op Voltooien.

Firefox: Acrobat Reader DC downloaden en installeren

Ga als volgt te werk om Acrobat Reader DC te installeren met Mozilla Firefox.

1. Sluit alle versies van Reader. Sluit eventuele browsers waarin pdf's worden weergeven.
  2. Ga naar de Adobe Acrobat Reader-downloadpagina en klik op Nu installeren.

Opmerking:

U hebt Windows 7 of later nodig om Acrobat Reader DC uit te kunnen voeren. Als u een oudere versie van Windows uitvoert, ziet de Adobe Reader-downloadpagina er als volgt uit:

U kunt een oudere versie van Acrobat Reader installeren. Voor instructies leest u Een oudere versie van Adobe Reader installeren | Windows.

3. Wanneer het dialoogvenster Openen wordt weergegeven, klikt u op Opslaan.

4. Druk op Ctrl+J om de downloadbibliotheek te openen. Wanneer het venster downloadbibliotheek wordt weergegeven, dubbelklikt u op het .exe-bestand voor Reader.

5. Wanneer u wordt gevraagd om het uitvoerbare bestand te openen, klikt u op OK.

Opmerking:

De installatie van Acrobat Reader DC bestaat uit twee delen: het installatieprogramma wordt gedownload en vervolgens wordt Reader geïnstalleerd. Wacht tot beide delen voltooid zijn. De resterende tijd wordt weergegeven in een voortgangsbalk.

6. Wanneer u het bevestigingsbericht ziet dat de installatie is voltooid, klikt u op Voltooien.

Chrome: Acrobat Reader DC downloaden en installeren

Ga als volgt te werk om Acrobat Reader DC te installeren met Google Chrome.

1. Sluit alle versies van Reader. Sluit eventuele browsers waarin pdf's worden weergeven.
  2. Ga naar de Adobe Acrobat Reader-downloadpagina en klik op Nu installeren.

Opmerking:

U hebt Windows 7 of later nodig om Acrobat Reader DC uit te kunnen voeren. Als u een oudere versie van Windows uitvoert, ziet de Adobe Reader-downloadpagina er als volgt uit:

U kunt een oudere versie van Acrobat Reader installeren. Voor instructies leest u Een oudere versie van Adobe Reader installeren | Windows.

3. Klik op Opslaan om het installatieprogramma Reader te downloaden.

4. Wanneer het gedownloade bestand onder aan het browservenster verschijnt, klikt u op het .exe-bestand voor Reader.

Opmerking:

De installatie van Acrobat Reader DC bestaat uit twee delen: het installatieprogramma wordt gedownload en vervolgens wordt Reader geïnstalleerd. Wacht tot beide delen voltooid zijn. De resterende tijd wordt weergegeven in een voortgangsbalk.

5. Wanneer u het bevestigingsbericht ziet dat de installatie is voltooid, klikt u op Voltooien.

Nog steeds hulp nodig?

Zie Problemen met de installatie van Adobe Reader oplossen | Windows voor een lijst met bekende problemen en uitgebreidere oplossingen.

Kijk of andere gebruikers vergelijkbare download- en installatieproblemen ondervinden door naar het Acrobat Reader-gebruikersforum te gaan. Probeer om uw probleem te plaatsen op de forums voor een interactieve foutoplossing. Vermeld uw besturingssysteem en het versienummer van uw product wanneer u op een forum post.